<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 比你選 ... 你會幾時結婚???
返回列表 回復 發帖
Originally posted by trista_cheong at 2007-7-10 02:13 AM:

話唔定係想同自己個老婆再舉行多一次婚禮je ... (咁真係有d 咁ge 可能ga 嘛... )
同一對人,行兩次禮,就唔矜貴架喇!!
Originally posted by Kev at 2007-7-10 01:43 AM:
女朋友要25歲結婚喎...
而家我20,佢就黎19...
haaaaaaa...
重讀緊大學... 諗緊讀唔讀埋mba...
一講結婚就頭"恨"...
佢屋企太有錢了... 又開酒店又賣油..
佢讀完書都唔怕做野辛苦..

不過身為男仔既我.. 當然想快d搵返多d錢..
無論女既幾有錢都好..
老公都係要養老婆..
希望到時佢25歲我都未搵夠好多錢既時候..
佢會體諒.. 比多少少時間我

我要努力!!
老友,結婚成家立室一個大問題係錢
如果你未來老婆錢方面唔使憂,咁你地25歲應該唔成問題,仲要開酒店
你覺得要養老婆既話,讀完大學就做野啦,要讀都第時PART-TIME讀吧.

GOOD LUCK
Originally posted by autod at 2007-7-10 02:15 AM:

同一對人,行兩次禮,就唔矜貴架喇!!
唔會二十年後三十年後搵返O個種初相識GE感覺咩.....  
Originally posted by trista_cheong at 2007-7-10 02:35 AM:

唔會二十年後三十年後搵返O個種初相識GE感覺咩.....  
honeymoon就得,結婚周年紀念係夫妻大事黎架
Same as majority, hahha
幾時結婚唔應該就日子.........

兩個人覺得 時候,相方家人又同意,經濟能力又許可,咁就鍾意幾時都得

我都親身經歷好幾個朋友,揀好晒良晨吉日結婚,仲做足晒傳統儀式

結果真係 "結" 完 就 "分","擺" 完就 "走"
搵到個arm 既先諗啦~
2009.9.9 is my brithday~~
Originally posted by Rated-R at 2007-7-10 01:55 PM:
2009.9.9 is my brithday~~
係喎
你仲投左o個日結婚添
Originally posted by autod at 2007-7-10 12:44 AM:
(Trista 編按:玩o野呀~ 三日都宜嫁娶ge?)

西元 2007-07-11 (星期三) 五月二十七日 (丙午日)
[沖]        沖鼠(庚子)煞北
[宜]        祭祀 入殮 除服 成服 移柩 破土 啟鑽 安葬 塞穴 斷蟻 結網
[忌]        開市 入宅 嫁娶 開光 蓋屋
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 比你選 ... 你會幾時結婚???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。