<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 如何可以好好控制自己的情緒?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Erocky at 2007-7-15 12:29 PM:
其實好簡單,四個字:「易地而處」

...
Erocky兄 , 講得好有道理 , 但我覺得好似 ...
咁講拉 , 男人係理性動物 , 女人係感性動物
所以你講既野 , 會係理性動物--男人既理論立足點
但我覺得好似忽略左 , 女人係感性上既付出
好似同樣出現挫折 , 女人給予男人既心靈支持
就往往比男人給予女人既多 ...
可能因為咁 ,女人希望有心靈上既回報
咁又同男人量化既付出計算 , 形成衝突 ...

我會覺得 , 男性係應 "就" 多dd
但最重要係心靈上既照顧~~
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-16 12:48 AM:
你地唔好再講女仔點解咁鐘意發脾氣啦...
其實佢發脾氣都係想個男仔tum姐....
做男人就要大方d...唔好樣樣野都計住曬啦...
你都幾得意ga wor~
Originally posted by e_e at 2007-7-16 11:03 AM:
我覺得人既相處 , 係一定要遷就對方
...
well... 預防勝於治療啦~~~
Originally posted by e_e at 2007-7-16 11:14 AM:

理性係男人所自認既優點 , 但其實都...
甘仔

你家姐真係好
Originally posted by e_e at 2007-7-16 11:55 AM:

Erocky兄 , 講得好有道理 , 但我覺...
嘩嘩..... 甘仔你真係令我大開眼界!

作為一個女人﹐我絕對覺得你理解到女人呢樣o野:女人係感性動物!

其實正正因為女人係咁感性﹑情緒化﹐所以的確係要就多DD 咁多多(但係有時都要下O下馬威)﹐但我相信﹐係另一方面﹐一個好女仔係會無限支持佢身邊ge另一半﹐同樣不計較付出ga~

其實呢個CASE 我覺得朗尼囡係o係度同緊佢個男朋友耍花槍囉(呢個純粹直覺)﹐朗尼囡本來就係好女仔﹐佢又冇講佢發脾氣d 例子﹐可能真係好小事都未定je

要知道一個女仔將個問題羅出黎討論有時未必係想理性分析﹐而係想無條件聆聽同安撫ga~
Originally posted by trista_cheong at 2007-7-16 02:48 PM:

嘩嘩..... 甘仔你真係令我大...
其實我覺得#40先係全日最佳作 ...
比d議見丫~~
Originally posted by e_e at 2007-7-16 03:05 PM:

其實我覺得#40先係全日最佳作 ...
比d議見丫~~
我鐘意#41多d~
我也想知道啊,我情绪就不稳定
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 如何可以好好控制自己的情緒?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。