<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【07-08英超】曼聯出閘脫腳
返回列表 回復 發帖
Originally posted by MaxFigo at 2007-8-13 01:04 PM:

雖然大部分90%你o既觀點我係唔...
老費賽後咪講最衰rooney傷左lor, 唔係一定入到波云云,
咁尋日個問題又係根本無晒正fw在陣, 要話佢,
咪數番點解賣得rossi同smith咁快手lor...

winger始終係winger, 無前鋒果種射門觸覺同入攝....
曼聯得果3個前鋒, 行番車仔上年條舊路, 一傷無態點算好?

始終覺得老費要買番個同rooney, tevez, saha唔同類既前鋒...

比你會買咩人? 我又想聽下...
Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:18 PM:

[center][img]http://upload.wikime...
你不如攪清楚咩係高路斯, 東尼果d柱躉或中鋒,

同咩係雲呢史達萊果種射手, 先同我講身高啦,

你咁既水準, 又要發我爛, 我好難招呼你wor...

仲有關於頂頭鎚同搶點開問題, 如果你覺得我只係一個市井球迷,
無咩權威性, 提議你可以去信問問各大電視媒體既足球評述員,
相信佢地好樂意提供一d你未知道既知識....
Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:18 PM:

[center][img]http://upload.wikime...
可以比多一d資訊你, 20年內就我記憶中,

曉士, 麥佳亞, 羅賓臣, 簡東拿, 華萊士, 高爾, 約基, 蘇斯亞, 舒靈咸, 科蘭, 雲佬, 朗尼, 沙夏, a.smith 同今年既迪維斯, 有邊一個係柱躉式中鋒?

勉強有一個, 杜布連, 但佢後備都無咩, 所以計唔計都一樣!!

不過你要吹, 曼聯都可以有柱躉式高大中鋒既, 果個叫巴里士打,
佢試過一季頂入10幾球做左隊中神射手....
Originally posted by MaxFigo at 2007-8-13 01:38 PM:

我又唔敢當自己費sir...哈哈
...
講開smith, 有時真係唔知老費個腦諗咩....唉...

owen季前我都以為佢會出手, 但可能佢太易傷啦....

不如借番拿臣番黎玩幾個月好過啦....
Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:43 PM:

咁雲佬係小矮人囉! 唔同你講...
好似唔冷靜果個係你, 我捧曼聯, 但同我講得出黎都係客觀野,

你一路講要有身形, 高大, 東尼呢d柱躉式, 但雲佬的而且確唔係,

你睇番我上面個list, 曼聯一路買人都唔會睇個身高為主,
佢買雲佬同佢188cm完全無關係,  你自己都識list到4點出黎啦,
但你睇曼聯, 你有無見過雲佬頭鎚做2傳? 有無見過佢番後回防?
你見佢用個頭入波多定用腳多?

佢係射手, not 柱躉式中鋒....
就算唔同佢爭論佢既身份, 算佢係你口中講既, 我錯,

咁20年黎得佢同巴里士打, 杜布連3人, 咁係曼聯既主流咩?
所以我講20年黎都唔係用高大中鋒去打lor.....
Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:48 PM:

唔多認同,因為年代唔同,人既平均...
講左幾個月都仲係講緊高度, 真係比你吹脹....

球員身價已經答左你, 講前鋒, tevez 30m, 東尼先10m
講中場, 細哨貴過晒所有高佬....
講後衛, 亦唔一定有高佬最貴....

如果你講果種係咩趨勢, 身高身形係第一要素,
咁英格蘭最貴既中鋒一定係高治同希斯基,
世界最高身價球員一定係捷克既真高拿同施積....

你咁唔服我地up d野, 不如真係試下寄信去你睇開果d大陸足球網呀
雜誌度問下d專家啦! 佢地ok nice既 ! 一定唔會即刻向你發炮,

我就忍唔到, 因為我係市井之徒ma....
Originally posted by MaxFigo at 2007-8-13 01:59 PM:

我諗當今球壇越黎越重視o既
係...
你講開伊度奧, 我有一點觀點, 有時身體對抗性都可以不理,
其實所有sports都好似功夫一樣,

唯快不破...

