<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » bb出左世啦!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vv1668vv at 2007-8-10 10:22 AM:

追多個女??  定系  追多D女 先??
生多個女
一男一女夾成個【好】字
Originally posted by 自由神 at 2007-8-10 10:23:

生多個女
一男一女夾成個【好】字
多D 【好】字 丫。。。

【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】【好】

Originally posted by vv1668vv at 2007-8-10 10:30 AM:

多D 【好】字 丫。。。

【好...
好子女
子女好
女子好
好女子
Originally posted by 極樂 at 2007-8-9 10:44 PM:
1/8 bb終於出世啦!

呢個就係我同老公既 "愛情結晶品"~

哈哈~~
恭喜哂你呀!!!大家都等左好耐啦!

哎呀,佢真係勁得意!!!!!

一切都順利?唏,我問黎都多餘,你上得黎報喜,一定係一切順利啦!

多謝哂告訴我們!話比bb聽,佢幾勁,佢一出世就在網絡上掀起龐然大波,掀動了好多哥哥姐姐(同叔叔伯伯………)的心!!

祝福佢健康快樂,快高長大……記得時時upload相呀

ta姐,係時候考慮為bb專設一個post置頂(如果唔係設一個區的話),方便媽媽時時upload bb相……

[ Last edited by specificness on 2007-8-10 at 11:30 AM ]
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-10 10:35:

好子女
子女好
女子好
好女子
夏春秋 話齋。。。“仔仔囡  仔囡囡” 特別好碼系  TWINS !!

我又長氣啦……極樂姐,記得補身呀!呢個月開支一定好大,但點都要使架勒,千祈千祈唔好喺呢度慳。bb要有一個健康有精神既媽媽去照顧架!

哈哈……呢個post一定係我今日遇到最開心的事!

仲有,如果方便的話,就最好餵人奶;就算沒有這個長遠的打算,我看過一些文章都講到醫生也建議最好在最初的階段(起碼)餵人奶,因為人奶有bb最需要最合適的營養,是formula奶粉無法配製的,bb剛出來,最好先給他餵一陣。而且,他從胚胎開始就在媽媽的肚子裡吸收媽媽的養份,人奶應是他最熟悉的東西。他出來到現在,離開了媽媽的身體裡,已經有太多的東西要適應了,如果可以的話,給他人奶也可以幫他去適應新環境新世界。再者,在餵人奶的過程,bb貼近媽媽身體,令他感到媽媽的溫暖、聽到媽媽的心跳、得到最大的安全感,這是奶粉永遠無法給予的,也是對bb最重要的。餵人奶也不必顧慮近日奶樽有問題影響bb健康的種種考慮,而且慳了奶粉錢!

講咁多,都係想講,情況許可的話,試下餵人奶啦(咁我都明白可能媽媽要工作,實際環境未必許可;但在坐月時也許比較能夠做到)。希望我沒有太多事。

再祝bb聰明伶俐!

[ Last edited by specificness on 2007-8-10 at 10:58 AM ]
Originally posted by specificness at 2007-8-10 10:55 AM:
我又長氣啦……極樂姐,記得補身呀!呢...
餵人奶 ...
好可愛個BB-3-
希望佢大過好叻仔,有你做媽媽實好叻仔
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-10 10:59 AM:

餵人奶 ...
喂喂喂,甘生,唔好諗埋一邊呀 我講正經架………
恭喜哂極樂姐姐
祝BB快高長大精靈活潑聰明過人,媽媽身体健康修身fit 過之前
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » bb出左世啦!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。