<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 錯愛別人的傻佬....
返回列表 回復 發帖
Originally posted by ian2910 at 2007-7-22 07:45 PM:

係我太過熱心所以咁緊張佢?

為何我會咁矛盾,有時又想佢接受我,有時又想比個當頭捧喝佢?
因為小師妹根本就係你幻想中ge 形像﹑角色﹐你反思返你同佢ge關係﹐你著眼點究竟時常放係佢身上﹐定係自己ge 感受身上?你知唔知晒佢ge喜好?為人?我指ge 係一種渴望性ge 深入了解!
Originally posted by trista_cheong at 2007-7-22 07:42 PM:

如果你真係為佢好﹐而你自覺...
我真的很努力嘗試過,但係我每日番工都見住佢,佢間唔鐘都主動去接近我…重有我上司不停係我面前示威…

如何抽身而去呢?
hihihi
Originally posted by ian2910 at 2007-7-22 07:50 PM:

我真的很努力嘗試過,但係我每日番工都見住佢,佢間唔鐘都主動去接近我…重有我上司不停係我面前示威…

如何抽身而去呢?
ian﹐你係一個善良ge男仔﹐人生中絕對有更多值得你去探索ge 人同事物。

我頭先所講ge o野﹐全屬個人主觀見解﹐你可以完全唔理﹐不過好多o野﹐答案其實都係自己個心﹐只有真誠面對自己﹐而非自欺欺人﹐你應該會更加放得開。

我依家唔太得閒﹐今晚凌晨前先會online﹐你好好加油呀~ 請記住我o地ef 班兄弟姐妹係好關心你﹑好擔心你的
唉~~睇黎你都犯賤啦~~!!

我覺得你依家係唔甘心輸左俾你上司......
所以先做出呢D野......

呢個小師妹, 我一早都話佢有問題啦~~
佢完全唔係你所講既"清純,要人照顧"果種......

對唔住, 我真係好想講:水性楊花, 玩手段既一個女人, 都唔知你鐘意佢乜?!

佢你同一開始鐘意果個小師妹跟本好大出入.......

佢唔接受你, 你咪變左白痴囉! 分分鐘係背後俾人笑.....

佢接受你, 你咪做左姦夫囉!! "第三者"呢個名都美化左你啦~~"姦夫"丫!!!俾綠帽人帶果D丫!!

我講到咁絶.....都係想你快D死心咋!!
Originally posted by trista_cheong at 2007-7-22 07:48 PM:

咁其實你ge表白都係為o左你自...
兩樣都有d,為佢多少少,為自己少dd…

我為佢付出幾多,我唔知道,亦都唔會計算…

祇知我做任何事,都係為佢著想先為出發點…
我只睇左e個topic , 所以我和ta姐 , 極槳姐觀點不太一樣
沒錯 , 佢有老公又接受你上司 , 無論在道德和法規上
都是不好的 , 但人的感情是很難用道理說的
可能佢老公對佢唔好 , 又可能佢同佢上司真係好好
甚至佢天生特別渴望人有關心 ... 感情的東西 , 最不為他人道~~

其實係邊一樣都好 , 但問題是 , 是否因為她濫情或其他原因
你要加入這複習關係當中???
另外 , 我想問下你 , 你同你小師妹係咪真係咩都傾得???
如果係 ... 假設係我 , 我會同佢講 , 佢e+個情況好有問題
長期下去 , 一定唔會有好結局 , 希望佢唸清楚
至少 , 都要決定係維持婚姻 , 定選你上司
... 老土d一句 , 愛人係唔駛得到既 , 佢幸福就好了 !!!
或者這樣說 , 無論她是淫娃與否 , 你的加入
也不會令事情更好 ... 為人為己都好 , 回頭是岸~~

你要記住 , 佢e+唔係同你一起 , 如果e+係同你一起
你都可以話同佢一起面對問題 , e+你唔係
你最多只可以關心和勸說 , 如果你仲要加入
只會令情況惡化 ... 到時對邊個都唔好~~

(我以前同b仔拗過 , 可唔可以同14才女拍拖
我就覺得感情e樣野 , 無得計到咁死 , 只要唔越軌就得
... 但b仔反對 , 講真 , 我e+仲好嬲佢果時既言語
不過 , 佢身為板主的唔可以提昌ed野 ...

我可能同你似d , 唸野會有d撞景 , 但我既見解
你都係唔好咁落去 , 唔係就累人累己~~)

特註 : ta姐 , e個topic令我唸起e篇文
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=155721&fpage=3
( ian2910勿看)
真係好無奈........ 真係觸境傷情, 令我仲有點眼濕濕........
好似發生在自己身上..........
多謝各版主支持, 我會繼續努力Post好野.
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-7-22 09:16 PM:
我只睇左e個topic , 所以我和ta姐 , ...
基本而言﹐女人見到呢d case ﹐唔駛講一定會話小師妹係水性揚花ge 女人(大家都係女人﹐女人心理點會唔知?);而男人當然就唔會咁快就下定論﹐因為感情呢樣o野實好難分對錯~

其實甘仔你講o野都好有道理﹐可能小師妹只係一個需要人錫﹑需要人關心ge人﹐佢係點因為我o地始終唔識佢﹐所以太快下定論的確係我ge問題﹑亦太主觀;撇除呢個唔談﹐其實應該將d 注意力放返o係ian度﹐我唔知我講ge 係真定假﹐我只係將我直覺ge o野一口氣講出黎~~~~

甘仔講得岩﹐其實無論小師妹點都好﹐ian ge插手﹐其實於己於人黎講﹐都幫助唔大。
(至於14才o個d 問題﹐b仔都講過好多次﹐所以我都冇咩好講la ~ )

最緊要係點先可以幫到ian?有冇d 有經驗人士分享o下呢??

[ Last edited by trista_cheong on 2007-7-23 at 01:10 PM ]
第一日番工,大家都當無呢件事咁,但係佢就表現得有d唔自然,本來一篇普通ge文章,佢都比平時用多好多塗改液…

她說她夜裡很早就上床睡,可是我看到她眼裡的紅筋…

當兩人獨處時候,她故意不斷開新話題來吹水…

當我望著她的時候,她有點逃避我的眼光…

很多時她都不自覺地托住額頭,看著台上的東西而不去望我…

我不知道這意味著什麼,是感動還是拒絕?

(或是她在想如何開口叫我去死?)

祇知自己有時還有少少清醒,知道自己不能夠錯落去…

或者她真的接受我,即使到最後關頭,我仍有力氣去推開她…

叫她回到老公身邊…

我估我諗得遠左,祇知我在兩者之間苦苦掙扎…

[ Last edited by ian2910 on 2007-7-24 at 12:31 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 錯愛別人的傻佬....

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。