<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 係自修室暗戀左個女仔~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Kev at 2007-7-16 04:40 PM:

讀書讀到悶.. 係見到乜都覺得好d靚d架喇
總之就一讀書.. 做乜其他野都好架啦..
連阿媽D湯都好飲D
Originally posted by 自由神 at 2007-7-16 04:28 PM:

又一個去自修室溝女既人:clap...
死咯, 乜講中晒我以前鍾意人d心情o既, 搞到我一路睇一路笑, 唔通個個"細路"都係咁
見倒個樣幾好, 就鍾意人; 成日借d意望下人; 愈睇愈鍾意, 見唔倒又會唔開心, 見倒佢望你一眼(唔知係唔係都當係)就開心死

最重要o個句... 我為左你, 一定要讀好d書, 考好個試
Originally posted by 自由神 at 2007-7-16 04:50 PM:

唔俾係我既經歷嫁?
哽係唔講你知啦!
我信
一定係你o既經歷
Originally posted by 艾力克 at 2007-7-16 05:14 PM:

死咯, 乜講中晒我以前鍾意人d心情o...
精彩呢
呢段野唔係講少嫁!
一定講中好多少男既心聲
Originally posted by 艾力克 at 2007-7-16 05:15 PM:

我信
一定係你o既經歷
我連自修室都未去過
Originally posted by Kev at 2007-7-16 03:49 PM:

因為.. 如果了解左先拍..
o個份...
你仲乜打咁多歌名o既

the passion you mentioned will change as times goes by, anyway it is just a honey-moon period

the mutual-understanding i mean, is由朋友..好朋友..另一半..o個種逐步發展

隨住時間而了解一個人; 朋友關係都可以了解倒一個人o既性格, 喜好...

on the other hand, 因為覺得一個人"好"而追, 連人地諗乜鍾意乜都唔知就去追人, 追得到好多時都會"因了解而分開"(因為一開始時就冇了解過)... juz my opinion
dont let any dreams disturb your study!
what u should do now is prepare the hkcee!!
Originally posted by mcsimon0574 at 2007-7-16 12:54 AM:
樓主..原諒我咁講...我一直都唔信一見...
呢位仁兄講得岩 我都唔信一見鐘情呢樣野
你係咪肯定自己鐘意人 定係覺得人地靚想望得2眼
我覺得你如果去馬 成功機會不高 去得自修室既 都真係想溫書
你係個到溝女? 人地會點諗你?
其實大家有冇唔明白d野呢??
去識佢=/=拍拖bor...
去問佢可唔可以做個朋友.. 唔係問佢可唔可以做我女朋友..
咁.. "一見鍾情" 有冇,成唔成立都好..
唔會影響呢個case...
因為我地唔係討論緊"信唔信有一見鍾情"
樓主係咪鍾意左個女仔 佢自己先知..
你信唔信一見鍾情都好..
都唔會對樓主既感覺有影響.. 皆因佢而家成日掛住人地..
我覺得主要要同佢分析既係.. 而家佢要點做..

所以我覺得唯一既"解決"辦法就係去識佢囉..
你唔識佢.. 又要掛住佢..
識左佢lork.. 咪知係咪真係鍾意囉..
又唔係叫你即刻要做人地男朋友.. 做frd姐..
趁而家都未f5.. 有咩咪解決囉..
廢事拖到考之前都未解決..
重日日掛住人.. 到時打自己個頭都冇用na...

[ Last edited by Kev on 2007-7-16 at 07:57 PM ]
其實你咪去試下識佢囉

不過如果你真係想讀書,根本唔會有興趣識佢(因為你已經忙到死)

老實說

如果你食o左lemon,你都唔好意思o係度讀啦,佢甚至乎會避你

到時你連少少娛樂(望女仔)都冇埋,咁咪仲衰
咁又唔係真係要隔絕咁既
你睇下佢同你溫果d野會唔會一樣
如果一樣既話,當你有唔明,咁你咪可能試下問下佢lor
如果佢面有難色,咁你自己醒水la
如果佢好樂意答你,咁咪當做個朋友,同埋一齊為會考奮鬥lor
不過你要記住你既target係會考先,只要你同佢攞到contact
會考之後慢慢黎la
女仔係鍾意有才華既男仔!
the world is flat
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 係自修室暗戀左個女仔~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。