<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 【賭波】賭八號波
返回列表 回復 發帖
颱風o既形成我就唔多講喇, 簡單d黎講就係颱風係沿海岸地區形成, 因為海同地o既溫度唔同
至於toro所講o既, 就係風球係颱風經過hk時o既風勢而定, 一個風登陸左hk, 愈近內陸個風o既風速就會愈慢, 所以登陸左之後風球就會逐漸由8號->3號->1號->冇

deadline: 帕布登陸後或一但公佈將懸掛八號風球cut盤
即係只要附合上面(2個)其中一個條件就cut盤
條件1: 帕布登陸hk (返到屋企睇電視, 個風都仲未登陸, 只係愈黎愈接近姐)
條件2: 公佈將懸掛八號風球cut盤 (公佈將懸掛, 而唔係懸掛, 所以時間上會更早; 而現在亦都公佈左8號, 所以已經cut盤)
結論: 附合條件2, 勇勇...就算未登陸都可以掛8號, 因為風球愈高只係代表風速愈強/愈近香港, 而唔係登陸左hk

最遲落注o個個係locklock, 2點左右公佈將懸掛8號, 而locklock就1點左右落注, 所以亦都係o係deadline前~
Originally posted by head at 2007-8-10 08:59 PM:

登陸=登上陸地

帕布...
帕布登陸後或一但公佈將懸掛八號風球cut盤

請問點解仲生效?
Originally posted by toro at 2007-8-10 20:56:

勇勇,直至現時,個風依然未登陸亦未消散,係風力到達八號風球水平,所以買打得成八號風球嘅人買中
以你所講.........如果一直都唔掛8號波就可以等幾年都唔會cut盤啦!
如果你個盤係咁解,我一早就買會掛到8號波啦!
Originally posted by 艾力克 at 2007-8-10 09:19 PM:
颱風o既形成我就唔多講喇, 簡單d黎講...
除左登陸香港(我無講過香港,佢响邊登陸都得)有d問題外,其餘你講嘅都正確,其實勇勇係將「登陸」同「吹(集)香港」混淆左
Originally posted by 艾力克 at 2007-8-10 21:19:
颱風o既形成我就唔多講喇, 簡單d黎講...
明明地啦
Originally posted by 勇勇 at 2007-8-10 09:27 PM:

以你所講.........如果一直都唔掛8號波就可以等幾年都唔會cut盤啦!
如果你個盤係咁解,我一早就買會掛到8號波啦!
只要個風一直唔消散,的確係幾年都可以唔cut,打個比喻,我話買成份身家「勇勇會打人」,只要勇勇一日唔死,件事依然有可能發生,只有勇勇大吉利是瓜左都無打過人就係我輸,但若然你「呢」埋二十年,出嚟打左我一拳,都係我贏,風唔會打幾十年ga嘛
Originally posted by toro at 2007-8-10 21:34:

只要個風一直唔消散,的確係幾年都...
咁即係比你個post呃左啦
原來你所講嘅登陸,唔係賭當晚會唔會掛到3號波,會唔會超過3號波掛到去8號波
[center]勇勇哥!個風成功登陸佐我鄉下中山啦!

其實今次掛8號風球,都唔知係咪為佐個股市而掛![/center]
           人類出世也是一個離開也是一個
Originally posted by 勇勇 at 2007-8-10 09:43 PM:

咁即係比你個post呃左啦:a...
無嘢好玩,賭下帕布會唔會打得成八號風球

勇勇…我邊有呃你?成個貼邊有提過三號風球?一直講緊帕布會唔會打得成八號風球噃…點解到而家你仲覺得我呃你?你响度玩咁耐我幾時有呃過你?
Originally posted by toro at 2007-8-10 21:34:

只要個風一直唔消散,的確係幾年都可以唔cut
我就係想講依樣野

咁如果 你星期六派完彩 佢先番兜 你會點
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 【賭波】賭八號波

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。