<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 你話點算?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 24062 at 2007-7-5 01:47 AM:

我代朋友多謝大家關心, 但佢真...
我要講聲抱歉.... 抱歉一在我依家先處理你呢個帖﹐二在你朋友遇到呢個人生交叉點﹐遇到呢個難以抉擇ge 情況……… 但係基於呢個問題一d都唔細﹐而ef 各會員相對而言較為幼嫩﹐閱歷未豐﹐所以未必有太多中肯﹑成熟ge意見俾到你……但呢度有好多熱心真誠ge 會員願意分憂﹐所以你都冇問錯地方咖!

back to the topic﹐我諗呢個情況重點係在於你朋友ge baby !父母關係畸形﹐或係父母心理失衡﹐在於bb ge 心智成長係一個好大ge 問題﹐其實你朋友依家個情況咁﹐已經間接令bb 偏向未來心智成長較易悲觀﹐因為胎教已經唔夠﹐你朋友陀佢o個時佢諗d 咩唔要bb ge負面o野係會長留bb ge 潛意識入面… 而佢呢段期間如果當佢係波咁掟黎掟去﹐嬰兒係一個有靈魂ge生命﹐點可以話澳洲朋友願意養佢就交俾朋友養呢...? 我相信無論你朋友定係佢ge bb都係互相需要對方…… 而佢講唔講返俾bb ge 父親知﹐我諗主要係有冇盡到父母對bb ge 責任問題﹐次要先係呢個baba 有冇權知道佢有個仔出左世﹐如果呢個爸爸聽到都無動於衷﹐學specificness 話齋﹐咁無期望無失望.... 但係何不用較間接委婉ge 方法俾佢知﹐令佢明白佢係有責任同義務共同撫養呢?

你朋友唔敢話俾前夫知﹐由得佢俾前夫同"賤女人"h烚﹐我相信你同埋佢身邊ge 朋友一定睇唔過眼咖!

你朋友ge 處境我諗我同其他會員都未必可以以同理心代入﹑理解同明白﹐畢竟真係一家唔知一家事﹐只有你會較了解你朋友ge 情況…… 不過我唯一知ge 就係身為佢ge 好朋友﹐我相信你可以陪佢多d ﹐幫佢多d ﹐睇住佢多d ﹐咁對佢ge 情況唔多唔少都有幫助咖~~~

[ Last edited by trista_cheong on 2007-7-7 at 02:04 AM ]
Originally posted by specificness at 2007-7-7 11:40 AM:

恕我直言,現在的情況是比較複雜...

specificness 講得好﹐而且考慮周詳﹐我諗我都冇再補充或說明ge o野﹐我覺得要去考慮ge o野﹐大概已經考慮晒﹐唯有睇o下24062同佢ge 朋友點去做呢個抉擇啦。

[ Last edited by trista_cheong on 2007-7-7 at 04:41 PM ]
Originally posted by specificness at 2007-7-8 02:49 PM:

極樂姐,宜家有啲陪坐月既服務架...
再陪訓..............   

睇黎ef 都要開多個子區啦
Originally posted by 24062 at 2007-7-8 03:38 AM:
[quote]Originally posted by tris...
咁唯有祝你o地好運la~~ ^^~~
Originally posted by 能神所不能 at 2007-7-10 12:15 AM:

"襯地淋"你明唔明?
我都唔明﹐唔通我已經太老????  
Originally posted by e_e at 2007-7-10 12:28 AM:

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=155180&fpage=1
睇到la ﹐唔駛特登o係度開一個帖搵我o下話大佬...
Originally posted by e_e at 2007-7-10 12:33 AM:

咁你神出鬼沒 , 無計拉~~
咁又係~~ 我www先~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 你話點算?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。