<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【START】"中國隊" 第九次衝擊亞洲盃!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 038886 at 2007-7-18 10:58 PM:
第二球係個龍門低能=.=接住咪冇事..
話就話前面有人樣一樣佢..不過都唔係借口=.=
問題係這是第二號籠門,中國第一號籠門都唔係好勁,李雷雷,
第二號個樣好似未戒奶咁,今場我都未見佢接實過個波,
D手勢比國奧隊過兩個籠門更差,唔明朱指導點解會出佢?
我就算要李雷雷扎住都要上!

人類出世也是一個離開也是一個
中國足球還是未成氣候
歐洲外流球員只係假象
Originally posted by alantai at 2007-7-18 11:22 PM:
中國足球還是未成氣候
歐洲外流球員只係假象
又唔係咁講 正正打得最好既就係 孫祥 邵佳一 老孫 鄭智 呢d"海歸"兵
其實 留洋球員 自02年開始 依家算係一個低潮 人數係唔少 但係好多係年輕球員
應該更加鼓勵球員外流
Originally posted by locklock at 2007-7-18 11:13 PM:

問題係這是第二號籠門,中國第一號籠門都唔係好勁,李雷雷,
第二號個樣好似未戒奶咁,今場我都未見佢接實過個波,
D手勢比國奧隊過兩個籠門更差,唔明朱指導點解會出佢?
我就算要李雷雷扎住都要上!
肥雷起碼勇d喇 呢個龍手法唔正中係一個問題 而且太保守 成日企係6碼以內
有幾腳應該殺出黎 佢都仲企係入面  後衛焗住踢個波出界
一早已經話 佢地係比人沖出黎多個衝激.....

由細細果睇佢地519比香港贏打到而家2007, 雖然進步左好多, 但仍然係處於世界3 4流水平, 以中國一個體育強國黎講, 足球既實力, 簡直係開玩笑....

小弟唔係話大家捧番自己國家, 就掃大家興, 問題係知恥近乎勇, 自滿果小小進步根本無意思, 如果單計呢10年, 中國相對於日本同南韓果種進步跟本係望塵莫及!

好懷疑當年如果唔係2002日韓主辦世杯空番兩個位出黎, 中國有無可以入到世界杯....

雖未經証實, 記憶中中國打左3場, 3零出局唔知食左幾多隻蛋, 應該算係史上數一數二最差既第一次參賽球隊....

所以下次唔好講話贏5比1, 就算攞埋個亞洲杯都唔洗咁興奮...

好似南韓咁贏意大利, 日本咁贏俄羅斯, 我就即刻拍爛對手掌.....
Originally posted by filter-052fans at 2007-7-18 11:31 PM:
一早已經話 佢地係比人沖出黎多個衝激.....

由細細果睇佢地519比香港贏打到而家2007, 雖然進步左好多, 但仍然係處於世界3 4流水平, 以中國一個體育強國黎講, 足球既實力, 簡直係開玩笑....

小弟唔係話大家捧番自己國家, 就掃大家興, 問題係知恥近乎勇, 自滿果小小進步根本無意思, 如果單計呢10年, 中國相對於日本同南韓果種進步跟本係望塵莫及!

好懷疑當年如果唔係2002日韓主辦世杯空番兩個位出黎, 中國有無可以入到世界杯....

雖未經証實, 記憶中中國打左3場, 3零出局唔知食左幾多隻蛋, 應該算係史上數一數二最差既第一次參賽球隊....

所以下次唔好講話贏5比1, 就算攞埋個亞洲杯都唔洗咁興奮...

好似南韓咁贏意大利, 日本咁贏俄羅斯, 我就即刻拍爛對手掌.....
相比咁多種運動 足球似乎國內唔係咁大力發展
果似番大陸住左一陣 問邊度有球場踢波 佢老闆 要坐成個鐘車先有個足球場
反而籃球場就好多下 咁q多地 整多幾個街坊用既球場都唔怕死喇

[ Last edited by 王晶 on 2007-7-18 at 11:37 PM ]
Originally posted by 王晶 at 2007-7-18 11:35 PM:

相比咁多種運動 足球似乎國內唔係...
個聯賽好好地, 又黑哨又盛, 唉.....

睇過大陸果本"足球週刊"講過, 中國d足運發展得咁慢, 其中一個原因係80年代唔肯比d年青人去外踢波, 試過有人睇中好有質素既"中國青年軍", 但中國好似規定要26歲以上先可以出國....

不過好過無啦, 而家已經好過以前n倍, 希望明天會更好....

不過唔知要等多幾多個10年先見番隊似樣d既中國隊呢....
呢場波..可以見到大頭同鄭智ga戚力..一前一後
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【START】"中國隊" 第九次衝擊亞洲盃!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。