<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » bb出左世啦!
返回列表 回復 發帖
恭喜! Very cute baby!
Originally posted by 極樂 at 2007-8-10 03:26 PM:

我差唔多日日吹風, 出院第一日就洗頭.....10日未夠洗左兩次頭......
我阿媽話: 我真係唔再俾你洗頭啦!
坐月期間冷病就好長手尾丫....老左你就知啦.....

d 阿姨話: 真係大膽....

其實我第一次洗完頭之後, 第二日頭痛 + 周身痛....當然呢d我無同阿媽講啦!!哈哈~~...
哎呀,你真係唔聽話呀………講真,可能佢地講啲野真係無乜科學根據,但肯定是經驗之談。至於例子,大家上面都舉過啦,我有個親戚都係,生完唔肯補身,過左成十八年到今時今日都補唔返,成日病……真係要聽話呀!忍下啦!咁好快就會好,到時你咪做乜都得囉壞左個身子真係以後做乜鬼都唔靈呀……我都知我長氣……
Originally posted by 極樂 at 2007-8-10 03:22 PM:

其實我知道我夠奶俾bb飲........
但係, 因為之前幾日轉黎轉去.....一時飲人奶, 一時飲奶樽, 令到bb唔識吸吮.....所以依家一定要用奶樽去餵佢!! 問題係我好唔好買個泵返黎轉人奶.....
醫生只係講左句: 飲奶粉比較飽, 飲人奶要飲多兩餐囉......我話: 咁我一餐人奶一餐奶粉得唔得?! 佢又話無問題, 我都唔知信唔信佢好!...
我會選擇信醫生架……佢都話無問題,想轉就不如早啲轉勒,咁你順手買埋個泵,咁就一了百了。
Originally posted by 極樂 at 2007-8-10 03:22 PM:

其實, 你問返我係咪好痛, 其實.....我都忍到既.....當然, 我係我老公面前梗係撒嬌啦!! 生唔生....隨緣啦~~~...
哈哈哈哈哈哈……果然係咁!都話女人真係勁!

宜家諗梗係過早,不過生多個有個兄弟或妹妹,對bb的成長其實是好事來的……咁當然,做爸爸媽媽就幸苦的咁囉………

不過宜家唔好諗咁多勒,搞掂呢個先啦
Originally posted by 極樂 at 2007-8-10 02:14 PM:
好多謝各位關心!!
我都好開心可以同...
我又講d唔岩聽既野 ...
生一個唔係唔得 , 但切勿過寵~~
好靚女喎~~~~

其實我知道我夠奶俾bb飲........
...
個醫生都幾得意喎 , 奶粉好多糖同殿粉質 , 點會唔飽???
最重要係奶粉營養唔夠 !!!

仲有 ...
唔知極姐生完 , 有無徐子淇咁可愛呢???
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-10 04:29 PM:

我又講d唔岩聽既野 ...
生一個唔係唔得 , 但切勿過寵~~
啱聽!點會唔啱聽……持寵生嬌的細蚊仔好鬼乞人憎……

其實只要小孩知道對錯的概念,而大人持之以恆、奬罰分明,並以身作則,則小孩是沒可能會懷到哪裡去的。

但我知道講就容易………
恭喜哂 ~ 恭喜!~~

祝身體健康快高長大
恭喜哂!!!bb好可愛哦!!!!
其實最好俾bb食人奶,對bb嘅身體好d,無咁易病!!!
我可愛嘅堂細佬因為無食人奶,所以依家成日病!!!
重有,你咁快就洗頭,會成日頭痛嘅!!!!!

等我俾我可愛嘅堂細佬d相你睇啦!!

1944 x 2592 PIXEL下載

2592 x 1944 PIXEL下載

恭喜恭喜恭喜
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » bb出左世啦!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。