<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 叱吒903 不是計播放數字
返回列表 回復 發帖
我個人黎講比較 中意古巨基
只可以講
stephen唔好彩
林狗都係台上講果番說話就知
Originally posted by disposable at 2008-1-6 11:35 PM:
只可以講
stephen唔好彩
林狗都係台上講果番說話就知
個人覺得林狗係串佢走音所以冇得拎
stephy要拎....都係練好d歌等2012/2017先算啦
咪咀不是罪....錯在咪完唔認.....作虛假陳述......冇得救
903的播放數字都好信?播幾多次咪又係自已決定,唔會比其他台特別公證。
到底獎項<花落誰家>,不需要<逼得太緊>,頒獎禮呢家野
<Forever>有很多<電燈膽>,只要電台撐你,你就一定<前程錦繡>
不要期望有像<木紋>一般有跡可尋
如果你希望看到一些<好久不見>的歌手,還是你<酷愛>的歌手<Crying In The Party>
我想我還是最<愛回家>睡覺
不用太在意,等到明年這種現象又會出現一次了!

01 陳奕迅 Crying In The Party 237 《Listen to Eason Chan》 連續4週亞軍

02 李克勤 花落誰家 232 《My Cup of Tea》  

03 古巨基 愛回家 230 《Moments》  

04 張敬軒 酷愛 230 《酷愛》 上榜達13週

05 許志安 前程錦繡 222 《東亞萬歲》  

06 何韻詩 木紋 221 《What Really Matters》  

07 張學友 好久不見 220 《在你身邊》  

08 鄧麗欣 電燈膽 209 《Dating Stephy》  

09 吳雨霏   逼得太緊 204 《 In Control》  

10 草蜢 Forever 202 《Forever Grasshopper Collection》
Originally posted by ringok at 2008-1-7 12:52 AM:

個人覺得林狗係串佢走音所以冇得拎
stephy要拎....都係練好d歌等2012/2017先算啦
咪咀不是罪....錯在咪完唔認.....作虛假陳述......冇得救
個人反而覺得林狗重點唔係串佢走音囉...

大把歌手都唔係唱得好就已經拎到叱吒, 每台有自己既計分方法, 係未做馬心照喇, 仲有叱吒咁多歌星想拎唔係佢公正, 有代表性, 只係佢地特別少獎o者.
Originally posted by wym2007 at 2008-1-6 06:34 PM:
我想問 叱吒903 不是計播放數字 ga me...
Totally Agree w. U support your pt!!!
Originally posted by isabellaleung at 2008-1-7 07:56 PM:

個人反而覺得林狗重點唔係串佢...
如果你聽唔出林狗係講說話有骨.......咁係你既福氣
希望stephy都以為林狗係撐緊佢.....哈哈
基仔,eason係有走過音
不過.....我認為走音唔係睇有同冇...係睇有幾頻密
一個歌手(stephy出左碟..你認同他是歌手吧?)
唔可能經常走音(可能係我嚴格)
stephy開演唱會/平日唱live走音
情況就好似你去食北京片皮鴨......
個廚師推曬餐車出黎片緊鴨....片到一半片到見紅咁
請你出黎係表演片鴨皮....唔係表演現場急救
既然選得歌手做職業....請尊重自己既行業...
也尊重睇表演既觀眾....
練好d技術....對表演者同睇表演既都係好事
就好似某位bro套用黃偉文的一句話
我希望拎唔到獎..人地覺得我唔抵...都好過拎到獎...d人覺得我唔值
坦白講.....如果當日叱吒真係比個獎stephy
唔係幫佢....係害左佢....因為覺得佢唔值既人一定比佢拎唔到獎覺得唔抵既人多
唔係獎牌多少既問題....係個歌手到底有幾比心機去做音樂
dj播既係domo/cd....一定用電腦做過手腳
如果真係純睇數字而比獎....根本就唔使有頒獎禮....
年尾每個歌手派個excel表....咁咪一清2楚lor
有d野.....唔係你個專長....你要去做....梗係要多d時間啦
kary同stephy....本是同根生.....龜兔賽跑
邊個係嬴家.....唔使講啦.....

[ Last edited by ringok on 2008-1-8 at 12:27 AM ]
Originally posted by ringok at 2008-1-8 12:13 AM:

如果你聽唔出林狗係講說話有骨....
叱吒十大 is on "songs" or "artists"?  If a song is popular, it should win.  Anyway, bias is bias. Don't waste our breath.

[ Last edited by germ on 2008-1-8 at 12:29 AM ]
Originally posted by germ at 2008-1-8 12:25 AM:

叱吒十大 is on "songs"...
個人認為2樣都有
叱吒十大唔單單歌要好....仲要睇有幾友好
你如果有睇幾年以上
都會發現有d歌手總會係叱吒拎唔到獎
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 叱吒903 不是計播放數字

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。