伊度奧根本唔洗好似杜奧巴咁撞得, 根本所有動作快過你...
其實細哨, c7, 亨利呢d咁值錢既球員都係一個共通點, 佢地真係好快...
Originally posted by locklock at 2007-8-13 02:09 PM:

梁生!你知唔知點解拜仁可以擊敗一...
你又講左去第二度....算啦, 你最叻呢招, 由你...

你講拜仁, 今次我可以主觀咁講少少,

拜仁我從來唔會吹大佢地, 根本無咩好講, 全個德國無咩隊有雄心同佢爭,
你睇佢成隊係買人地d對手既球員你就明白,

史浩克04, 利華古遜, 史特加同雲達不來梅都唔係拜仁競爭對手,
佢地只係拜仁既青訓學堂....

我知拜仁係好, 但我唔會好似你咁吹大佢地, 因為佢地贏係應該,
輸就真係完全無理由, 而且打個德甲無人同佢玩既, 有咩考驗?

唔好將一d阿媽係女人既野up到大一大有個好處, 衰左都有得兜,
即係阿根廷世紀full team打美州杯, 係3歲球迷都知勁大熱啦,
係咁吹大果d根本應該贏既比賽, 到頭來決賽一野輸左, 講d咩?

即係拜仁如果果日12碼比人out出局, 你果篇咩冠軍級思維, 咪變得好攪笑??

世事無絕對, 尤其係足球....
Originally posted by locklock at 2007-8-13 02:19 PM:

咁快又開個分身出來玩人身攻擊!梁...
嚴重警告你既指控, 亦向版主投訴!!

你所指既分身個ip係124.244.227.x

我今日係office, ip係Ip: 59.148.224.x

唔識野既問下識野既人, ip係咩!!

講波就講波, 分身問題回過你呢個無知既人10000次,

投訴老屈呀!!
Originally posted by locklock at 2007-8-13 09:15 PM:
我剛剛先比錢買佐個艾華公仔!我都鍾意曼聯!但一隊無中鋒,成班小矮人既曼聯,唔係我愛隊
呢句野, 充分反映一d野, 唔講到咁明廢時你發爛渣, 聰明既朋友自己睇...

至於你講到身為united fans既我唔面對現實, 我覺得自已講既已經非常中肯, 如下:

1. 之前已經講過曼聯唔注重fw身高, 因為由老費帶隊開始佢地唔用柱躉或中鋒,
    所以佢地根本唔會買一個高佬番去, 此仍戰術問題

2. 破密集有好多方法, 主要係利用球場既闊度, 打地波入攝定高q大棍係次要

3. 聯賽只打第一場, 無錯曼聯係失分, 但其餘3隊也贏得險, 強隊通病季初未上力,
   相反如果車仔,利記同阿仙奴失分, 我唔會覺得咩大事, 因為只係打左一兩場...

4. 曼聯尋晚之失在於無左個正宗fw, rooney傷出, reading打密集但united唔係無射門,
   只係球員打握唔到果10球中龍既機會, 同夏利文上佳既演出.

如果有朋友覺得有問題可以討論!! 歡迎!!

我主觀講佢地係無運, 呢場同阿仙奴不敗果年, 主場贏唔到富咸果場一樣..
試下睇下, 有23次射門對3次, 10次中龍而又贏唔到既波既球賽,
一年會有幾多場, 就知道此仍偶然!!

就算咩超級勁旅, 一季都會有幾場呢d波, 我唔係話曼聯無缺點, 但呢場似乎唔關事...

[ Last edited by amigofans on 2007-8-14 at 12:13 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【07-08英超】曼聯出閘脫腳

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。