<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 【等左好耐,馬季開羅喇】
返回列表 回復 發帖
[quote]Originally posted by ivanland at 2008-1-29 23:09:

我覺得呢個game好好玩啊唔好收工啊,
我嘗試下改下遊戲規則!希望多D人玩
有冇興趣呢請問各位

祝大家鼠年行大運:
迎接鼠年玩玩新玩意──一個賽馬遊戲
《出馬擂台陣》改版(因為怕冇人玩,所以詢問下各位,如果有人支持,會開Post)
新遊戲規則 :
1)只要喺每個賽馬日揀出任何三匹馬,可以同一場或分開場次,總之一個賽日三匹馬!(請列明場次,馬號,馬名,如打錯馬號或塲次,一切以馬名為準)
2)所選馬匹要以最佳名次過終點,因為頭五名都計分!
3)如有馬退出,截止前仍可更改!
4)如果臨場所選馬匹退出,一律當作退出計!不會轉投它駒!
5)第一場馬出閘前為截止時間,之後更改作癈,作癈馬將當作退出計!
6)為公平起見,每位參加者,每月出馬超過一次或以上者,即開始計分!
7)因為採取加分制,可以吸納更多參加者,因為可以中途加入!
新遊戲計分方法 :
頭馬 +15分
第二名 +6分
第三名 +4分
第四名 +3分
第五名 +1分
為了增加比賽刺激,參加者選中頭馬,凡超過10倍或以上!除了加15分,額外照派彩再加(每10元加1分,不夠10元當作0計,)!例如獨嬴派200元就加20分,派209也作20分計!
最高分既你就係贏家

遊戲以每月計算,版主加減分方法如下:
冠軍: +12
亞軍: +8
季軍: +6
第四: +3
第五: +1
最尾: -2
不夠1分者: -2
(註:可以平頭冠軍或包尾的)
考慮到估馬難度比足球高,所以健議+分高些
(註:以上遊戲改自jimjim12 兄的 ,如有改得好,祈為見謜!有建議也可提出)
Originally posted by ^^優之良品 at 2008-2-3 21:18:
迎接鼠年玩玩新...
完全冇反應既
Originally posted by ^^優之良品 at 2008-2-4 23:02:

完全冇反應既
D會員可能年幾太細,所以冇人玩d老野GAME
你算吧啦
年紀太細
Originally posted by ^^優之良品 at 2008-2-4 11:02 PM:

完全冇反應既
人丁單薄...不如賭博...
冇人玩既話...  
不如照舊咁...出d自己既心水同人分享囉...
又唔使限死自己去買d熱門 (我個人鍾情於買冷門 Win/P)
Originally posted by ^^優之良品 at 2008-2-4 23:02:

完全冇反應既
好少人會禁入黎睇咖~~~
試下出"球財"版面開貼睇下反應啦
Originally posted by kakeidevil at 2008-2-5 23:59:

好少人會禁入黎睇咖~~~
試下出"球財"版面開貼睇下反應啦
yes sir
咁我試下先
Originally posted by ivanland at 2008-2-5 23:56:
冇人玩既話...  
不如照舊咁...出d自己既心水同人分享囉...
又唔使限死自己去買d熱門 (我個人鍾情於買冷門 Win/P)
為了增加比賽刺激,參加者選中頭馬,凡超過10倍或以上!除了加15分,額外照派彩再加分啱晒你口味
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 港男俱樂部 » 【等左好耐,馬季開羅喇】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。