<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【07-08英超】曼聯出閘脫腳
返回列表 回復 發帖
Originally posted by filter-052fans at 2007-8-13 01:44 PM:

講開smith, 有時真係唔知老費個腦諗咩....唉...

owen季前我都以為佢會出手, 但可能佢太易傷啦....

不如借番拿臣番黎玩幾個月好過啦....
講開smith...記得世杯後...朗尼又係骨折...smith果輪幫曼聯唔少..

不過...我印象中除左saha傷外..好似老蘇都傷緊...?

and..tevez係咪要第3輪比賽先上到陣?
好普通的曼聯迷~_~

Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:43 PM:

咁雲佬係小矮人囉! 唔同你講...
好似唔冷靜果個係你, 我捧曼聯, 但同我講得出黎都係客觀野,

你一路講要有身形, 高大, 東尼呢d柱躉式, 但雲佬的而且確唔係,

你睇番我上面個list, 曼聯一路買人都唔會睇個身高為主,
佢買雲佬同佢188cm完全無關係,  你自己都識list到4點出黎啦,
但你睇曼聯, 你有無見過雲佬頭鎚做2傳? 有無見過佢番後回防?
你見佢用個頭入波多定用腳多?

佢係射手, not 柱躉式中鋒....
就算唔同佢爭論佢既身份, 算佢係你口中講既, 我錯,

咁20年黎得佢同巴里士打, 杜布連3人, 咁係曼聯既主流咩?
所以我講20年黎都唔係用高大中鋒去打lor.....
Originally posted by MaxFigo at 2007-8-13 01:43 PM:

的而且確呢d係柱式中鋒o既優點
...
我都同意,而每一類前鋒都有其優點同缺點,破密集有好多方法,集各類攻擊球員的優點的完美球員我印象中真係無 (告魯夫、古列治、尹巴士頓算唔算?但我未睇過佢地踼)

所以要邊類球員,真係好視乎教練的戰述
Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:48 PM:

唔多認同,因為年代唔同,人既平均...
我諗當今球壇越黎越重視o既
係身體對抗性多於身高

如果純粹講身高的話
巴塞唔會有西甲、歐聯冠軍,因為伊杜奧唔夠高,美斯更加係小矮人
羅馬唔會打到入歐聯4強、聯賽亞軍,因為身為中鋒o既托迪頭鎚唔掂
法國唔會有世界杯亞軍,因為查斯古特無正選

純粹講身高的話
捷克會係世界冠軍,因為佢地有真高拿
去季競賽會會打到前4,因為佢地有施積

補充一句,講身體對抗性的話,朗尼、迪維斯唔會比任何一個英超前鋒差

[ Last edited by MaxFigo on 2007-8-13 at 02:00 PM ]
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
Originally posted by filter-052fans at 2007-8-13 01:56 PM:

好似唔冷靜果個係你, 我捧曼聯, ...
個人意見,雲佬係擅於把握機會的射手,控球、射術都好好,比較全面,總之佢好叻將個波送入個籠,唔理用頭定用腳
我覺得費甸南、瑟頓果d先係柱躉式中鋒

分別就係一d比較全面,一d只係靠身型搵食,唔同意可以討論下

[ Last edited by kaka0310 on 2007-8-13 at 02:05 PM ]
Originally posted by locklock at 2007-8-13 01:48 PM:

唔多認同,因為年代唔同,人既平均...
講左幾個月都仲係講緊高度, 真係比你吹脹....

球員身價已經答左你, 講前鋒, tevez 30m, 東尼先10m
講中場, 細哨貴過晒所有高佬....
講後衛, 亦唔一定有高佬最貴....

如果你講果種係咩趨勢, 身高身形係第一要素,
咁英格蘭最貴既中鋒一定係高治同希斯基,
世界最高身價球員一定係捷克既真高拿同施積....

你咁唔服我地up d野, 不如真係試下寄信去你睇開果d大陸足球網呀
雜誌度問下d專家啦! 佢地ok nice既 ! 一定唔會即刻向你發炮,

我就忍唔到, 因為我係市井之徒ma....
Originally posted by MaxFigo at 2007-8-13 01:59 PM:
我諗當今球壇越黎越重視o既係...
MaxFigo兄!身高無得練!但對抗性和體重都有得後天,練出來!
好似我現在六神合體,如果肯付出一年至兩年,日日做掌上壓,
好快會六神分體! 練到港男咁都得!
但係身高點練出來?唔通碎骨,接骨?咪最多高1CM都無!

其實大家都認為矮無罪,這個當然啦!我都得169,唔通我笑自己咩!
但係講運動,就係咁無情,你高咩!咪姚明囉!你矮咩,就要艾佛遜咁快囉!
踢波一樣,如果人家係中場,用兩個頭球傳波,到禁區射,
咁你唔通撞佢呀?只可以同佢搶點,迫停佢。
其實AC隻卡卡都有18X!!!

人類出世也是一個離開也是一個
Originally posted by filter-052fans at 2007-8-13 02:05 PM:
講左幾個月都仲係講緊高度, 真...
梁生!你知唔知點解拜仁可以擊敗一眾強豪,
搶到東尼番來?唔通真係德甲好吸引咩!
而係拜仁出高薪,直接另東尼荷苞得益,
轉會費高,對球會就好,對球員有X用!
轉會費好睇,但球員無得洗!
你知唔知拜仁點解歷年都可以簽到勁人,
但轉會費咁低殘!因為隨了出高薪外,
德甲還流行一種黑金,叫簽紙費,
比幾多都得,比到你開心就得!免稅!
唔識野,就睇多D書啦!介紹你睇:足球週刊!

人類出世也是一個離開也是一個

[ Last edited by locklock on 2007-8-13 at 02:13 PM ]
Originally posted by MaxFigo at 2007-8-13 01:59 PM:

我諗當今球壇越黎越重視o既
係...
你講開伊度奧, 我有一點觀點, 有時身體對抗性都可以不理,
其實所有sports都好似功夫一樣,

唯快不破...

伊度奧根本唔洗好似杜奧巴咁撞得, 根本所有動作快過你...
其實細哨, c7, 亨利呢d咁值錢既球員都係一個共通點, 佢地真係好快...
Originally posted by locklock at 2007-8-13 02:05 PM:

MaxFigo兄!身高無得練!但對抗性和...
越黎越唔知你想講咩...

總言之...如果我係美斯
我係要恰你高佬重心高、轉身慢
係咁係你身邊用高速盤球爆你
咁你點?唔通用超技術踢跌我?

提多你一點,簡拿華路身高只得17x
但已經貴為世界一級後衛
我只想講,要數身高高矮的話實數到
但問題係,身高18x o既卡卡又係咪靠身高食胡?
況且身高18x o既球員俯拾皆是
即使有咁o既身高都唔難得,更重要o既係其他方面o既優勢
例如卡卡靠o既係爆炸力、同個人技術
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 【07-08英超】曼聯出閘脫腳

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。