<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 14歲天才狀元
返回列表 回復 發帖
Originally posted by wer at 2007-8-8 15:05:! p; K/ I+ }- C+ T. n  Y6 O

( C, y) Q3 Z  U7 P# s邊個呀
) s5 W( D2 U4 p6 H5 i. b/ F
, h7 v& A; w# E4 k
化名戴志偉的7 M- G0 r& n  B7 z, R
今年升中五,全級排58咋...(只計理科班)
Originally posted by 155220 at 2007-8-8 16:11:5 L8 c/ ^) L# F

, k$ c; V3 T" u" K' y0 Y" l2 p: z4 s, f( @6 n  c8 d5 W0 _4 W' ~
化名戴志偉的
7 A% N7 z/ }( H2 B今年升中五,全級排58咋...(只計理科班)
& z; ?! }: k: O- @真係好屎
Originally posted by 88790333 at 2007-8-8 12:33 PM:
+ ^* Z' e+ g' D; _. R& n# N3 ]. @讀書叻就叫天才?% i) ~: z& Z/ U) R3 Y
唔好引我笑,呢D叫記性好咋
% Z  X7 Z& M  \4 L0 l; \+ ?( v
% l0 E; `* n4 s3 a; W1 _: G我唔知你對天才的定義係點啦. {3 ~5 q% q, Y( e

, y4 K; h6 f' _5 F9 y假如,佢真係只係記性好
: j8 a/ t0 V% z5 o: k$ H8 q& j咁佢係呢方面ge能力的確係比好多正常人好(至少應該比你好吧): A+ `$ [4 W4 y
呢d天生ge才能,而且呢方面ge能力俾大多數人都要強,唔叫天才叫咩呢?
! X+ x; l$ `& D/ |) v  b# f. d1 x' C/ h) k
你這樣說是因為「吃不到的葡萄是酸的」嗎?
6 [/ ]& P4 R6 k光是她一句,「將讀書變成自己ge興趣」
: f6 _4 X4 d# e) i* c你又做唔做到?你做到又點?你又可唔可以好似佢14歲考會考?" z5 f) ?) X1 f" h* z# N
你話你可以去考又點?你又可唔可以lor到咁好ge成績?3 y# ~- W/ R) |9 v) r1 w1 i
我唔知佢考咩科,不過佢想讀醫,化學生物一定唔少得
( R; a; g4 m# g6 E! O% I如果化學同生物係可以靠記性好就讀好的話,應該唔會年年都咁多呢兩科lor唔到好成績
8 o  ?+ N9 ]. l- b別忘了佢中英文都lor A,作文,reading哥d如果都可以靠記性的話,我諗唔會到到今日都咁多人fail英文lor
- u$ \# W/ O6 r3 O怎樣說也好,事實上佢係學習上的能力比大多數人好
* ^" Y3 ]9 z6 M" r0 T3 U* J$ p, X) O7 T9 i這個不到你不承認0 M* q/ ^! V: w
請尊重別人,同時也尊重自己
Originally posted by sakura310 at 2007-8-8 05:06 PM:
$ m- Y; [/ I) O1 X! p4 b" u1 U/ t( T( n
$ X  m! k7 ]& D# N# h, ~& [; s. e
我唔知你對天才的定義係點啦% k# @: G5 y6 ^* n, I+ k
; J) z4 P( e+ N! J% B  ?4 A- F
...
1 `2 k* Q/ X7 B7 D! w- o# i& \0 m
你威啦串人
Originally posted by 古巨基迷 at 2007-8-8 01:09 PM:$ m( k3 k/ P- H, ^7 m
怪物,,,,,,個樣同身形,,,個腦都係,,,怪物
9 q, [# E3 R5 ~/ R) Q+ j$ @
呢個topic係講果個人讀書..
0 c  l6 j$ l! C8 Z3 B唔係講果個人個樣ga..2 w% y" g3 T9 D! B: F, @
討論理性d得唔得=.=
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-8 01:15 PM:
9 H- l2 |& ~; W5 p* S0 c: z* @5 b
; t% H4 H/ c  h我1b3d2e ...
/ C; p' k4 _# y0 y8 @
3 o2 l; v8 r% Y" X' I0 G2 {9 X
我當年1A1B4D1E
Originally posted by wer at 2007-8-8 16:58:, X5 H6 |1 R* }$ u2 Q0 w) {

) [! J6 K# p0 C6 I真係好屎
8 q" U5 F# K& t0 B" j: r$ w! h5 k$ g6 I- B5 o: p, ]- V
算差嫁喇,可以跳級的應該是一等一的高手,宜家教58,即係原校升中六既機會都唔係太
Originally posted by terencey at 2007-8-8 18:13:' L9 a+ V% r& }; z7 l$ O$ Z% h2 Y# }

( h: v* r& m' s9 Q- r4 u8 k6 C- r' ^; t5 S) x, B+ l$ V+ |, y
我當年1A1B4D1E
6 K3 G1 Q) [/ q: W
17分
嘩,,% g( {0 u$ Y8 [2 K0 Y- S
咩真係有咁既天才* Q0 Z* E7 Y' c# H

$ K( l+ n3 s) h+ w2 e) i/ u我琴日聽收音機都聽到,% R) X7 K' }- L. _* M( t
仲以為佢講錯
睇完新聞
$ O1 ]$ W3 f  G! ^2 @; B" c
7 r$ z7 {/ b4 v1 Z2 ^4 L: W聽佢對答完全唔似一個14歲.白白痴痴咩都唔識既細路女...% L- C1 k9 m! J
佩服
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 14歲天才狀元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。