<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 四,五場:馬刺會否放水!返回主場棒盃?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by kaichun88 at 2007-6-13 01:39 PM:

其實占士有拉開對手,為隊友製造機會...
話說回來 , 鄧生低得分我覺得 , 唔係佢唔得
而係佢知道要全隊有發揮 , 先至係最好
e點係佢同其他球星唔同之處~~
locklock ,網上睇電視仲未合法,而且現在既香港貼 link都死!
為保障大家同efun既安全,所以我將條link hide左。
Originally posted by kakeidevil at 2007-6-13 01:59 PM:
locklock ,網上睇電視仲未合法,而且現在既香港貼 link都死!
為保障大家同efun既安全,所以我將條link hide左。
 對不起,因為實在太開心,有新發現,比tvants和pplive好上百倍,
所以忍唔住同大家分享,如有不便,在此說聲對不起。

在本人心中,網上電視只會在當地用睇當地收費電視才能稱為犯法,
而本地睇外地無理由和跟本無途俓說得上是犯法,
取非轉載有線或now,咁就犯法,在香港睇廣東台無理由犯法,
應該是灰色地帶才對!

即係人家打開隻窗比你睇電視,又點可以叫做犯法!
取非廣東台走來香港投訴,香港有人偷睇他們的電視台,
但就算如此,伺服器亦未必在香港,咁又關香港何事?

現在應該有些人更灰色的做法,就是外連國內電視,
甚至連伺服器都不在中國,跟本連中國都拉唔到,
唔通香港咁神通可以?那麼現在的垃圾電郵就不會只局限在本地才能拉,
而外地的仍然束手無策啦。

以上是本人的有感而發,還有本人已刪取了內容,謝謝!

回歸10週年了!

[ Last edited by locklock on 2007-6-13 at 02:23 PM ]
Originally posted by locklock at 2007-6-13 14:15:

對不起,因為實在太開心,...
小弟非常明白lock兄一向無私既分享。
雖然暫時未有法例指網上電視係犯法,但當中始終存有好多灰色地帶!
就好似點解yahoo外連咸網就唔冇事,但網友分享連結就犯法呢?
因為始終我唔係律師,唔清楚法律係點?!
但與其會令efun同admin冒上風險,我就唔可以令呢個風險存在,希望你明白!
真慘!!!!!
睇遲左LOCKLOCK個POST唔知邊度有LINE睇球賽
Originally posted by locklock at 2007-6-13 02:15 PM:

對不起,因為實在太開心,...
locklock兄你可以唔駛直接貼條link,就咁講個軟件個名讓一些有興趣收看既版友自己search,這樣的話,閣下既可以同大家分享,版主又唔駛難做
Originally posted by 勇勇 at 2007-6-13 03:57 PM:
真慘!!!!!
睇遲左LOCKLOCK個POST唔知邊度有LINE睇球賽
個link就唔講,講低個名等你自己search
sopcast
第5場唔係係主場打咩??@@
Originally posted by chong2002 at 2007-6-13 06:04 PM:
第5場唔係係主場打咩??@@
2-3-2 賽制
3 至5 場o係騎士主場, 6至7 場o係馬刺主場
不會掛?
騎士 食蛋我會好開心。
靚仔娛
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 四,五場:馬刺會否放水!返回主場棒盃?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。