<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 錯愛別人的傻佬....
返回列表 回復 發帖
Originally posted by trista_cheong at 2007-7-22 12:35 PM:

where is her boyfriend then ???
我已經用sms 同佢講左,星期一番工唔知會點…驚…

佢同佢上司都重未散喎,計埋都行左有半年…
Originally posted by 極樂 at 2007-7-22 07:25 PM:
喂~~小兄弟~~!!
唔掂喎!!!
我無記錯...
我同極樂姐姐ge 觀點一樣﹐好坦白講﹐身為一個女仔﹐真唔多覺呢個"小師妹"係一個好女人﹐似"見風轉舵"﹑"隨波逐流"一型.............

我知ian 你聽到一定feel 唔開心﹐或想辯解﹐but 我真心覺得... 你何必再浪費時間係呢個幻像到呢?
Originally posted by ian2910 at 2007-7-22 07:26 PM:

我已經用sms 同佢講左,星期一番工唔知會點…驚…

佢同佢上司都重未散喎,計埋都行左有半年…
ian﹐如果你要講ge係暗戀o左幾年ge表白﹐用sms會唔會係太間接﹑太唔主動ge一個方法???
Originally posted by 極樂 at 2007-7-22 07:25 PM:
喂~~小兄弟~~!!
唔掂喎!!!
我無記錯...
唉!我真係唔知,過去我最憎人做第三者,但係而家我就做得不由自主…

大家答下我,我何苦重要枉作好人…重要比我上司串?

而且我真正ge用意,唔再係介意佢接唔接受我,而係乎接受左我上司…

就算佢番返老公身邊,我都覺得係好事…
點解鐘意一個人,我為佢好唔表白,人地就上左?

剩係得番我一個傷心難過?

我問左自己好多好多次…旁人話我做得對…
但我祇覺自己ON居…
Originally posted by ian2910 at 2007-7-22 07:35 PM:

唉!我真係唔知,過去我最憎人做...
ian!醒o下啦﹐佢ge人生根本同你無關!

由你第一日post 關於你同小師妹ge 事開始﹐由頭到尾﹐我都睇唔到你同佢人生上ge 關聯。

你只係一個需要人愛ge普通人﹐又何必再浪費時間係呢個女仔身上?
Originally posted by trista_cheong at 2007-7-22 07:30 PM:

我同極樂姐姐ge 觀點一樣﹐好坦...
我都知道,佢有d問題,但係咁又點?…

人地開開心心搞埋一齊,我就比人話on居,我唔明點解人地得我唔得…

就算表白左佢番去老公身邊,我都唔介意…
Originally posted by ian2910 at 2007-7-22 07:37 PM:
點解鐘意一個人,我為佢好唔表白,人地就上左?

剩係得番我一個傷心難過?

我問左自己好多好多次…旁人話我做得對…
但我祇覺自己ON居…
如果你真係為佢好﹐而你自覺並唔係俾到最大幸福佢ge 人﹐最好就抽身離開;
俗語所云”長痛不如短痛”﹐你ge 人生有更多美好ge事﹐何必要自欺欺人呢?

其實你應該好明白﹑都好清楚結果﹐而我今日講o野係狠o左d ﹐因為如果唔令你感受深刻d ﹐你唔會醒!
Originally posted by trista_cheong at 2007-7-22 07:40 PM:

ian!醒o下啦﹐佢ge人生根本同...
係我太過熱心所以咁緊張佢?

為何我會咁矛盾,有時又想佢接受我,有時又想比個當頭捧喝佢?
Originally posted by ian2910 at 2007-7-22 07:40 PM:

我都知道,佢有d問題,但係咁又點...
咁其實你ge表白都係為o左你自己﹐都唔係為o左佢啦?

如果你仲對呢個人留有感覺﹑我覺得只係一個遺憾﹐一個心願未了﹐你撫心自問你對呢個小師妹ge 了解有幾多?你將所有ge時間同心力都浪費係呢個你明知冇結果ge 人身上﹐係咪只係為o左填充心靈空虛ge時間?

你口口聲聲話愛呢個女人﹐你又為佢真正付出過d咩?

如果你覺得你為佢付出ge好多﹐恭喜你﹐因為你為愛而付出﹐係一個好男人;而因為已經全力付出﹐就該了無遺憾﹐真誠祝福佢ge選擇。

如果你覺得你為佢付出唔夠多﹐咁你就應該開始明白你暗戀佢係真係了解佢愛佢﹐定係自己選擇o左一個"錯愛ge傻佬"ge角色?

由頭到尾﹐”愛情”呢樣o野都冇公平可言;與其諗自己係世上最慘烈ge一個﹐不如諗o下你對呢個人又付出幾多?與其伸訴佢ge 不感激﹐不如諗一諗點先可以對佢最好?係我ge心目中﹑呢d 先算係有情。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 錯愛別人的傻佬....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。