<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 女友被tomboy 追緊﹐點算( 此topic為版主所加)?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-10 01:42 AM:
果次我打佢..
係因為我公司有個女同事借d意又對我依樣果樣.
我開頭唔覺係...因為大部份人都知我同我女朋友既關係去到邊....
但係...唔知點解個女同事係公司講左d咩..你地都知一間公司個冷氣有幾勁嫁啦..一講完..全公司都知....

好衰唔衰就到我女朋友耳中...
果晚我地就係到嘈...嘈左真係好耐..
佢係到大叫..發瘋咁...我叫又叫佢唔住...而且我又發緊...一火之下..就一把車左過去..
唔知你女朋友脾氣如何....
佢唔開心發爛渣好正常... 唔通聽人講自己男朋友(仲要就黎結婚既)同第個女仔有野都唔會唔開心???

我覺得你係太過大男人,就算你果下唔氹佢,都應該等佢冷靜少少先.....
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-10 01:45 AM:

好多人都話我好幸福..搵到個真係叫...
好在你仲識反省..... 知道自己幸福!
呢D說話,講俾佢知啦

俾佢知道,你珍惜佢
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-10 01:50 AM:

我應該點同佢講呀...
首先諗下你自己改唔改到壞脾氣......
或者係,你究竟可唔可以為你愛既人收斂一下脾氣
如果答案係唔得既話,就算今次冇事都遲早出事

如果係得既話,就話俾佢知你知自己有D乜做得唔好,話俾佢知你知道佢好錫你,你亦會多D從佢既角度諗.
你打佢果次,除非佢發爛渣到通屋打爛野..... 如果唔係佢根本冇錯...
冇錯都仲要俾自己愛人打,唔痛心就假啦
仲有呀大男人,有時D小心意真係唔少得架...... 就算你自己覺得有幾無謂都好..

買花,小首飾,公仔,乜都好..投其所好 ...... 冇女仔會唔鍾意架.
你果種脾氣,我覺得係由性急造成囉..... 一有事情,搞唔掂唔知點算,就用強力既行為去壓制... 甚至用暴力.
用你既方法,提醒自己係興興地既時候,就要先冷靜D,深呼吸又好乜都好,停一停,想一想.
有咩要發出黎都好,搵個枕頭掟又得,狂飲水又得... 總之唔好做一D破壞性同傷害性既動作.
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-10 01:57 AM:

如果我係無心去改...我就唔會咁煩啦...
我想訓啦..聽日一早我仲要過去kyo ...
大家等我好消息吧
最重要四個字 設身處地

GOOD LUCK
等你好消息
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-10 02:03 AM:
仲有咩係可以令佢好開心嫁..
我見你D小心意都唔少.... 我覺得而家最能令佢開心既應該係你既真心
話俾佢知,佢對你好重要,你好愛錫佢只係有時自己脾氣衰控制唔到,話俾佢知你願意為佢收斂,同時問佢可唔可以幫手同你一齊改
講完要算數,唔好氹完就算
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-10 02:06 AM:
我試過啦..
試過有冇做到先?

會唔會你除左脾氣仲有其他問題呀??
Originally posted by trista_cheong at 2007-7-10 02:10 AM:

睇完你d 小心意﹐真係覺得你係...
聽完佢話做緊.... 我懷疑唔止係脾氣......

希望係一D樓主自己都知道既野啦.
始終我地用文字根據佢所講既野黎判斷,點都冇可能完全代入到個情況.
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-10 02:11 AM:
我唔知點解我咁暴躁...
可能我細細個就覺得依個世界根本就係咁..
有能力既人.就可以控制..
simon兄,見你仲未走,問多幾句....

除左脾氣,你仲有冇咩野可能係衰既習慣?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 女友被tomboy 追緊﹐點算( 此topic為版主所加)?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。