<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭及麥卡倫專用討論區
返回列表 回復 發帖
出局好樣佢地反醒下la~ russia 隊波其實5錯~ 出線 都okar
Originally posted by HansChan at 2007-11-23 09:02 PM:

哈!!
成熟啲啦你!!
以他人既結論來胡扯而不計著他人既論點...
反影你好細路仔思想!
你講埋d三歲細路仔都知既野
有咩論點呀
Originally posted by filter-052fans at 2007-11-24 12:25 AM:

不如學愛華頓球迷遇見利物浦球員咁, 一見就送一隻中指, 咁仲好...
唔同你講咁多理論, 因為 "natural born to hate you"...
good~~~
Originally posted by akakak777 at 2007-11-24 03:12 AM:
出局好樣佢地反醒下la~ russia 隊波其實5錯~ 出線 都okar
雖然出到線, 但佢地都唔好得過英格蘭幾多...

作客以色列一場如果有睇既, 會慨嘆俄羅斯原來同蘇聯差咁遠...
Originally posted by filter-052fans at 2007-11-24 12:48 AM:

唔夠人講之後, 除左叫人成熟d, 你仲會識講咩? 真係成熟d啦你...

唔係唔比你攪對抗, 但唔該up d有sense既野....

80年代成個意甲都係外緩wor, 唔通意大利又係"二流球隊"?
而家西甲d外緩好似唔會少得過英超wor, 咁西班牙又係第幾流呀?

球員質素屎, 所以無外緩? 請問你而家意大利德國有幾多人係外面搵緊食?
意大利8 90年代出到去搵食既人, 加埋唔知一對手數唔數得完呢?

知唔知點解人地咁多好波之人都無人出去搵食呀...
唔該你攪清楚成個"足球生態"先同我講啦...
你咪成個細路仔甘啦!!
睇完人哋既嘢段章取義之後大條道理!!
都係嗰句"成熟啲啦你!!"
Originally posted by 巨根 at 2007-11-24 08:11 AM:

你講埋d三歲細路仔都知既野
有咩論點呀
可惜你既回應或所謂論點得兩個月大呢!
Originally posted by HansChan at 2007-11-24 03:02 PM:

你咪成個細路仔甘啦!!
睇完人哋既嘢段章取義之後大條道理!!
都係嗰句"成熟啲啦你!!"
段章取義? 一字一句都係你up架wor? 我點段章取義法?
可唔可以詳細賜教一下?
"講乜英超外援多啫?!關乜事啫!!本土啲唔夠好自然要揾老外啦!
話因為本土聯賽外援多以致本土球員水準下降喎....嘥氣啦!雞先定蛋先既問題!!"
我照字面解咋, 你意思係叫英格蘭面對現實, 其實自己本身屎先要請外緩ma,
根本唔關無上陣機會事
, 係咪咁意思? 定背後有d深層意義??

咁我就問你, 80 90年代成個意甲都係外緩, 係咪意大利d球員太屎要請外緩lor,
我又問你, 西班牙又係好多外來球員, 咁西班牙又係幾流球隊lor...
答唔答到呀? 定又回我一句 "成熟d啦你呀" ?
"英格蘭有甘多好球員的話,第二啲國家聯賽領隊會甘走寶唔請佢哋過檔??
根本啲死硬派就單手拍掌!!
碧咸喎!!你估佢係因為好好波定因為佢夠受歡迎而幾年前皇馬揾佢吖嗱!!"
我又照字面解咋, 你意係話英格蘭球員屎, 所以無人輸出國外ma,
就連人人講既碧咸, 都因為佢出名先有人買佢
, 係咪咁呀? 定背後有又d深層意義呀??

咁我咪問你, 80 90年代, 意大利又有幾多個人出國搵食呀?
巴治奧, 馬甸尼係咪因為佢地好屎, 所以成世都屈係意甲呀?
答啦, 學下正面回應, 定又回我一句 "成熟d啦你呀" ?

以前係意甲而家係英超, 點解咁多外緩, 又咁少人出外搵食, 咁簡單都唔知點解,
我唔想下下都要講出黎好似教細路咁, 用下個腦都諗到啦...

老實講我就唔想"成熟d", 我就嫌自己已經"熟得滯", 熟到有d爛,
你講完野我要消化左再去回應, 似你咁就好, 亂up一通唔洗經過大腦...
有時"成熟"都唔係咁好玩, 似你地咁好玩d.....

[ Last edited by amigofans on 2007-11-24 at 04:07 PM ]
Originally posted by HansChan at 2007-11-24 03:03 PM:

可惜你既回應或所謂論點得兩個月大呢!
我個回應邊有論點呀
你係咪SET左自動回文系統呀
Originally posted by filter-052fans at 2007-11-24 12:35 AM:

你認為佢果班好彩2比2出到線, 入...
咁即係話你真係會為一個比老麥更差的教頭因無法令英隊出線世界盃被炒而興奮, 咁只能代表你個人睇波角度, 唔可以令人相信大部份英球迷都係咁, 有句話叫因噎廢食, 你就係因人廢隊, 因為一個人不濟, 就否定成隊波出賽的機會.
你唔相信有人鐘意睇, 明知會輸, 明知會贏唔到錦標既比賽, 咁你唔相信個地球係圓既, 都無人會理你既. 咁講即係話沙特阿拉伯, 伊朗啲球迷唔會鍾意睇世界盃.

第一, 睇比賽在乎自己球隊輸贏係一個層次, 在乎球隊既表現係另一個層次, 持欣賞球賽心情又係一個層次;
第二, 明知會贏唔到錦標, 就不如唔好出去, 無人喜歡睇, 咁乜野係體育精神;
第三, 波係圓既, 乜野叫做明知會贏唔到? 你唔俾啲傷兵復出後球隊有起色? 你唔俾未來幾個月啲友賽,國際賽輸哂, 教頭都換埋, 隊波會正常番? 你唔俾有一兩個球員忽然上身,力足改變球隊命運? (係有咁既事例,82年羅斯,90年史基拉斯,事前都無人估得到). 仲有成大半年, 幾多事可以發生?
第四,  真的有"明知會贏唔到錦標既比賽"嗎? 上屆賽前有幾多人認為希臘會贏? 結果呢? 事實上佢地打得都唔係特別搶鏡, 但係贏左. 仲有92年丹麥执二攤臨時上陣, 佢地自己都唔信自己有機會, 又如何;
第五, 年青球員少左一次在大賽吸收經驗既機會, 年長球員少左一次在大賽(你估碧咸仲踢得幾多屆)以波會友的機會, 即使踢得好或不好, 對球隊和球迷也不見得是好事.
第六, 自己球隊踢得唔好, 戰術失當, 用人不宜, 教頭唔掂, 全部都係睇波既一部份, 睇佢地既好, 亦要睇埋佢地既唔好, 有低潮有高峰, 足球先至好睇, 好講.

以前老師都成日講, 最失望唔係學生考試肥佬, 而係佢地Abs.
Originally posted by filter-052fans at 2007-11-24 09:17:

雖然出到線, 但佢地都唔好得過英格蘭幾多...

作客以色列一場如果有睇既, 會慨嘆俄羅斯原來同蘇聯差咁遠...
俄羅斯對波畢竟還年輕,隊中亦全無星級的球員壓陣,應付大賽壓力方面難免還欠火喉,但佢哋主客兩場面對克羅地亞都無輸,反而英格蘭兩場都輸晒,而對住超級魚腩安道爾半場竟都入唔倒波,所以英格蘭真係唔值得出線的!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭及麥卡倫專用討論區

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。