<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭及麥卡倫專用討論區
返回列表 回復 發帖

香港球迷應該"睇開啲", 英格蘭在歐洲算老幾?

"睇開啲", 眼界擴闊啲.
可能好多人都好熟英格蘭, 好鍾意英國球星. 但英格蘭是否真係咁強 ?

意大利,法國,德國近年都捧過世界盃,大把盃响手,英格蘭史上只得一次,已係四十一年前 ! 仲要係主場, 仲要係靠個問題球.
荷蘭都打過兩次世界盃決賽,攞過一次歐洲冠軍, 出過三代全能足球, 但英格蘭呢四十年來有乜豐功偉績, 令大家覺得佢非入決賽周不可 ? 佢地上一次打大賽決賽係幾時? 這裡有人看過嗎?
Originally posted by liverster at 2007-11-22 11:15 PM:
基於歐洲太多一級勁旅,不如叫英格蘭學澳洲般棄歐入亞,相信可以同香港爭一亞洲盃席位
lol
come on...
I just  think even up until now, England still doesn't have a stable forward and that's why their offence is so weak
荷蘭出過三代全能足球:74、78當一代,88又當一代,咁第三代係幾時架,唔係而家呢隊瓦……

英格蘭夠出過WM、442啦~~
Originally posted by shehboy at 2007-11-23 03:55 AM:
"睇開啲", 眼界擴闊啲.
可...
我估唔好講74年入世杯決賽, 88年荷蘭攞冠軍, 都好多後生d既未睇過....

我都可以講荷蘭成個世紀就係一次歐國杯咁大把, 之後都係陪跑分子,
英格蘭贏過世界杯, 荷蘭贏過未?

但我唔鐘意咁講野, 正如我唔會講...

西班牙一世都係黑馬, 德國一世新不如舊,
荷蘭淪為陪跑分子, 阿根廷已經10幾年一片空白

我會睇到..

西班牙球員愈來愈有潛力, 德國雖不如舊, 但仍keep到風格
荷蘭雖退色, 但仍有新人出, 阿根廷10多年都欠缺了運氣...

我就唔明你呢一班友仔, 點解咁鐘意挑釁d英格蘭fans,
你要佢地認契弟, 話英格蘭係屎波, 講完唔通你地會生多忽肉?

黎啦, 我就係唔怕你班粉腸, 話我地盲目?
講野無point, 陳腔濫調來來去去三覆被, 足球知識貧乏, 永無正面回應,
盲目? 係你地定係d英軍fans?

[ Last edited by amigofans on 2007-11-23 at 10:42 AM ]
Originally posted by 巨根 at 2007-11-23 10:06 AM:
荷蘭出過三代全能足球:74、78當一代,88又當一代,咁第三代係幾時架,唔係而家呢隊瓦……

英格蘭夠出過WM、442啦~~
伯金
古華特
奧華馬斯
戴維C
施多夫
F.迪保亞
R.迪保亞
史譚
高古
紐曼
雲達沙

辛頓
列斯加
馬卡爾
雲邦荷斯

依家係第四代
雲佩斯
古積特
洛賓
巴布
享特拉爾
雲達華治
史奈達
馬杜路
希丁加
德倫特
艾曼紐臣

[ Last edited by 艾奧羅斯 on 2007-11-23 at 11:14 AM ]
Originally posted by filter-052fans at 2007-11-23 10:41 AM:

我估唔好講74年入世杯決賽, 88年...
挑釁d英格蘭fans...又唔好咁講
可能係有謀人將英格蘭放大得太緊要
英格蘭拎世杯都係四十年前既事..最近歐國杯,世杯四強都冇
但係就詳都係英格蘭好...好似全世界得英格蘭先係波
搞到其他fans唔多高興

[ Last edited by 艾奧羅斯 on 2007-11-23 at 11:07 AM ]
Originally posted by 艾奧羅斯 at 2007-11-23 10:54 AM:

伯金
古華特
奧華馬斯
戴維C
...
荷蘭球星=全能足球?

其實有幾多人睇過米高斯+告魯夫既荷蘭隊呀
Originally posted by 艾奧羅斯 at 2007-11-23 11:05 AM:

挑釁d英格蘭fans...又唔好咁講
...
原來係咁
Originally posted by 艾奧羅斯 at 2007-11-23 11:05 AM:
全世界得英格蘭先係波
呢d咁就係你班友"盲目"既寫照lor, "全世界得英格蘭先係波"
請問你係邊度睇到呢? 海底隧道口? 地鐵? 電視廣告?

就算英格蘭fans多, 但又有幾多人會大言不慚出黎講"全世界得英格蘭先係波"
尤其係香港呢個跟紅頂白既世界? 我見到英軍fans做庵春多過自大啦...

正如可能你捧荷蘭, 荷蘭肉肉酸輸比葡萄牙, 我地有無出黎叫你地認衰仔?
有無屈你地講過"全世界得荷蘭先係波"?

係fans都會捧自己隊波架啦, fans多又黑你地憎?
之所以香港咁多人會憎劉德華, 肥肥同欣宜lor,真係膚淺之極...

最後同你一提, 根本唔存在咩"全能足球"第3代呢回事,
基本上90年代打後, "全能足球"已經被完全消化, 即係全世界都已係咁踢波,
唔當咩新鮮事, 成日將"全能足球"掛係咀邊, 除左out之外...
亦會顯示閣下足球知識之貧乏, 小心小心...

[ Last edited by amigofans on 2007-11-23 at 11:38 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭及麥卡倫專用討論區

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。