<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 中國無懼日本再次侵華!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by locklock at 2007-8-2 05:15 PM:
中國國奧vs日...
哈, 又黎玩政治, 真係死性不改...

有時不得不服, 你係非常之有性格既....
Originally posted by locklock at 2007-8-3 10:08 PM:

人家有八件U20,球證幫到出面,咁都...
有無諗過其實唔係恐韓, 恐日, 恐伊.....

其實係唔夠人打呢? 如果有個智利人出黎同大家講...
其實智利好好波, 只不過佢地恐巴, 恐阿, 恐墨.....
所以次次先輸比佢地o者....

聽完之後, 大家會唔會覺得個智利球迷有點白痴呢?

中國呢班後生仔雖然有潛質, 但紀律就真係麻麻,
踢人多過踢波, 亦將d反日情緒帶去場波到, 最後打唔出水準....

知恥近乎勇呀!!
Originally posted by locklock at 2007-8-4 01:27 AM:

邊有反日咁誇!?用中國球證一早大...
我係中國人, 但唔係中國盲人,
我唔會話中國乒乓球隊, 跳水隊係屎野,
我亦唔會話劉翔係好彩, 唔會話丁俊暉贏威廉斯係符碌,
我更唔會講中國女排得個樣...

因為佢地真係好有實力, 贏晒外國人!!

但我唔會盲目吹捧國家隊, 中國足球, 一個字, "屎"

斧本邦茂果個年代, 唔好講中國, 日本連香港都未贏得到!!
講發展? 點解日本比我地遲但可以過中國頭?
佢地好彩? 好命d? 人家已經出左一個蘇格蘭足球先生, 我地出到咩?
人地遲黎先上岸, 應該係學習, 唔係鄙視!!!

我無叫人唔好支持國家隊, 一路強調要比時間佢地,
唔係發夢自己已經好勁, 有實力, 一定可以贏人,

劉翔有時講說話好寸, 但佢非常叻人, 所謂寸得起,
國家足球隊, 發展多年從無成就, 實力經驗不足,
現在最多可稱發育當中, 憑咩講要贏人? 憑傻勁?

"知恥近乎勇" 唔識點解?  你學識再黎同我講 "恥" 字啦 !!
Originally posted by locklock at 2007-8-4 03:13 AM:

0:0何恥...
你呢條友正一出爐鐵, 想對你客氣小小都吾可以!!

我從來無講0比0好羞家, 我仲覺得佢地ok,
因為我從來都覺得中國足球非常屎,
而家後生果班可以和到, 已經比大果班有進步,
我一路講要比時間佢地, 唔係壓力, 請你唔好偏聽!!

一開始係你開個post吹到大一大, 最後0比0和左,
又係度話球證已經偏幫, 日本收起幾多件, 0比0係唔可接受,

而家唔夠人講, 又回頭話0比0唔算差,
正一神又係你, 鬼也係你,

其實有留意開你呢個人既朋友, 都知道
"咩都係你講晒" 係你既強烈個人風格!!

下次請調節好閣下大腦內既思維先回post, 唔好講野一時一樣!!

仲有我所講既"恥" 根本唔係呢場0比0, 睇你仲未知人講緊咩,
送條link比你呢個水平極低既人, 學下到底句野點解!!

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006082905929
Originally posted by locklock at 2007-8-4 09:17 AM:

0:0從競賽角度分析係唔可以接受...
中國呢班後生仔雖然有潛質, 但紀律就真係麻麻,
踢人多過踢波, 亦將d反日情緒帶去場波到, 最後打唔出水準....

抹乾淨你d眼屎, 同我用你對眼睇清楚一次唔該, 我有無扣你帽子話你反日?

上屇亞洲杯中國主場, 國內正值反日情緒高漲, 最後國家隊輸波,
國內球迷怒擲日本隊巴士, 從此中國一對日本就多多事幹,
我講緊既係呢樣野, 唔知台端閣下點樣解讀成 "扣你帽子呢"

請問係而家係邊個扣邊個??

比埋條link你教你咩叫 "知恥近乎勇" 都仲係唔知點解....

"恥"你只看成"羞恥", 再用放大鏡睇一次我無講過0比0很羞恥!!

"知恥近乎勇" --

如果自己做錯了事,能夠好好反省,切切實實的覺悟,
以後不再重蹈覆轍,鼓氣勇氣,重新做人,這是勇敢的表現。
畢竟世上有些人不敢承認自己的錯誤,不敢面對自已和大家,
沒有羞恥心,更提不上勇敢......

恥,是一種具有檢討意志的慚愧心、羞恥心。

知恥的人,是對於自己有所不知、力有不及、心有不正及種種的不足後,
會勇敢的、發奮圖強的、力求向上的且努力不懈的進步。

知恥的人因為肯面對自己的缺失並能認錯改過,
不僅過往的缺失得已逐一修正並且增長自身品德。

人家日本足球發展遲黎先上岸, 中國隊對日本贏波次數少之尤少,
南韓, 日本, 中東等國家都比中國強, 每每國家隊對住佢地都係輸波而回,
戰術也好, 技術也好, 心理也好, 國家隊都係有問題存在.....

此乃國家隊不足既地方, 值得檢討,改善, 視之為"恥"

我勸國家隊要知自己不足, 力有不及, 心有不正的地方,
然後發發奮圖強、力求向上, 再去挑戰列強,

此乃鼓勵說話, 在你呢個水平極低既人口中看成"母辱"國家隊的說話,

我實在唔出黎申冤都唔得, 我好言鼓勵仲要比人話,
你睇番d post我從來主張不要比國家隊壓力, 捧果個係你, 唔收貨果個又係你,

你有屁資格指責我??

你唔單只分析9流, 自以為視, 思路有問題, 前言不對後語,
過濾文字, 中國程度仲極差, 又唔肯虛心學習.....

我係口臭又多野講, 但話我挑起罵戰?
公道自在人心, 指責我之前這諗清楚自己講過咩先!!

[ Last edited by amigofans on 2007-8-4 at 11:36 AM ]
Originally posted by e_e at 2007-8-4 10:59 AM:

你知不知道 , 佢話回教女人要包頭巾...
雖然唔知你講緊咩, 因為我只活於sport版同間中去娛樂果邊dl下d咸濕相....

但完全了解你所講佢令人氣結的地方, 其實我對佢已經好有保留,

不竟佢係sport版出post多, 篇章又有心機, 有多圖片同投票,

但有功有勞唔代表佢講咩我都要附和....

好似大魚咁講野都痴線, 但佢遊戲人間, 你亦唔會同佢認真...

但樓主自以為是, 有時候真係比佢吹漲,

仲有我唔知你地點玩, 你係咪好鐘意開幾個account向佢開火,
我就係因為咁, 不知食左幾多隻死貓,

好在右上角個ip可以幫我做證, 從來只有2堆ip,
一個係屋企, 一個係公司....
Originally posted by 王晶 at 2007-8-5 12:03 PM:

球迷擲日本隊巴士 的確係同反日有關 但係最大導火線係日本隊用手拍波做成入球
呢點我當然知道, 但反日既原因係因為d日本軍國主義者死不悔改...

用手拍球入網不時會有, 要還一個公道係應該留比國家隊係比賽中贏對方,
而唔係將對日本軍國主義既憤恨混合, 再向人家既巴士發洩....

禮義之邦, 就係用石頭招呼外賓?

我一路都係主張國家隊同球迷不好將中日既問題帶落足球運動上,
成日都背負呢樣野, 一落場就上頭, 咁樣一世都唔會有進步...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 中國無懼日本再次侵華!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。