<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭及麥卡倫專用討論區
返回列表 回復 發帖
Originally posted by shehboy at 2007-11-24 04:59 PM:

咁即係話你真係會為一個比老麥更...
sorry, 你可以誤會我既意思, 我絕對無話要支球隊有實力贏, 睇到可以贏,
先去捧一支球隊, 所以我先會on車車咁捧左一支咁"傳奇"既英格蘭廿幾年...

我係想講, 佢地有力去贏, 有力做得更好, 但一個壞領隊同九流既心理素質,
影響晒佢地, 永遠交唔到自己應有既水平, 而且仲一次衰過一次...

其實好多英格蘭fans都係作客輸比俄羅斯一役後, 已經消化晒英軍出局既事實,
最後有得再打一次, 根本係執番黎...

對克軍前我擔心既係, 比佢好彩出左線, 足總炒佢無命,
要改革英格蘭, 又要等多至少2 3年...

無錯出唔到線會令球迷失望, 但出唔到線係一個定局, 無法改變, 傷心黎都無用..
你可以當出局係悲, 但麥生下台絕對係喜, 無論咩人教, 總會比你重燃希望...

我絕對唔係主觀, 唔信可以check番d post, 拍手叫好既人大有人在...
只要你熟悉英格蘭, 就知佢地由請麥卡倫開始, 就等於自殺...

簡單打個比喻, 有個親朋好友生左caner係度受苦, 明知佢會死,
你想佢早日解脫定係繼續受苦? 做"半邊球迷"既你明唔明咩感受?

anyway, 我同意你講既野既...
Originally posted by leeyanta at 2007-11-24 05:22 PM:

俄羅斯對波畢竟還年輕,隊中亦全無...
of couse, 不知所謂既表現, 完全唔值一個出線機會...

但俄羅斯平平無奇係事實....
就睇下希汀克係euro又會變咩法術, 或者又有驚喜

蘇格蘭都係咁, 幾年間由一支狗屎垃圾變番實力份子
Originally posted by HansChan at 2007-11-25 12:01 AM:
英超多外援所以英格蘭球員水準低之說,我話若英超多有水準之人,老外球會都會揾嘛!!
你反轉句說話話8,90年代意大利好波之人如我偶像巴治奧都係响國內揾食所以意國實力高!
首先你理解能力同表達都有問題, 你呢d就叫"段章取義"啦,
請你一字一句再睇一次, 我問你果兩條係要你答既"問題"黎,
唔係一個"論點", 我從來無講過巴治奧咁好波都留係意甲, 所以意大利水準好高..

出兩三個post, 問幾次先有反應,

好彩係我循循善誘下, 總算答到d野出黎..

其實白痴都知, 邊個地方聯賽經營得好, d錢就流去邊度,
為提升更高實力, 為左提升可觀性娛樂性, 咪買多d巨星外緩番黎lor..
即係而家d錢去晒"英超"去晒"西甲", 咁果度咪有錢買好多好波既外緩lor,
同果度本土球員水準有直接關係咩? 如果有既, 咁西班牙, 意大利咪一樣係水準低?

我真係唔明你果個論點係點樣出黎既, 你以為輸入外緩就一定係本身實力低?
你以為意甲, 西甲, 英超係香港足球聯賽?
反觀現在!!英超俾既週薪非常可觀!!用老外定係本土員在呼員本身既實力同可用性!!
完全唔知你up咩, 你係咪想話因為有錢, 咁就梗係買d好野, 唔用英國d屎野啦..

個問題又番黎去我問你既野..

當年既意甲, 現在既西甲, 因為攪得出色又出得起錢,
所以d本土球員唔洗去第二度搵食, 又可以用錢買好多外緩,

點解同一個case, o係西甲意甲就唔係本土水準有問題,
但一去到英超就係本土水準低問題呢?

呢d係咪你口中成日講既 "盲目" 同 "偏見"?

其實你不如一句叫我"收檔"啦, 我仲buy,
因為我唔怕野蠻, 但最怕歪理....

[ Last edited by amigofans on 2007-11-25 at 02:40 AM ]
Originally posted by HansChan at 2007-11-25 12:22 AM:

傻仔!!
要玩人,用正當手法!!!
唔...
係架, 呢個年頭仲捧緊愛華頓既, 應該會係...

1/ 80年代老餅
2/ 天真純愛fans

你覺得佢似"小學生"咩? 我覺得你仲似wor...

anyway, 我buy佢多過你, 至少佢無你果d所謂"point"...
即係一野比人駁到答唔到既"point"...
Originally posted by brightlee at 2007-11-24 08:47 PM:

I was support USSR in Euro 88
I feel bad as the Dutch won it at the end
果時我最憎既球員之一, 叫"尹布基輪", 救完球12碼, 懶係勁咁...

蘇聯變左俄羅斯之後, 無晒果d波lu, 即係果d機械人一樣既體能, 紀律又好

隊波又快, 腳腳都彭彭聲....

我覺得未必係食藥既, 因為共產國家有一種想像唔到既拚勁...

講講下, 原來咁就廿年啦....

古列治都已經變左喬寶寶.....有無人知道尹布基輪死左未?
Originally posted by kakeidevil at 2007-11-26 11:14 PM:
英兵性派對惹...
一隊球隊紀律係非常重要, 你相信佢地番去打自己球會,
可以係賽前一晚出去 wewe wetwet 嗎?

球員都係人, 仲有好多後生仔, 等於一間學校, 一間公司,
領導層管理層就係要睇實佢地...

點解出名胡混既約基同高爾, 係曼聯可以交到咁既成績呢?
又同一case, 泰利,林柏特點解打車仔果時出唔到去蒲既呢?

我覺得英格蘭既管理層好應該請教下摩連奴同費sir..

how to manage a football team
Originally posted by kakeidevil at 2007-11-27 11:16 PM:

啱啱記得,庵春正字係鵪鶉
thx, 但下次我有可能都會打番個錯字...
有時錯反而先有人識睇....

不過最希望以後唔洗再用"鵪鶉"去形容任何一個球員或一支球隊..

因為做得"鵪鶉"都唔方好睇...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭及麥卡倫專用討論區

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。