<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 對唔住咁多位網友.....
返回列表 回復 發帖
你要控制吓自己~
身为男人,无论掂都好都唔应该打女人既,
除非个女人为人阴险、乞人憎到好似细契甘就另当别论。。。
努力改左你既坏习惯,就算一个月后她唔接受番你,
最起码她令到你去改你 d 坏习惯吖~
系你失去某一样野既时候,你会得到另一样野~
当然,26FUN 上上下下既会员都希望你经得起匿次既考验,
排除万难同你女朋友重拾旧好~
其實, 第一次睇, 你話有個tb追你女朋友........
我第一個感覺就係: 多餘, 個tb同你女朋友根本無可能, 都唔知你擔心黎做乜.....

睇多幾版, 就知道真正問題係: 你火爆, 會打女朋友.......

依家問題唔在於佢俾幾多時間你改, 而係你真係改到.....

站係女人站場, 一個會打女人既男人根本唔要得......
概然你有心去改, 而又睇心理醫生又未必得
(我估佢都係開藥俾你食, 同你傾下計).....

不如你同時訓練下自已既耐性啦....
脾氣唔好, 不如試下去釣魚, 玩砌圖, 捉下棋(中國象棋).....
我相信, 一個人有耐性, 火爆脾氣就會收~~
而且呢d活動可以同你女朋友一齊去玩....
一黎多左活動, 二黎真係俾佢知道你為佢做緊d野.......

祝你好運!!
Originally posted by Maxson85 at 2007-7-11 09:34 PM:
你要控制吓自己~
身为男人,无论掂都...
但而家mcsimon係知道自己有野改, 自己亦都想改, 但唔知點改~

mcsimon...
你o係咩情況下會有你d壞習慣出現呀?
可能你較為性急, 所以較容易燥同唔夠理智(即係做完知道錯但控制唔倒唔犯錯)...
你試下每做一個動作或者決定時, 深呼吸~~~

ms.極樂訓練耐性o既方法都幾好
砌圖真係可以好好訓練耐性
到時仲可以買埋個相架送幅砌圖俾佢

[ Last edited by 艾力克 on 2007-7-11 at 09:55 PM ]
講真.. 我睇左咁耐..
唔係好覺得你想改喎..
係咁搵excuse..
你想點架??
改定唔改?
呢d野.. 一就一.. 二就二..
冇人迫到你..
唔好唔dae唔吊啦..
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-11 08:14 PM:
我諗有睇過我個post都知咩事了巳經.....
其實..咁多位..你地覺得一個月後佢仲會唔會比多次機會我...?
其實..咁講你呢句都有問題,唔係佢仲會唔會比多次機會你,係你仲會唔會比多次機會自己,你戒唔到,就算你真係一個月內都冇打人,佢到時又一齊,咁一個月之後呢?
就算佢唔同你一齊,你第時有第2個,我諗都冇女人會鐘意比人打羅
[color=][size=]
請PM我
http://3.blog.xuite.net/3/b/7/2/11862274/blog_88218/txt/7230576/71.gif
http://item.slide.com/r/1/7/i/MGDFPEZdsj8ASwodgRlW5OA9bXv-BzkR/

錦上添花易
落井下石更易
在醬油的餃子
混亂油煎的混雜的菜
Har Gow Dumplings un Soy Sauce
Originally posted by 艾力克 at 2007-7-11 09:52 PM:

但而家mcsimon係知道自己有野改, 自...
其實呢d野好難理解..
好難用自己既point of view去分析..
我覺得始終都係搵d專業d既去問個明白實際..
好多野一個人做之前知會後悔都做.. 好多原因..
我地明白係佢心理既問題..
不過.. 唉.. 真係唔知講乜..
睇醫生啦.. 呢d野普通人去分析可能會錯..
後果可以好嚴重...
有時普通野都可以自己解決.. 提醒下自己.. 好似係囉..深呼吸咁..
但係.. 聽佢咁講..
似乎有打算去諗..
因為事故突然.. 其實一後對話咁長.. 最後都係出手既話..
其實係咪姐係.. "決定左"..而唔係 "一時之氣"呢?
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-11 08:14 PM:
我諗有睇過我個post都知咩事了巳經.....
唸唸下 , 可能佢既要求只係 :
唔一巴巴車佢 , 唔當街罵佢咁 ...
講真 , 我覺得e+佢就你多過你就佢
只不過就都唔可以餐餐比人打~~
睇曬你地d意見..
我樣樣都講啦 ...

1. 我有心去改...我頭先打左去果d什麼協會到傾過啦.
2. 我覺得..每當我見到有人有意去搶去我女朋友既時候..我就會打去嘈佢地囉..
    但係..我女朋友就好唔鐘意....但係我唔知點解我次次都會咁做..
回極樂..佢都唔係我女朋友了..而且我應承過佢依一個月我改緊既時候.我唔會見佢..

回小慧..其實我覺得你講得幾岩...佢就我..多過我就佢...
而且佢成日都同我講.唔鐘意我當街罵佢....

我會比心機去改嫁!!相信我呀!

[ Last edited by mcsimon0574 on 2007-7-11 at 10:58 PM ]
信多你一次..
你好好檢討自己吧
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 對唔住咁多位網友.....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。