<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 你地覺唔覺得古巨基好做作 ar ?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 阿感 at 2007-9-1 07:07 PM:
唔講佢本人
不過早前有線娛樂新聞台...
請個老臨使幾多錢姐遲點我都諗住係You Tube放段自己五音不全既自錄歌曲,之後再搵幾個朋友做媒,對白大概係叫佢地講:我唱歌簡直就勁過"學友歌神"九條街
我唔覺喎
見佢佢真人幾次
好好人
Originally posted by matthewli111 at 2007-9-2 03:27 PM:
算啦 呢度全部都老野黎 得劉德華果d ...
你最後呢一句:

各位如果你地覺得自己仲係岩ge 我都無野好講
希望大家支持下香港ge歌手

照字面意思解構,你認為自己啱晒?而我地鍾意上一輩既歌手就係...錯?你有你自己既睇法,

但我地呢一班死老鬼亦有自己既睇法,你要記住自己講過呢一翻說話,到30幾十年之後,

希望你真係可以忘記到你現在曾經喜歡過的歌手,接受到個一刻既歌手及歌曲啦
Originally posted by 費事高 at 2007-9-2 05:41 PM:

你最後呢一句:

...
我覺得
你唔中意可以唔聽...但唔好踩
我聽依家d歌,我唔會踩以前既歌手
你聽以前既歌,你唔好踩依家果d

....

我覺得

佢開得呢個標題,即係叫d人入黎踩下古巨基或者讚下古巨基,
既然唔係正就反,踩佢係理所當然會出現既情況,唔係點叫言論自由。

[ Last edited by leeleelee2005 on 2007-9-2 at 07:25 PM ]
Originally posted by ronald711 at 2007-9-2 07:09 PM:

我覺得
你係咪引言錯了呢我呢篇文當中,幾時有踩過呢一輩既歌手
Originally posted by 費事高 at 2007-9-2 05:41 PM:

你最後呢一句:

...
你理解錯左 果句 唔係話中意老一輩ge歌手係錯
而係不斷踩香港樂壇  再不停講其他國家有幾好
但又唔知不同國家不同語言 係歌唱方面 有不同難度
咁樣我覺得唔公平 對不同國家ge歌手

既然不同國家ge歌手 係有不同ge因素影響 就唔應該拎黎比
但樓上有一d人  佢地就唔明 但又要踩

呢個先係我ge原意=]
好奇怪
每年到左8-12月
一係有人講基仔假
一係有人話e臣唱歌唱到青根都出晒
到底係點解???
Originally posted by mtvcmh at  23:04:
好奇怪
每年到左8-12月
一係有人講基仔假
一係有人話e臣唱歌唱到青根都出晒
到底係點解???
呢樣o野唔係一年十二個月都有人講o架咩?
Originally posted by ronald711 at 2007-9-2 06:07 AM:
我唔係佢fans,不過我覺得佢幾真,型像幾健康
雖然佢有時真係有d大細路feel xD
((唔通吸毒 吸到有蠟像 就叫真??))...歡迎對號入座....
歌路方面, 無疑eason唱功係好過佢
不過現今黎講 佢唱歌亦唔算難聽吧....?

題外話....你地係咪真係識聽真音同假音......?
點解我多數聽佢d歌 到第三chorus....
我都聽到真音......?

佢俾人叫佢做假音歌手...佢唱歌 你唔准佢唱假音....?
正如....克勤唱歌....唔再震音..........仲係咪克勤既風格?
完全同意,我都認為佢幾真,佢個d係童心,唔係假lor
重有,why攪gag會比人話佢假???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 你地覺唔覺得古巨基好做作 ar ?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。