<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 【等左好耐,馬季開羅喇】
返回列表 回復 發帖
如果大家係喺馬會長跓買馬嘅就要小心D嘞 , 琴日開鑼第一日 , 喺馬會投注站
就有一單扒手偷竊案 , 兩個扒手黨當場畀三個便衣警察捉住(好似係偷手機同銀包)

佢哋都算當黑囉 , 等咗成兩個月第一日就斷正 , 不過唔知重有冇同黨 , 總之小心D啦
我又試吓出馬先!!

第二場
1)爆發力   3)心寶貝

(我試玩咋,冇必要唔好跟希望入到3甲啦)
Originally posted by 勇勇 at 2007-12-19 06:16 PM:

'戴勝'根本就係冇料到,佢只係識留後等機會o係內  上如果入直路見到內  冇位,你就可以滅飛
戴勝自從嗰次墮馬之後(要入厰嗰次,唔記得幾時),之後跑馬都好錫身,
可能呢次都幾傷或者有後患,道至佢唔場場搏殺,喺重要場次先搏殺,特
別係盃賽!

[ Last edited by jimjim12 on 2007-12-19 at 06:49 PM ]
迎接08年玩玩新玩意──一個賽馬遊戲

《出馬擂台陣》試玩版(因為可能冇人玩,所以暫時喺到試玩,如果多人玩會另外開Post)

遊戲規則 :
1)只要喺每個賽馬日揀出任何三匹馬,可以同一場或分開場次,總之一個賽日三匹馬!(請列明場次)

2)所選馬匹要以最佳名次過終點,因為每個名次都要計分!

3)如有馬退出,截止前仍可更改!

4)如果臨場所選馬匹退或跑馬途中墮馬,均當作包尾!

5)第一場馬出閘前為截止時間,之後更改作癈,作癈馬將當作包尾!

6)為公平起見,若玩家當日冇出馬,三匹馬皆當作包尾,沙田以十四匹計,快活谷以十二匹計!

遊戲計分方法 :
頭馬 -8分
第二名 -4分
第三名 -3分
第四名 0分
第五名 +5分
第六名 +6分
第七名 +7分(如此類推第十四名包尾+14分)

@咪以為睇錯估中頭馬竟然減分,此遊戲獨之處就係鬥少分,越少你就係贏家

遊戲以每月計算,版主加減分方法如下:

冠軍: +12
亞軍: +8
季軍: +6
第四: +3
第五: +1
最尾: -2
考慮到估馬難度比足球高,所以健議+分高些

(註:以上遊戲是個人設計,如有健議可提出)

[ Last edited by jimjim12 on 2007-12-31 at 09:34 PM ]
我開始玩啦,希望唔會冇人玩啦,幫襯,幫襯

第一場:金鷹  
第二場:活力威
第六場:星際雄師

Originally posted by ivanland at 2007-12-31 10:34 PM:

今期好"燈神"呀...
用2分撐吓你場 (係咪要開個新版呢...)
R3 - 1 首飾奇寶
R4 - 11 新力高
R7 - 14功力勝
多謝啊,因為驚冇人玩,所以喺到試玩一個月,加減分都要睇版主O唔OK
【1月号】

排名     玩家            積分

1.     優之良品         21分
2.     ivanland          23分
3.     jimjim12          24分
第3場大熱門馬為《美好祝福》名次為11

1)首先多謝兩位玩家撐場,多謝
2)如我所料冇乜人玩,但都要計下分嘅

3)良品兄你嘅意見都好好,等我解答下先:
──(1)退出馬當包尾計,我原意係想玩埋揀馬者嘅運數,如果咁多隻馬都揀到嗰匹退出,機會其實唔大,但係第一次玩就中,我都認為有檢討必要,加上你嘅舉例,確實係要改改佢,所以而家正式改為《臨場退出馬跟馬會以大熱門馬計,若兩匹大熱門馬陪率相同便以最佳名次馬為凖》
──(2)其實大熱門都成日輸畀D次熱、三熱門馬嘅,我就係想睇下長買熱馬係咪贏梗
──(3)原來你都中意揀冷門馬,我都係,不過冷馬多數臨場先易D揀到,預早好難中
──(4)其實我就係唔想跟報紙,而如果只揀一隻馬的話,需知道要揀一隻馬必入3甲其實都好難,而3甲不入就冇分可計,同埋而家只係計加減分,都好簡單易計

4)喺到同勇勇兄單聲,唔好意思,借咗你個地盤搞D咁嘢

5)最後如果都係極少數人玩的話,或會停玩,因為多人先好玩

[ Last edited by jimjim12 on 2008-1-3 at 04:24 AM ]
Originally posted by ^^優之良品 at 2008-1-4 09:14 PM:
如加多個三寶挑戰賽
因為買三寶冷熱也要顧,所以我比較喜歡這個特別彩池
加個三寶挑戰賽,可以考慮嘅,不過依家得幾丁友玩,加乜都冇用,
睇下之後有幾多人玩先啦
Originally posted by ^^優之良品 at 2008-1-4 09:38 PM:
今日雖然是星期五...
哈哈,冇錯,投注策畧就係揀少馬場次

不過我諗緊好冇限定喺3T場次先可以揀馬~
順帶一提,如有新玩家加入,明天賽馬日要補番3隻馬,即共6隻馬,以示公平
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 【等左好耐,馬季開羅喇】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。