<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 表白食檸檬了
返回列表 回復 發帖
再接再厲,自古成功在嘗試,下次選個合適的地方,時間再講過,聖誕節係一個唔錯的選擇!
不如試下比d時間大家啦, 佢咁同你講即係重係朋友, 做住朋友先囉, 搵多d friend多d一齊玩, 如果過一排都係放唔低, 再表白多一次啦...., 祝早日成功
比點意見樓主  冇耐之前 我都同你一樣
對方係話 "唔好等我"之類   但自問真係好鐘意佢
唔係一下子就可以忘記  俗語話 再見亦是朋友
我就覺得當你表白左既一刻 就好難再做朋友....
上面有句說話都好岩  讓時間沖淡一切吧  我...同佢都冇聯絡一排了..
希望可以沖淡對佢既感情   最後 唔好傷心了 過多幾日 正正常常行出來吧
樓主你已經做得好好~
有好多人真係連向人試愛既勇氣都無啊... ...
不過奇就奇在多數好既男仔都係咁~

我就黎19歲~今年一月試過同一個好鍾意既女同學示愛~
但係因為佢當時有男友~所以我就被逼放棄啦~
佢0個排直頭同我係好疏離既~見我就避~真係好唔開心~
我一直咁沉淪~上堂無心機~又成日走堂~
結果仲去埋做PART TIME分散自己注意力~
去到後黎學期尾我同佢既見面既機會少左~
我開始無咁鍾意佢~
同時又有一個鍾意左幾年既女仔鍾意我~
我地差D都開始左~
不過因為我覺得自己最鍾意既始終唔係佢~
係一開頭我追緊0個個~所以我無同0個個女仔開始到... ...
去到8月~我就再次追一月拒絕過我既女仔啦~
可惜都係唔掂~當時佢岩岩畀人飛~
佢話唔想再畀人傷害~佢唔想到佢真心鍾意我既時候先覺得大家唔適合~
OK~我尊重佢... ...
直到因為大家唔再讀同一科~見面時間少左~佢先至搵返我... ...
不過宜家我同佢已經成為左網友~唔會再好似以前咁熟
承接上一個POST~
少左同0個個女仔見面~
我0係新學年就鍾意左一個新既同班同學啦~
佢份人好NICE~又講得笑~
樣都唔差~
可惜星期五晚先知道佢原來宜家已經有男朋友啦!giveup:
我見到講佢男友個時笑得咁甜~
真係唔忍心追佢~唔想破壞佢同佢男友... ...只可以祝福佢~

我覺得樓主如果你鍾意既女仔無男友既~
而你仲係好鍾意佢既~
做住朋友先~繼續對佢好D~等佢知道你有係有心對佢好既~
你等多一排可以再示愛多一次~
不過如果TOUCH WOOD佢REJECT你多次既~
咁你就唔好再追落去啦~
如果唔係真係會連FD都無得做~

加油啊!!!
Originally posted by gigg11 at 2007-11-19 00:24:
樓主你已經做得好好~
...
版友你亦剖白得好好~
好多謝你呢份分享心意,加你少少分以示支持~
Originally posted by saronabc at 2007-11-18 21:42:
lemon is goodhaha
moonshine is badhaha  
Originally posted by 自由神 at 2007-11-18 21:08:

Yes.Go Go Go
do~ did~ done~
Originally posted by BOYDWAN at 2007-11-19 01:06 AM:

版友你亦剖白得好好~
好多謝你呢份分享心意,加你少少分以示支持~
多謝晒版主~
其實我都係因為唔開心~
先上黎呻下... ...
我覺得鍾意一個人易~
畀人鍾意都易~
但係同時兩者都鍾意大家就真係好難啦~
真係要好講緣份同埋TIMING~
有時有D野真係強求唔黎~
試過唔得既~可以再試多次~
但係如果女既真係對你無FEEL~就應該好放手... ...
放生自己又放生人~
因為無FEEL既~就算你做D咩LUM野~
屋企幾有錢~你點對佢屋企人好都無用~
有D野只要自己盡左力就OK!!!
Originally posted by eric911 at 2007-11-18 09:34 PM:

其實我又覺得你未必冇機會,只要...
其實我表白完之後,我都無諗住話避開佢
o係msn我都會問下佢點樣,不過我只係怕佢會介意我講過既野je
我諗我唔算無風度掛...哈哈
Originally posted by 自由神 at 2007-11-18 09:45 PM:

咪落井下石啦!
我希望版友你能對樓主作出正面既支持,而唔係取笑囉
多謝你自由神,有你地既支持同埋開解
我諗我好快就會站起來繼續努力~
Originally posted by jkl802 at 2007-11-18 09:49 PM:
鼓起勇气在去吃一次。不要怕失败
吃檸檬不是問題...但我不想不斷吃同1個女孩子的檸檬....
Originally posted by 時剎 at 2007-11-18 10:41 PM:

愛情無分對與錯,值得與不值得,
只有真心與不真心,愛與不愛。
那你只需要回答?你還愛她嗎?
我而家肯定答到你,我還會愛她的
可能會俾你地話我傻
有其他好女仔都唔要,係都仲要"中"個頭埋去...
但我認為咁樣做係值得既...不過我而家諗咁多都係無用
希望佢有日會對我改觀吧~
Originally posted by 'nice' at 2007-11-18 11:07 PM:
再接再厲,自古成功在嘗試,下次選個合適的地方,時間再講過,聖誕節係一個唔錯的選擇!
其實之前我已經約左佢今年平安夜出黎~~
而佢都無問題的
希望唔會因為咁樣一件事就放我飛機啦....
我而家仲諗緊好唔好果日再講多次...
Originally posted by trunks at 2007-11-18 11:47 PM:
不如試下比d時間大家啦, 佢咁同你講即係重係朋友, 做住朋友先囉, 搵多d friend多d一齊玩, 如果過一排都係放唔低, 再表白多一次啦...., 祝早日成功
時間我一定會俾佢
我最怕因為咁樣攪到朋友都無得做
我都唔想迫得佢太緊or自己太緊
同埋佢而家都幾忙下
免得過都唔好煩佢咁多
俾時空間佢做下自己野會更好~~
Originally posted by 17317328 at 2007-11-18 11:57 PM:
比點意見樓主  冇耐之前 我都同你一樣...
巴打你都振作點呀
學呢度d巴打話齋
總會有其他好女仔識得欣賞你
唔好講到自己一d用都無~
不過如果你能夠放得開既
我諗我都可以做得到掛~^_^
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 表白食檸檬了

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。