<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【07-08英超】曼聯出閘脫腳
返回列表 回復 發帖
其實昨晚丁仔有講,隆尼幫mu入咗60多球,只得一兩頭係頭鎚,所佢已經係今個暑假苦練頭鎚。
但又或者mu個打法係無咗beckham同雲佬後少咗用高波吧,所以隆尼好少機會用頭入波。而費蛇買人亦唔會買一d高大中鋒,最多都係搵拿臣之類
Originally posted by kaka0310 at 2007-8-13 11:52 AM:
其實昨晚丁仔有講,隆尼幫mu入咗60多...
練有乜用?如果可以練!最應該走去練過個係雲邦美!
又高大又有身形,但偏偏要玩重炮,玩遠射。
都係希帥最聰明,買隻東高番黎,咪乜都解缺曬囉!
雲邦美又可以係後面自己一個玩重炮,玩遠射。
咁先係收購麻!曼聯今季投資同拜仁不相上下!

回想費SIR叫阿倫史密夫打防中,簡直是失敗之作。
朗尼身橫,但不高,有重量,對抗性強,
但因身不高,搶點能力自然差。
其實C朗拿度可以打中鋒,佢係依家曼聯最有身材同重量既一個,
但中場無佐佢,等同實力折半。不過如果蘭尼小矮人可以頂C朗,
推C朗上去,咁又可能有一番新景像!

人類出世也是一個離開也是一個

[ Last edited by locklock on 2007-8-13 at 12:47 PM ]
Originally posted by locklock at 2007-8-13 11:59 AM:

回想費SIR叫阿倫史密夫打中堅...
LOCK LOCK 兄........Alan Smith 係轉打防守中場......並唔係中堅
美好的沉澱了 沒有火花不要燒 愛過的 成熟了犯錯只因失戀太少
Originally posted by locklock at 2007-8-13 11:59 AM:

練有乜用?如果可以練!最應該走去...
雖然大部分90%你o既觀點我係唔同意
但都有少少係覺得岩
就係高大中鋒問題

尋晚曼聯無疑係winger多,但無論係C7定係Nani
好多次拎到波之後,最後都係扣返入中間,由中路去造波
少左落底線呢樣野,即使做到,成效亦唔大
明顯就係因為中路少左個正宗射手去搶點
咁做根本拉闊唔到球場闊度,破唔到密集

不過唔好睇少矮細o既迪維斯
講身位佢分分鐘好過朗尼
更比咩咩用C7打正中鋒好好多.....

況且講頭鎚搶點唔一定身高大隻先得
你睇奧雲、恩沙基,一年有好多次都係成功搶點頭鎚頂入

[ Last edited by MaxFigo on 2007-8-13 at 01:08 PM ]
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
Originally posted by MaxFigo at 2007-8-13 01:04 PM:
雖然大部分90%你o既觀點我係唔...
恩沙基出名屈機皇,屈越位,屈後位,屈籠門,唔關身材高矮事。
奧運入頭球,因為有大師兄係後面斬個靚波比佢頂。
我都估到一定會講泰維斯!剛剛過去的南美國家盃決賽,
泰維斯連個波都惦唔到,好似個群腳仔咁係阿歷史和祖安中間走來走去!
韋斯咸無佐泰維斯可能真係唔多得,但係紅魔多隻小矮人,又唔多見好喎!

[ Last edited by locklock on 2007-8-13 at 01:15 PM ]
Originally posted by locklock at 2007-8-13 11:06 AM:

你挺魔,都唔洗叫我收檔咁激麻!...
你繼續豬up啦, 反正你都出晒名....

nani同anderson係用黎代替giggs同史高斯, not 代替c7,
而且佢兩人絕對唔係即食面, 今季giggs同史高斯仲可以打,
買佢二人番黎係for之後兩三季..

曼聯打左20年都唔係用你口中果種高大中鋒,
而且破密集在於利用球場闊度, 唔係用高大既人去咩搶點,
呢d係小學生球迷都識既野, 唔係我自己係度齋up...

其實你打咁多字做咩先, 一句, 曼聯廢咁得lor,
反正你up得愈多, 就愈知道你足球知識非常片面....
Originally posted by filter-052fans at 2007-8-13 01:14 PM:
曼聯打左20年都唔係用你口中果種高大中鋒,
而且破密集在於利用球場闊度, 唔係用高大既人去咩搶點,
呢d係小學生球迷都識既野, 唔係我自己係度齋up...
[center]
我唔係小矮人呀!你知唔知呀梁朝偉!
[/center]
 雲佬:曼联150場 (95球) 188CM身高
2001–2006,可能唔計係20年內! 唔知邊個齋UP檔秘級!

[ Last edited by locklock on 2007-8-13 at 01:29 PM ]
Originally posted by MaxFigo at 2007-8-13 01:04 PM:

雖然大部分90%你o既觀點我係唔...
老費賽後咪講最衰rooney傷左lor, 唔係一定入到波云云,
咁尋日個問題又係根本無晒正fw在陣, 要話佢,
咪數番點解賣得rossi同smith咁快手lor...

winger始終係winger, 無前鋒果種射門觸覺同入攝....
曼聯得果3個前鋒, 行番車仔上年條舊路, 一傷無態點算好?

始終覺得老費要買番個同rooney, tevez, saha唔同類既前鋒...

比你會買咩人? 我又想聽下...
Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:13 PM:

恩沙基出名屈機皇,屈越位,屈後位...
我想講o既係恩沙基同奧雲o既搶點能力,唔係黎自佢地身材上o既優勢
奧雲仲係利物浦o既時候,唔見得有個碧咸斬靚波比佢頂頭鎚

況且如你所講,強如奧雲都要靠碧咸o既輸送先有表現
阿根延對住巴西果場,根本成隊都踢得不知所謂
你想迪維斯一個人做到d咩?

況且曼聯只係踢兩翼落底再向中間輸送
而唔係後場大腳送前比前鋒去衝去頂
呢種攻擊模式唔需要高大中鋒,只需有個識搶點o既射手已經好足夠

可以講曼聯尋晚就係缺少左stiker
但未必係柱式中鋒
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:18 PM:

[center][img]http://upload.wikime...
你不如攪清楚咩係高路斯, 東尼果d柱躉或中鋒,

同咩係雲呢史達萊果種射手, 先同我講身高啦,

你咁既水準, 又要發我爛, 我好難招呼你wor...

仲有關於頂頭鎚同搶點開問題, 如果你覺得我只係一個市井球迷,
無咩權威性, 提議你可以去信問問各大電視媒體既足球評述員,
相信佢地好樂意提供一d你未知道既知識....
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【07-08英超】曼聯出閘脫腳

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。