<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 7月咁多新股睇好邊隻??
返回列表 回復 發帖

[股票經營] 7月咁多新股睇好邊隻??

多選投票, 共有 0 人參與投票
0.00% (0)
0.00% (0)
11.76% (2)
17.65% (3)
41.18% (7)
23.53% (4)
0.00% (0)
5.88% (1)
您所在的用戶組沒有投票權限
真係打名都打到手軟
黎緊7月重有好多排住隊黎上市
大家睇好邊隻先??

千祈唔好好似舜宇光學(2382)咁跌眼鏡
同聯邦制藥(3933)咁無啦啦食左偉哥high左就得啦
搞到連暗盤都唔準

稻香雖然唔錯
不過之前既漢寶同金龍船上市都賴野
令人有戒心

合景泰富又多名人追捧
唔知係咪真係咁堅

新世界百貨有傳由彤叔個長子嫡孫鄭志剛掌舵

崚凌唔知擺唔擺脫到台資既厄運...

大家一齊參詳下啦!!

[ Last edited by Aivn on 2007-6-18 at 01:23 PM ]
26fun 既股票區都幾冷清架wor
依家唔係大部份香港人都炒股架咩?!

唔通港男真係掛住影野
睇明星
唔會投資?!
Originally posted by Aivn at 2007-6-18 10:19 PM:

唔通港男真係掛住影野
睇明星
唔會投資?!
我有興趣, 不過我唔識,
依家岩岩初學~~
想搵返多少奶粉錢!!

請指教!!!
Originally posted by Aivn at 2007-6-18 10:19 PM:

唔通港男真係掛住影野
睇明星
唔會投資?!
唔好作無謂既猜測

其實呢個係好事,

仲未係全民皆股,

即係話個市仲有得升

時日太快 無知的小孩 一晚長大
有些愛 身邊擦過 無奈眼光未放大
才明白 能活於一分一秒 當下仍愉快
咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
合景泰富已超額5倍, 抽股應該穩賺
本人覺得稻香質素高於漢寶同金龍船, 仍然睇好(我已經申請左, 其實係度自我安慰)
Originally posted by 笨小孩 at 2007-6-19 12:21 AM:

唔好作無謂既猜測

其實呢個係好事,

仲未係全民皆股,

即係話個市仲有得升
我都想個市仲有得升
咁都俾你兜到,
好野

做咩呢排又唔講故呀

[ Last edited by Aivn on 2007-6-19 at 01:37 AM ]
我對新股甚有戒心............如無中資背景的更加唔會諗

今日恒指已升到21582點....仲記得四叔話22000點要沽貨.....俾佢嚇一嚇,乜股都唔敢抽

升得咁急,加上已有不錯回報,今日作出止賺決定,沽埋升緊既大唐發電(991)同中煤(1898).....
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
Originally posted by Aivn at 2007-6-19 01:36 AM:

我都想個市仲有得升
咁都俾你兜到,
好野

做咩呢排又唔講故呀

[ Last edited by Aivn on 2007-6-19 at 01:37 AM ]
但係我衰d,....我想個市回到2萬點左右,,..唔跌點執平貨?.....
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
Originally posted by littlepig at 2007-6-19 02:14 AM:

但係我衰d,....我想個市回到2萬點左右,,..唔跌點執平貨?.....
我就情願一路升啦
你點知跌到20000
幾時先有力再爆返上去??
Originally posted by Aivn at 2007-6-19 11:32 PM:

我就情願一路升啦
你點知跌到20000
幾時先有力再爆返上去??
有貨係手梗係想佢升。

除非你唔想再買貨, 想買貨既人就想佢跌。

五月至六月我所賺既錢, 都係係20000-21000點上上落落既波幅賺番黎

一二月果陣恒指都上過2萬1千點,其後跌過落萬八幾點,到依家咪一樣上番2萬1點

市況再好,都會有跌既一刻,冇可能日日都升。

我唔係先知,我答唔到你幾時會上幾時會落。跌市, 唔係一件壞事,其中一個原因只係好多人同我一樣會獲利回吐。 個市資金充裕,跌左再上返黎並唔係一件什麼難事
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 7月咁多新股睇好邊隻??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。