<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » [自拍]自己繁殖的魚~
返回列表 回復 發帖

[自拍]自己繁殖的魚~

看看淡水魚也可以比美海水魚吧..
有興趣可以pm我~^^
or 去我個blog睇下相丫~^^
http://bettafish5.spaces.live.com/

[ Last edited by kiki12345 on 2007-6-6 at 01:08 AM ]

2048 x 1536 PIXEL下載

Originally posted by kiki12345 at 2007-6-5 23:50:
看看淡水魚也可以比美海水魚吧..
有興趣可以pm我~^^
你有冇養過花羅漢
只是普通野來吧~^^

做咩咁問既~
你好lluv呢種魚?

[ Last edited by kiki12345 on 2007-6-5 at 11:59 PM ]
Originally posted by kiki12345 at 2007-6-5 23:57:
只是普通野來吧~^^

做咩咁問既~
你好lluv呢種魚?

[ Last edited by kiki12345 on 2007-6-5 at 11:59 PM ]
聽講佢地會旺財,所以我養過一次,不過佢無啦啦死左,都唔知點解?佢D花紋同色都好鬼靚架
家中養魚其實是蠻煩的~
所以不是樣樣魚都可以隨便拎回家養
好似前陣子我係金魚街度睇下
就好唔明白d人買條魔鬼魚番去可以點養...

始終我們水喉水...不同牠們的淡水..
所以你的魚都不是無喇喇了~
多半都是不適應水質了~
就好似最下價的紅蓮燈~
唔好睇佢咁平就以為好粗生
其實佢地對水既敏感度可是數一數二
很多做魚的都是想找一個最有效的方法去防止佢地死得"太快"..

講起旺財的魚~
好似d人話金魚or 你講的花羅漢咁~
出面d人如果真係以咁既心態去養既話~
佢地係不斷地"更生"他們的魚呢...^^
姐係死就買過d咁lol~

咁你依家養咩魚丫~
Originally posted by kiki12345 at 2007-6-6 00:20:
家中養魚其實是蠻煩的~
所以不是樣樣...
其實我都幾有心得架(因為有朋友教路),我已經用一個超大魚肛養佢(3尺),又溫度又水質又食糧真係好Q煩,但係我都好有心機養佢,不過佢都係死左,都唔知係唔係幫我擋左D唔好嘅野!!!
hehe~
如果你真係咁諗既話~
你就當"係"就好了~^^

可能係同條魚唔夾吧~
有d人好好命的~
明明冇乜理條魚~條魚唔死就唔死~
有d人日日好比心機去保護條魚~
去買最好既魚糧~
條魚話死就死了~
就是這麼的~

當然~
我建議你可以養養其他魚試下吧~^^
比心機丫~
Originally posted by kiki12345 at 2007-6-6 00:55:
hehe~
如果你真係咁諗既話~
你就當&...
魚其實真係好難養架
始終都係生命來哦~^^
金魚最易,我最鍾意都係金魚同龍
金魚就一次過養十x條好正,當然要睇個江大小la
龍就鍾意佢有性格XD
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 【寵物區】 » [自拍]自己繁殖的魚~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。