<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 錯愛別人的傻佬....
返回列表 回復 發帖

錯愛別人的傻佬....

過去我以為自己係好人,不去想不去說,不去告訴妳我有多喜歡妳…

我猜妳是知道的…旁人眼裡也看得出,也傳到妳的耳裡…

是我自己在逃避,不肯也不敢承認對妳的感情…

或許在妳眼中,以為我係一個懦弱得連表白也不敢的傻佬!

今天我真的受夠了,也傷夠痛夠了

我決定過一陣子就向妳表白…即使妳愛的從不是我,我祇是二號後備…

容許我自私一次,即使沒可能有結果,也想妳知道我的心意…

我這輩子從來不肯承認失敗,也放不下自尊…從不會求人…

可是這一次我懇求妳應承我,如果妳願意的話,讓我拖著妳的手5分鐘,就此5分鐘我就足夠,我應承妳拖過後我會心死,我不會再凝望妳

是出於同情,還是有點感動?我不會再想,一世記住此5分鐘,留待日後去懷念…

應承我不要再任性,好好地對妳丈夫,他才是真正給妳一生幸福的人

別讓我擔心妳日子過得好不好,生活得快樂與否

祇要需要我的時候,我定會作為朋友出於妳面前,如果妳不嫌棄

傻傻的男子於願足矣…
原來新娘結婚了新郎卻唔係你,現在先黎表白遲唔遲D啊??
好好地做她的朋友,祝福她啦!!
Originally posted by 'nice' at 2007-7-22 01:33 AM:
原來新娘結婚了新郎卻唔係你,現在先黎表白遲唔遲D啊??
好好地做她的朋友,祝福她啦!!
唔係咁樣,本來我都諗住永遠唔表白,但係佢竟然接受左我上司…我覺得咁都唔講我會後悔…
Oh my god...she going married soon?brother ah....feel that you are pity and damn hurt.anyway,take care and look forward on your life ya
Originally posted by ian2910 at 2007-7-22 12:44 AM:
可是這一次我懇求妳應承我,如果妳願意的話,讓我拖著妳的手5分鐘,就此5分鐘我就足夠,我應承妳拖過後我會心死,我不會再凝望妳

是出於同情,還是有點感動?我不會再想,一世記住此5分鐘,留待日後去懷念...
你以為你自己要的真的只是那五分鐘嗎?你以為你有了五分鐘之後真的會心死、真的擺脫得了、真的不會要求多五分鐘嗎?別傻了。我想,就算你真的得到那五分鐘,那仍不過是結網自縛罷了。有了那五分鐘,你將會更痛苦。你要的是忍痛離開這個漩渦。

仍有興趣聽我說的話,看看我在「錯了後~失去後~迷失後~靜待了~ 」回的post (http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=156279 #5)。你已經沉溺當中好久了,是時候替自己做一點事情。

說的話不中聽,但那是我真誠勸喻。希望幫到你。
Originally posted by specificness at 2007-7-22 08:11 AM:

你以為你自己要的真的只是那五分...
同樣的遺憾 , 也在我經歷中 ...
每日部佢番屋企 , 都成兩年拉 , 佢會唔知咩???
佢係果係唔太識拒絕人既人 , 如果我當年勇敢d ...

有人話 , 弱既男人會鐘意強既女人
但我話錯既 , 弱既男人會鐘意更弱既女人
佢就係比我更弱既女人 , 我唸 , 都好難搵到第二個 ...
你一早表白的話,話吾定她已經是你的…
Originally posted by ian2910 at 2007-7-22 12:44 AM:
過去我以為自己係好人,不去想不去說...
咦咦ian 你終於返黎l:a~~
Originally posted by ian2910 at 2007-7-22 01:38 AM:

唔係咁樣,本來我都諗住永遠唔表白,但係佢竟然接受左我上司…我覺得咁都唔講我會後悔…
where is her boyfriend then ???
喂~~小兄弟~~!!
唔掂喎!!!
我無記錯, 佢係一個"有夫之婦"~~
佢依家走去接受你個上司......
已經好有問題啦!!!

呢個女仔要唔過丫!!
表白左又點喎?! 佢接受你又點喎?!

佢一日未攪掂佢同佢老公既關係~~
你都唔好"中"個頭埋去啦....
佢連你上司都可以接受,
要佢接受埋你都唔難喎!!

但係.......個後果你應該會知道架..........

一段好唔健康既戀情係唔應該俾佢開始........
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 錯愛別人的傻佬....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。