<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 有無學Bass好介紹
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 自由神 at 2007-6-3 11:43 PM:

你今日真係幫我好多呀!
第日有咩問題既話,呢個post見!

話唔定第日出黎一齊夾band呢
你講開夾band,之前zone o個個bass女組左隊新band叫maria,最好野就係雙bass雙主音....真係服左佢地.....
http://www.maria-6.com/
Originally posted by Yui.i at 2007-6-3 11:47 PM:
你講開夾band,之前zone o個個bass女組左隊新band叫maria,最好野就係雙bass雙主音....真係服左佢地.....
http://www.maria-6.com/
你聽開呢類形既音樂嫁?
我係重金屬既支持姐!
Originally posted by 自由神 at 2007-6-3 11:49 PM:

你聽開呢類形既音樂嫁?
我係重金屬既支持姐!
聽開j pop,因為d bass好花巧,用o來練groove都唔錯...
不過火火地o個陣就會聽下motorhead, sodom同埋聖飢魔發洩下.....
metallica 我最愛for whom the bell tolls,好多都以為cliff burton o個段intro係guitar,其實係bass.....
Originally posted by Yui.i at 2007-6-3 11:53 PM:
聽開j pop,因為d bass好花巧,用o來練g...
你都識唔少喎!
同你吹下水都可以學識唔少野!
兄弟!我要off啦!多謝你呀!
有機會再傾過!
Originally posted by 自由神 at 2007-6-3 11:55 PM:

你都識唔少喎!
同你吹下水都可以學識唔少野!
我覺得音樂o既本質係用o來感動聽眾o既,識多d唔係壞事...
但係我見其他forum有d友仔以為識曬全世界o既band就好叻,如果真係要識曬根本好難做到,我覺得唔係太健康,今日俾我聽到一種好fresh o既野,係一種機遇....
另外一方面我唔係話要墨守成規聽死一樣野,非我族類就拒諸門外...只係突然有d好得意好特別俾我撞到咪當學新野law.....無謂迫自己去接收咁多野, 況且係咁堆填都好難上腦,凡事只需偶然,就可以舒服好多......
感動o既歌,對我o來講,幾首就已經夠啦....
Originally posted by 自由神 at 2007-6-4 12:06 AM:
兄弟!我要off啦!多謝你呀!
有機會再傾過!
等你好消息....
Originally posted by Yui.i at 2007-6-4 12:14 AM:
等你好消息....
bass真係好正~加油~
i want to know if learn guitar 邊到學好????
Originally posted by 自由神 at 3-6-2007 23:16:

我都想玩呀!
Yui.i兄你有玩開嫁?
你唔玩我殺左你.....
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 有無學Bass好介紹

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。