<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 咁快又升市,你信唔信?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vv1668vv at 2007-8-23 11:49 PM:
今晚 DOW跌勢好似持續 播
邊有得跌呀!港股持續會升,你越接受唔到,佢就升多D!
到你想入咩,佢都繼續升,因為你對佢有信心,佢咪升比你睇囉!
依個市洗乜鬼野去分析架!如果23500一破,
所有圖表派都要收檔!重講乜鬼野大成交小成交呀!

早前急跌,代表乜?基金洗倉?基金都分好多種!
歐美過D投資銀行名下既基金要洗倉。
咁即係代表唔會有人出黎救佢地,
全世界都收到風,基金要洗倉,重邊有人接貨,
所以先跌得狠,跌得急!

但係當任總出黎話班友唔多理性過一刻,
其實暗視佢會入市。亦可能收到風,中央灌水!

好多野睇圖都無,睇新聞要講領悟力!
唔係一本通書睇到老,由其是大牛市,跟本無跡可尋,
一破圖就上,無過去袍袱!

反而大熊市就好多野睇,因為跌落黎就同往跡有對比,
跌落黎幾急都好,一日急唔過97過濟,都係小風波!

人類出世也是一個離開也是一個
Originally posted by locklock at 2007-8-24 00:00:

邊有得跌呀!港股持續會升,你越接...

基本上 如果唔用市場分析
很同意LOCK LOCK 你的說法 呢。。。

聽日 就 升俾你睇 。。。。
Originally posted by locklock at 2007-8-24 00:00:

邊有得跌呀!港股持續會升,你越接...
根本政府 0甘 樣 搞法  
跌成0甘樣。升成 0甘 樣。。。如同賭博
你認唔認為 個市 有 理性 投資 ?
Originally posted by vv1668vv at 2007-8-24 12:34 AM:

如果冇晒"冇理性"既投資者輸錢, 有理性既如何能賺快錢
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
Originally posted by littlepig at 2007-8-24 00:47:

如果冇晒"冇理性"既投資者輸錢, 有理性既如何能賺快錢
你 近 排  荷包 爆涨 ?

[ Last edited by vv1668vv on 2007-8-24 at 12:55 AM ]
Originally posted by vv1668vv at 2007-8-24 12:34 AM:
咁你就要接受新事物啦!夏生都話比你聽今日跌唔完,明日繼續跌!
停都無用,一日跌清,可能係一種解脫!

何解會跌得咁急,打個比,央行入市救銀行,
銀行好自然要還錢,還得越早,息越低,無銀行會想拖政府債。
因此自然要從環球市場徹資,但係唔可能一次過賣曬。
跟本無人會接貨,因此基金只可以慢慢賣出手頭上的貨。

等到大家有共識,基金佬唔再講感情,要清倉之時。
大家就好理性咁等佢收皮,這種情況就會好有股災FEEL!
所以點解盈富換貨,都要等個市收前15分鐘左右先換,
個市會超級波動,時間越少,波動越少。
但係外國基金,邊有咁多情理可言,個市又唔係佢既,賣咪賣囉!
所以你咪見到有股災囉。依個世界唔會死錯人架。

但係跌到穿20000,要接貨既人又無出黎接,
咁任總咪出口術囉!個市自然反彈,而大家就理性觀望,
人小貨多,要掃上去十分容易!

短炒一定要投機,和賭搏無大分別,否則你怎樣賺錢?
中線和長線,就等低入,高賣。其實係好講你尅制能力。
因為何為低?何為高?咁就要圖表幫幫手啦!

Originally posted by locklock at 2007-8-24 01:14:

咁你就要接受新事物啦!夏生都話比...
有道理!
Originally posted by vv1668vv at 2007-8-24 12:49 AM:

你 近 排  荷包 爆涨 ?

[ Last edited by vv1668vv on 2007-8-24 at 12:55 AM ]
玩開股票既,基本上今年好難唔爆漲
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
星期一又黎料啦!股壇比利"誠哥",真係威力無邊!
25000一見會有大阻力,大家要小心小心!
到時要再睇睇股壇比利會唔會轉口風。

首富之言  
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=160581&fpage=1

似乎 今晚 真系 黎料
DOW 又跌 百幾點
日元 又升 播。。。。。
聽 日 。。。。。。。。。。。。。。港股。。。。。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 咁快又升市,你信唔信?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。