<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 中國無懼日本再次侵華!
返回列表 回復 發帖

中國無懼日本再次侵華!

中國國奧vs日本國奧
2007-8-3 亞視國際台直播 20:00pm

人類出世也是一個離開也是一個
今次告戒大家唔好再做賣國賊,亦係時候好好去反醒要愛國!
個場係我國領土,球證旁證係我國人材!
東洋鬼子想再一次用鬼子刀侵略我們,無咁易!

如果昨晚有睇過中國國奧隊,一定唔會睇少佢地。因為杜伊功力非凡,
上半場打左右兩翼,下半場打中路地面配合,打得有板有眼!

還有再晚一點,有場日本對北韓重播,日本明顯強於北韓,
理論上可以大勝,但外於北韓踢法粗野,和球證旁證基於友誼賽,
乜鬼野都檔睇唔到,否則北韓九人或八人應戰也未為過!

今場亦係杜伊領軍以來最大考驗,因為在自家國土上面對縮敵日本,
可以話係上任以來的考牌之作,本人看好中國坐和望贏!
國奧不能和國家隊相比,因為始終是老外做教練!

馬會係有得大家支持的,不過要等明天才有,因為驚死!

[ Last edited by locklock on 2007-8-2 at 08:33 PM ]
Originally posted by 拳王洛奇 at 2007-8-3 05:28 PM:
澳彩有開盤
中國讓平手/半球
中國(U23) (0/-0.5) 賠率:1.95
日本(U23) (0/+0.5) 賠率:1.85 
澳門同胞都要站起來!射日行動!
今晚八點亞視國際台!

中國隊!上半場打得好啊!
係欠一個入球!
如果咁打落去一定有!

Originally posted by hongkongpeople at 2007-8-3 09:09 PM:
雖然無波入,但兩隊都踢得唔錯,很多有威脅的射門鏡頭出現.....
人家有八件U20,球證幫到出面,咁都係0:0,真係無話可說了。
恐韓!恐日!唉!和阿根廷一樣恐巴西,永不超生!

Originally posted by filter-052fans at 2007-8-4 12:11 AM:
有無諗過其實唔係恐韓, 恐日, 恐...
邊有反日咁誇!?用中國球證一早大家都知啦!
偏幫亦一早做到出面,場場都係咁做,因為今次係中國攪既比賽。
講到明要比中國攞威。

今場和波唔係好收貨囉!因為8件U20和主力回了日本,
加上球證幫到出面,咁都係0:0,如果日本齊腳,中國咪一定收檔!
所以如果0:0叫可以接受,中國足球就係咁大了!
今場打得太保守了,用回442,其實應該上半場搏D,用352,
下半場才轉會442,因為日本明顯上半場用8件U20同中國打。

還有無論大小國腳,攻勢造得多靚,入唔到波就係無用既。
國奧隊打得好好睇,但中門率甚低,皮球多次在日本門前橫行滑過,
但無人補上一腳,否則中國今場應可報回一敗之仇!

唔好睇得日本波咁高,日本只係遲來先上岸,終有一日中國足球可以超越佢地。
只要有多幾個杜伊咁既人,中國足球飛躍唔會再係一個夢想,而係實實在在!

其實,中國國內好多人支持國奧隊,但對國家隊不睇好,主因是戰術思維差距甚遠!
國奧隊無論是組職防守反擊都有板有眼,前途無限。

本人始終都係懷著一份熱情去看中國足球,絕對唔會睇高日本隊或韓國隊。
因為日本隊和韓國隊成功都係因為找對了外國教練和方向,才有今天成功的結果。
中國起步比人慢,但唔代表一定追唔到,看看北韓球員比中國起步得更慢,
如今也能打出好成積!

最後,本人開始懷疑你係咪中國人,點解你會識打中文字,但唔知個恥字點解! 齒冷!

Originally posted by filter-052fans at 2007-8-4 02:30 AM:
我係中國人, 但唔係中國盲人[/...
0:0何恥之有呀!依家又唔係大敗!
唔好係又恥,唔係又恥!你知唔知恥架!
你黎勇還有好遠呀!
中國人就正正有你先要知何為恥!

Originally posted by filter-052fans at 2007-8-4 03:38 AM:
你呢條友正一出爐鐵, 想對你客...
0:0從競賽角度分析係唔可以接受,因為對手不齊人,本方佔優!
但本人從無咁批評中國隊要知恥!因為國奧踢出另人賞心悅目的足球!
係你條友話要知恥!更說什麼反日!本人從無說要反日!
說的是無懼日本再次侵華!因為今次係中國主場,日本作客!
咁唔係侵華係乜?唔好亂扣帽子呀!小人!粗字怪!
同你討論,永遠都只有罵戰,無好下場!等被版大封題!
有時我真係想,唔知你就係咪版大D分身!想來攪攪氣氛!
但我想告訴你!有機會約你出來,一定一槍打瓜你!

知恥近乎勇<<<係你條友講架!咁樣話國奧隊,唔知你係咪中國人!
依家又唔係大敗!我無咁衰,咁樣批評佢,唔好亂屈呀!
都唔知你係咪漢奸,還是日本人粗大字打中文,國際間碟!

http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid2278312

[ Last edited by locklock on 2007-8-4 at 09:22 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 中國無懼日本再次侵華!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。