<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭及麥卡倫專用討論區
返回列表 回復 發帖
Originally posted by hoyiu at 2007-11-22 08:14 PM:
    英國人永遠都好喜歡自己人做國...
唔係話佢炒左都仲要清算佢, 你咁o岩講becks, 麥卡倫唔用佢, 同年青化完全無關係!!

我要指出100%係佢玩弄權術, 理由好簡單, 年青化, 點解只係唔選碧咸,

加利仔同碧咸同年, 加歷查亦唔細, 占士更係倒數日子, 佢識選呢幾條友架wor,
比機會新人? 佢唔係傷局出, 會比你踢咩?
Originally posted by shehboy at 2007-11-23 03:55 AM:
"睇開啲", 眼界擴闊啲.
可...
我估唔好講74年入世杯決賽, 88年荷蘭攞冠軍, 都好多後生d既未睇過....

我都可以講荷蘭成個世紀就係一次歐國杯咁大把, 之後都係陪跑分子,
英格蘭贏過世界杯, 荷蘭贏過未?

但我唔鐘意咁講野, 正如我唔會講...

西班牙一世都係黑馬, 德國一世新不如舊,
荷蘭淪為陪跑分子, 阿根廷已經10幾年一片空白

我會睇到..

西班牙球員愈來愈有潛力, 德國雖不如舊, 但仍keep到風格
荷蘭雖退色, 但仍有新人出, 阿根廷10多年都欠缺了運氣...

我就唔明你呢一班友仔, 點解咁鐘意挑釁d英格蘭fans,
你要佢地認契弟, 話英格蘭係屎波, 講完唔通你地會生多忽肉?

黎啦, 我就係唔怕你班粉腸, 話我地盲目?
講野無point, 陳腔濫調來來去去三覆被, 足球知識貧乏, 永無正面回應,
盲目? 係你地定係d英軍fans?

[ Last edited by amigofans on 2007-11-23 at 10:42 AM ]
Originally posted by 艾奧羅斯 at 2007-11-23 11:05 AM:
全世界得英格蘭先係波
呢d咁就係你班友"盲目"既寫照lor, "全世界得英格蘭先係波"
請問你係邊度睇到呢? 海底隧道口? 地鐵? 電視廣告?

就算英格蘭fans多, 但又有幾多人會大言不慚出黎講"全世界得英格蘭先係波"
尤其係香港呢個跟紅頂白既世界? 我見到英軍fans做庵春多過自大啦...

正如可能你捧荷蘭, 荷蘭肉肉酸輸比葡萄牙, 我地有無出黎叫你地認衰仔?
有無屈你地講過"全世界得荷蘭先係波"?

係fans都會捧自己隊波架啦, fans多又黑你地憎?
之所以香港咁多人會憎劉德華, 肥肥同欣宜lor,真係膚淺之極...

最後同你一提, 根本唔存在咩"全能足球"第3代呢回事,
基本上90年代打後, "全能足球"已經被完全消化, 即係全世界都已係咁踢波,
唔當咩新鮮事, 成日將"全能足球"掛係咀邊, 除左out之外...
亦會顯示閣下足球知識之貧乏, 小心小心...

[ Last edited by amigofans on 2007-11-23 at 11:38 AM ]
Originally posted by 艾奧羅斯 at 2007-11-23 11:39 AM:

呢d咁就係你班友"盲目"既寫照囉!!
首先我從來冇踩過任何球隊.....
睇野要睇全部....唔好淨係copy人一句野!!
哦, 咁都唔洗即係delete左自己講既野既, 無話唔比你講,
不過係咪偏見, 大家有眼睇既...
Originally posted by 巨根 at 2007-11-23 11:18 AM:

原來係咁
哈哈, 等我考下你啦,

巴西疊瓦式而家係第幾代?
意大利既十字聯防, 而係又係第幾代?
英格蘭既WM式, 現在係第幾代?
Originally posted by brightlee at 2007-11-23 12:00 PM:
cool down please everyone
OK LA 有時多D"WEWONWON"先好既..
總之良性討論就得啦...

我好保留架啦WOR
Originally posted by 巨根 at 2007-11-23 12:11 PM:

可能呢D野要睇血統既

正如日本人黎香港覺得香港D壽司唔正宗
香港人係唐人街覺得個度既中國菜係垃圾咁樣
其實我唔係特登串佢地既, 不過見踩到埋黎咪吹下LOR...

回埋樓主, 其實呢個POST都有問題, 叫英軍FANS"睇開D"

已經假設左佢地好失落, 其實現實最少會有一半人覺得好興奮...
因為英格蘭已經好多年無打過一場似樣野波, 出左局可以炒到老麥,
有邊個唔開心先?

現實係英格蘭球迷唔會覺得隊波發揮得好好, 隊波無人材,
大家都覺得係心理質素, 戰術單調, 領隊無能,

而家有個變革, 邊個唔開心先? 唔好又屈我地先得架....
Originally posted by 沙維 at 2007-11-23 12:15 PM:
希望BECKHAM可以替英軍上陣100場LA..
呢d咁既紀錄, 無咩意義, 其實英格蘭碧咸既黃金一代,
白白浪費左仲可惜, 回頭睇番有d似葡萄牙...

葡萄牙成績雖然好過以前, 但亦缺少左費高地果班黃金一代...
Originally posted by peikasiu at 2007-11-23 12:22 PM:

very true......
咪最多3場波...咁打法,會出到線先神奇...
Originally posted by goodtime at 2007-11-23 02:05 PM:
陣中國腳大部份o係球會都唔係必然正選
會唔會係一種錯覺呢?

加利仔,里奧,夏格維斯,朗尼,泰利,林柏特,艾殊利高爾,
謝拉特,奧雲,羅賓遜,占士,列史葛,卡臣, 唐寧, 米卡李察士
都各自係佢地所屬球會既必然正選, 23人一個大軍中個有15人,
已經超過係一半...你果"大半"唔係必然正選係點計出黎?

而其餘既, 如卡域克, 祖高爾, 胡禮菲立斯,aj等等, 一季都有超過3分2既上陣機會...

無錯英格蘭都開始有d類似你既聲音, 但佢地係出於英國人既"保護主義"
英超四強中除左阿仙奴, 都好重用英格蘭既球員, 阿仙奴亦唔係唔用英國人,
只係佢地失敗個案太多, 攪到佢地再買英藉新秀都更小心...

至於一眾年青新手, 係維拉, 熱刺, 曼城等等球會都搵到上陣機會...
根本唔存在"不獲重用"既問題...

但問題事實上係出左黎, 英超愈來愈多外緩, 你所講既絕對有可能適用於未來...

但呢一刻既麥卡倫, 似乎無咩理由話無球員係手,
尤其係佢地各自番到球會有好高水準既表現之時...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 英格蘭及麥卡倫專用討論區

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。