<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 過去豬年大家賺定蝕?
返回列表 回復 發帖

[股票經營] 過去豬年大家賺定蝕?

單選投票, 共有 0 人參與投票
11.11% (1)
0.00% (0)
11.11% (1)
0.00% (0)
22.22% (2)
22.22% (2)
33.33% (3)
您所在的用戶組沒有投票權限
如果有推介請大家發表一下, 大家一齊參詳一下~
另同大家拜個早年, 祝大家鼠年個個有賺~!
我真係唔好彩,次按前一日我買左005,點知......唉.....!
其實今年都好多人蝕錢......
個市依家咁樣......
仲話市道好
好彩放得早,都叫做有少少成績啦......
11月入錯貨領左野...........豬年埋單計大幅賺少左
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
Originally posted by 劉偉明 at 2008-2-6 11:07 PM:
我真係唔好彩,次按前一日我買左005,點知......唉.....!
你5 仔都還好, 我2 次直通車急煞前都入左貨,重倉...最經典係 2600 ...
Originally posted by tk83 at 2008-2-9 01:12 AM:

你5 仔都還好, 我2 次直通車急煞前都入左貨,重倉...最經典係 2600 ...
我上文話11月入錯貨,就係衰係2600手上
我願化身石橋,受那五百年風吹、五百年日曬、五百年雨打,只求她從橋上走過
Originally posted by littlepig at 2008-2-9 06:35 PM:

我上文話11月入錯貨,就係衰係2600手上
中女2600我睇住佢4個幾升上黎,當時本來諗住買,不過俾佢爆上左買唔切!

不過其實佢上次公布業績都唔係幾好,如果我買左10蚊應該都會放

呢隻股我好熟,今次係第三個頂,以過往經驗黎睇,佢每次見頂回落都超過一半!

每次底位都會橫行數個月甚至一年!04年果次係年幾,06年果次幾個月。

我會用「曇花一現」黎形容佢…因為我每次都捉唔到佢爆升的一刻

鋼同鋁的需求都有下降趁勢,所以可以見到323,347,2600業績都不理想,

去年尾基金換馬率先就俾人沽左落黎,

幾時見底就要睇佢邊個範圍橫行一段時間,

因為基金洗倉式沽貨唔會咁快買番,仲要睇下對原材料的需求。

我估9-10蚊應該係底,不過唔知會橫行幾耐。

銅鋼鋁業績都冇乜增長空間,所以你見到佢pe好低(因為低增長)

要走出困境,暫時都要靠收購合併,

所以你亦會見到江西銅、中鋁近排都有好多動作!

時日太快 無知的小孩 一晚長大
有些愛 身邊擦過 無奈眼光未放大
才明白 能活於一分一秒 當下仍愉快
咬緊拳頭 不怕捱
青蔥歲月會跑得很快
Originally posted by 笨小孩 at 2008-2-9 08:01 PM:

中女2600我睇住佢4個幾升上黎...
認同10蚊見底,但我對佢既前景並不樂觀。兩個幾月前見佢跌穿廿蚊,日日洗倉式咁沽貨,想止蝕可惜不夠果斷,諗住搏下季翻炒染藍升番上黎,但冇諗過插得咁深,家陣咁既勢炒乜消息都冇可能升番100%

見佢近排多番d小動作,其母公司收購力拓等有番些少起色,前幾天13蚊減持左兩手,套現等候時機換碼實為上策。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 財多學錢 » 過去豬年大家賺定蝕?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。