<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 其實有好多好多人係禮拜五係入左市的...
返回列表 回復 發帖

[股票經營] 其實有好多好多人係禮拜五係入左市的...

睇淡既人係多, 但好多人都覺得禮拜五跌左咁多冇理由禮拜一唔彈返下, 通常咁樣都係再大插既多
好多人買貨點解個市仲會大跌?買得太少?我覺得係沽貨既人多

周五前我只有沽貨沒有買貨,只因短暫看淡,加上黎緊個禮拜有兩日唔係香港,波幅市睇少兩日唔掂
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
我咪係其中一個入左市既人囉.....
諗住入一手"天工", 睇下可唔可以執返一千幾百.....
點知.....前前後後入左兩手......
(因為我未試過買, 之前全部係抽白表)
入左第一次以為入唔到......
再set過, 再入多次........
點知.....咁就入左兩手啦.......

依家.....唯有擺住先, 應該唔係蝕到入肉掛....
希望$12.5就走......不過唔知等到幾時...

希望個市快d彈返上去啦~~

如果聽日個市仲係跌, 我諗緊入唔入返兩手"建設銀行"~~
大家可唔可以俾下意見?!
Originally posted by 極樂 at 2007-7-30 12:53 AM:
諗...
我會揀一直落後的交行(3328)而不選建行,$8.3水平可考慮入。

管理層正努力改善淨息差問題,加上有機會晉身藍籌股行列,炒染藍概念。

最近有股評人目標價睇9.8

不過,我覺得8月調整還會來,明天係咪入市既好時機呢? 如果手頭係鬆動既,小注買入無妨
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
Originally posted by littlepig at 2007-7-30 02:56 AM:

我會揀一直落後的交行(3328)而不...
你唔好搶高個價,今日要見8蚊

時日太快 無知的小孩 一晚長大
有些愛 身邊擦過 無奈眼光未放大
才明白 能活於一分一秒 當下仍愉快
咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
今早去到$14~~~
Originally posted by 笨小孩 at 2007-7-30 09:19 AM:

你唔好搶高個價,今日要見8蚊
今日.....睇黎見唔到$8 喎.....
去到 $8.2你會唔會考慮丫?!
入左兩隻蟹貨227,823 =.='''
Originally posted by 極樂 at 2007-7-30 12:53 AM:
諗...
天工唔會跟大市走架波

同埋天工首日已經炒過濃,走勢有d危

不過你得兩三手既話蝕極有限

不過如果已經係你大部分身家既話就…

下次千奇唔好咁衝動,呢d股唔係新手玩架

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by 極樂 at 2007-7-30 11:15 AM:

今日.....睇黎見唔到$8 喎.....
去到 $8.2你會唔會考慮丫?!
我硬係知見唔到8蚊啦!

見到8.3已經偷笑!

交行3328

第一個支持位在8.3

第二個支持位係8蚊

8.3入第一注,8蚊入第二注

8.3樓上已見強勁支持,隨時一閃即逝

可能已經冇機會見到

咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 其實有好多好多人係禮拜五係入左市的...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。