<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » bb出左世啦!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by trista_cheong at 2007-8-11 11:03 PM:

講真﹐今年真係B年﹐唔知點...
做係想佢奶奶壞話 , 但就餵人奶一事
見到佢既影響力 ... 根住果d唔知講唔講好 , 請ta姐明示~~
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-11 11:07 PM:

做係想佢奶奶壞話 , 但就餵人奶一事
見到佢既影響力 ... 根住果d唔知講唔講好 , 請ta姐明示~~
你想講人奶喺生理同育兒角度講完全冇問題﹐if 你想以色情角度講﹐你洗定pat pat 都得la~
Originally posted by trista_cheong at 2007-8-11 11:08 PM:

你想講人奶喺生理同育兒角度講完全冇問題﹐if 你想以色情角度講﹐你洗定pat pat 都得la~
唔係 ...
我只係覺得 , 因為生活上的方面
而放棄給予bb更好的發育
是人類文明走上絕路的一個象徵
好似d女人為身才唔肯生樣

亦好似北極咁 , 明明可以航行
代表生態既警 , 美俄竟然仲爭北極主權 ...
世界還能不亡嗎???
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-11 11:18 PM:

唔係 ...
我只係覺得 , 因...
其實你正正經經咁講野......
講既野真係好到 point!!!!
Originally posted by 極樂 at 2007-8-11 11:21 PM:

你咁讚我 , 我架~~
(我平時唔正經咩???)
Originally posted by 極樂 at 2007-8-11 11:21 PM:

可惜呀!佢只活在自己幻想世界。
修身都做唔好,何來平天下
Originally posted by trista_cheong at 2007-8-11 10:54 PM:

點呀﹐都啡色革命成功﹐今舖仲勁過尤先科啦~~~
咁你做唔做我既季申莫科???
恭喜恭喜!希望你個b 快高長大 健康快樂
好CUTE 大個佐一定好靓 

[ Last edited by joe159357 on 2007-8-11 at 11:55 PM ]
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-11 11:18 PM:
唔係 ...
我只係覺得 , 因為生活上的方面
而放棄給予bb更好的發育
是人類文明走上絕路的一個象徵
好似d女人為身才唔肯生樣

亦好似北極咁 , 明明可以航行
代表生態既警 , 美俄竟然仲爭北極主權 ...
世界還能不亡嗎???
甘仔我睇到您有獨立省思嘅能力﹐不過我發覺您同我一樣有一個跳躍思維嘅問題﹐就係有時思路未免過份分散.............我自己就好唔鐘意我諗啲嘢未夠全面﹑寫嘢亦唔夠嚴謹~~~ 唔知您同唔同意呢?因為我自己直覺覺得我哋係個人格上面都有少少呢個交集.....anyway﹐講返個正題(又係您呢個死仔問呢啲嚴重延遲我offline 嘅嘢)

我明您嘅意思﹐理論黎講﹐我當然唔同意因為驚乳房下墮而唔俾BB人奶飲(從而少咗令BB得到更好營養嘅機會)﹐亦唔認為因為驚身材而走樣而唔生BB係一個好嘅動機;

一個女性為咗留住青春而拒絕某啲順其自然嘅事﹐自然相對會失去某啲有價值嘅嘢;每個人自然有每個人嘅選擇﹐冇人有資格批判;只係客觀黎講﹐一個女人經歷結婚生子本來係自然嘅繁殖過程﹐點解依家女性反而拒絕咗呢種天職?呢個同女性嘅定位同社會共同默認嘅價值觀好有關係!

SORRY以下呢段同討論嘅話題冇咩直接啦LUN:歷史上女性主義或女權女義並非近一百年先有﹐亦唔係一下子就黎﹐係一波一波咁黎﹐但係經歷過一段時間之後﹐又會逐漸式微﹐係有一個反覆節奏。女性喺呢個年代自不然有嘅矛盾地方﹐有時自然難全N美;又要靚又要同男性一樣有權力又要結婚生仔﹐好難;咁陰陽兩性應該點定位黎達到平衡?

您講嘅文明上絕路﹐除咗北極主權﹑亦有依家嘅環境污染同全球溫室效應問題……… 事實上亦即係人類過份留守虛榮慾望而選擇同大自然背道而馳嘅必然結果。因為人類既然係大自然嘅一部份﹐我認為冇可能征服﹑摧毀再創造大自然﹐全球生態失衡最終人類只會自食其果﹐自我毀滅............................  UP住咁多廢話先

[ Last edited by trista_cheong on 2007-8-11 at 11:51 PM ]
Originally posted by 自由神 at 2007-8-11 11:24 PM:

可惜呀!佢只活在自己幻想世界。
修身都做唔好,何來平天下
眼高手低者﹐要嘗試自割雙眼用手觸摸吓呢個世界............... (個比喻有啲怪tim..........)
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » bb出左世啦!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。