<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【07-08英超】曼聯出閘脫腳
返回列表 回復 發帖
Originally posted by filter-052fans at 2007-8-13 01:29 PM:
你不如攪清楚咩係高路斯, 東尼...
唔夠講,就屈機呀!人身攻擊呀!
話人齋UP,你講20年,係咪唔計後5年先!
講錯就認,收番你D廢話啦!梁朝偉!
收檔啦!梁朝偉!

人類出世也是一個離開也是一個
Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:32 PM:

唔夠講,就...
你地又嘈
冷靜D啦!
平心靜氣討論下咪幾好
Originally posted by MaxFigo at 2007-8-13 01:28 PM:
我想講o既係恩沙基同奧雲o既搶...
柱式中鋒有乜好?
1 可以停球,唔比人推跌!
  (當然你推我咁笨,我一定跌,有十二碼喎!
2 可以做二傳手!
3 可以直接攻擊對手球門!
4 可以回防防守頭球!而唔係叫個中堅走去攻人地!
所有球隊都一定要有,BIG SAM加盟紐卡素,第一時間搶走米堡隻中鋒!
米堡就慘死係布力般隻新中鋒告魯斯之下!

[ Last edited by locklock on 2007-8-13 at 01:36 PM ]
Originally posted by filter-052fans at 2007-8-13 01:22 PM:

老費賽後咪講最衰rooney傷左lor, ...
我又唔敢當自己費sir...哈哈

但要講o既話...我會認為奧雲係最佳選擇
曼聯缺乏o既唔係高大中鋒,而係有級數有質素o既射手
一隊強隊有3、4個射手唔會有太大問題

蘇斯克查位置上係輔鋒,踢法上同傑斯踢前鋒唔會有太大分別
況且年紀太大...始終限制左佢

不過我始終覺得放A.Smith係今季最大o既敗筆
一支球隊入邊最難得o既球員未必係絕對主力
而係一上場就可以有表現
但平時你唔出佢又唔會有好大怨言,只會默默耕耘o既球員
Smith就正正係呢一種

可能費sir真係好錫smith
唔想浪費佢前途先賣走佢

至於Rossi...佢唔岩踢英超呢點連去季紐卡素領隊路達都睇得出
無理由費sir會唔知,所以賣走佢我無異議
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:18 PM:

[center][img]http://upload.wikime...
可以比多一d資訊你, 20年內就我記憶中,

曉士, 麥佳亞, 羅賓臣, 簡東拿, 華萊士, 高爾, 約基, 蘇斯亞, 舒靈咸, 科蘭, 雲佬, 朗尼, 沙夏, a.smith 同今年既迪維斯, 有邊一個係柱躉式中鋒?

勉強有一個, 杜布連, 但佢後備都無咩, 所以計唔計都一樣!!

不過你要吹, 曼聯都可以有柱躉式高大中鋒既, 果個叫巴里士打,
佢試過一季頂入10幾球做左隊中神射手....
Originally posted by filter-052fans at 2007-8-13 01:40 PM:
可以比多一d資訊你, 20年內就我記...
咁雲佬係小矮人囉! 唔同你講了!死不悔改!
有你講,無人講!
留番D氣,希望紅魔過到老樸,到時再同梁生你講!
希望到時個題叫,紅魔大破老樸,從現霸氣!
咁你就唔會再咁唔中肯定去駁!

[ Last edited by locklock on 2007-8-13 at 01:44 PM ]
Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:34 PM:

柱式中鋒有乜好?
1 可以停球,...
的而且確呢d係柱式中鋒o既優點
你咁講的話我同樣可以數一列矮小前鋒o既優點

但問題係收購球員應該以球隊戰術行先
曼聯戰術上唔需要高大中鋒
咪唔去買囉

Big Sam去買維度卡,係因為Martins、Luque太弱
需要個高大中鋒去做掩護
純粹戰術上o既需要

雲加幾年黎無買過高大中鋒,就係咁解,因為唔需要
今季收返賓特拿,極其量因為係亨利走左,要買個保險
一旦雲派斯唔掂就改戰術

所以一切出發點都係戰術
而唔係流於爭拗柱式中鋒好d,定係矮小前鋒好d o既問題....
祖雲達斯多年忠實球迷
Originally posted by MaxFigo at 2007-8-13 01:38 PM:

我又唔敢當自己費sir...哈哈
...
講開smith, 有時真係唔知老費個腦諗咩....唉...

owen季前我都以為佢會出手, 但可能佢太易傷啦....

不如借番拿臣番黎玩幾個月好過啦....
Originally posted by filter-052fans at 2007-8-13 01:44 PM:

講開smith, 有時真係唔知老費個腦諗咩....唉...

owen季前我都以為佢會出手, 但可能佢太易傷啦....

不如借番拿臣番黎玩幾個月好過啦....
奧雲易傷係因為紐卡素醫療系統有問題
活基治就係因為紐卡素d隊醫唔掂先搞成咁
去到皇馬都救到而家先掂

祖雲達斯多年忠實球迷
Originally posted by MaxFigo at 2007-8-13 01:43 PM:
的而且確呢d係柱式中鋒o既優點...
唔多認同,因為年代唔同,人既平均身高都有好大差異!
巴西以前打小矮人,可能好WORK。
但近代巴西,全部都係高大威猛,連羅賓奴都要過18XCM!
所以阿根廷落後,係有佢既原因,選人身高不足。
如果講到技術相同之下,就一定要鬥自身優勢,阿根廷一比下去!

曼聯今季路難行呀!全世界一定釘死C朗!睇帶都睇到熟,C朗無運行啦!
如果蘭尼和安達臣,甚至係泰維斯,都打唔起,
曼聯真係唔知可以靠乜?今季投資全部泡湯!
對比拜仁同曼聯D收購,拜仁D靚仔幾多!咁先係路麻!

[ Last edited by locklock on 2007-8-13 at 01:50 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【07-08英超】曼聯出閘脫腳

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。