<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 中國足球正垃圾
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 王晶 at 2008-2-25 02:58 AM:

咁耐無上 你仲係9嗡緊

無人...
haha..
唔通中國足球隊又派年輕球員出場汲取經驗呀??
即使係籃球, 中國都唔夠一眾歐美球隊鬥 la, 人地有冇十三億人口呀?
Originally posted by 王晶 at 2008-2-25 02:58 AM:

咁耐無上 你仲係9嗡緊

無人...
先道歉。
道歉原因,原來爭第5名既球隊,叫做中華台北呀?
咁中國國家二隊呢?排第10喎
同香港一樣只能係遺材賽爭名次。乜野叫失禮死人!

駁你之前,摘自---- 羊城晚報
【實質上,這些人雖說不是國字號一線球員,但哪一位不是CBA各自球隊中的頂梁柱?而以這三場球的內容看,組織之混亂、防守之稚嫩、心理之脆弱,實在難以想象他們就是在CBA賽場上動輒狂斬三四十分的悍將。男籃職業化12年了,整体上似乎并沒什么進步。在國家一隊那12人以下,竟然在亞洲賽場上什么都不是號稱“世界男子籃球第二大職業聯賽”的CBA,真是盛名之下,其實難副。】

哈哈,成果賽果,中國隊就係第10名,係不爭事實。
又話中國有13億人,點解個名次仲衰過吾夠3000萬人口既台北。
×比例上說,有一億人口,都有三隊實力高過台北啦!
只係亞洲,都排第10喎!
【中共國家二隊,笑死鬼佬啦!】
不如黎香港,參加樂富區個社區比賽,就有機會冠軍既!

我只以真實賽績論,中國男籃不要說在世界上,在亞洲也真的很垃圾!
中國男籃CBA既中硫底柱喎.......

[ Last edited by lizard on 2008-2-25 at 11:58 PM ]
另外,都係外國人睇中國人既說法:

世界田徑錦鏢賽,在劉翔之前,從無一個中國的男人,能夠在世國田徑賽上,拿過金牌。
這個民族,在此之前,拿金牌的只有女性運動員,
去撐起整個國家的田徑事業也是中國女性而已!
中國在田徑界,以前叫沒有男種的民族!

係爭氣既中國男人,就自已挺身而出,為國爭光啦!有13億人口,仲要靠劉翔一個人去撐! 
Originally posted by lizard at 2008-2-26 12:08 AM:
另外,都係外國人睇中國人既說法:

...
首先 請你再道歉一次 係青年隊唔係二隊
若然你對中國男籃球員唔認識既請你講一聲 我會諒解
如果以青年隊去應戰由成年球員組成既國家隊比賽大敗 我唔覺得有咩咁醜
反觀閣下 認為其他國家隊以成年球員出戰
打低以年輕球員為主既中國隊 覺得好滿足 咁只好怪你要求低
我亦替你這種知足常樂既性格而高興

如閣下認真思考以上既論點 依然覺得中國男籃依然係一隊垃圾
咁你試解釋 近17屆亞錦賽 中國隊係點樣贏出14屆
我睇唔出 我講中國男籃亞洲稱霸 既說法有咩錯誤 呢個亦都係一個事實
維基條目 亞錦賽
Originally posted by bigfish at 2008-2-25 06:00 PM:

haha..
唔通中國足球隊又派年輕球員出場汲取經驗呀??
即使係籃球, 中國都唔夠一眾歐美球隊鬥 la, 人地有冇十三億人口呀?
要講到同歐美球隊打 的確唔能夠話贏就贏
不過作為 亞洲球隊可以係奧運得到前8 已經係亞洲既大突破
好多歐美球隊 就好似英國咁連參賽既資格都無

再講多幾句  好多人覺得人口多既國家 運動一定有好成績
呢個係錯誤既觀念 我好耐以前已經係度講過

現代運動係一門科學 唔係下下鬥人多
如果認為人多就無敵 咁請解釋一下
人口排名第二既印度 同第四既印尼 係奧運成績怎麼未見突出?
如果以樓上果條蜥蜴既講法 係咪可以話該國係垃圾中的垃圾?

[ Last edited by 王晶 on 2008-2-26 at 12:44 AM ]
Originally posted by 王晶 at 2008-2-26 12:33 AM:

首先 請你再道歉一次 係青年隊唔...
你話係青年隊,就係青年隊呀!笑話!
青年隊定義係吾大過幾多歲呀?19歲呀,中國隊員只有4個18歲呀!
班球員年青,就代表係青年隊呀,你自己睇清楚啦!【節錄羊城晚報,在國家一隊那12人以下,竟然在亞洲賽場上什么都不是號】
係吾係國家青年隊呀,還是國家2隊呀!
你道歉啦!

仲有,易建聯係美國,就已經被質疑報細無齡四年咁多呀!中國所謂青年隊,仲要靠虛報年齡贏獎杯。亞洲男籃錦鏢賽喎,派青年隊.......

中國女人,無論籃足排,三大球賽,全部入過世界前兩名,當中排球就更厲害啦!

中國男人呢,除用垃圾形容,真係......。

[ Last edited by lizard on 2008-2-26 at 01:14 AM ]
Originally posted by lizard at 2008-2-26 01:05 AM:

你話係青年隊,就係青年隊呀!笑話!
青年隊定義係吾大過幾多歲呀?19歲呀,中國隊員只有4個18歲呀!
班球員年青,就代表係青年隊呀,你自己睇清楚啦!【節錄羊城晚報,在國家一隊那12人以下,竟然在亞洲賽場上什么都不是號】
係吾係國家青年隊呀,還是國家2隊呀!
你道歉啦!

仲有,易建聯係美國,就已經被質疑報細無齡四年咁多呀!中國所謂青年隊,仲要靠虛報年齡贏獎杯。亞洲男籃錦鏢賽喎,派青年隊.......

中國女人,無論籃足排,三大球賽,全部入過世界前兩名,當中排球就更厲害啦!

中國男人呢,除用垃圾形容,真係......。
咁你講下 何謂二隊? 應該有邊幾位球員在內 先為至2隊
巴特爾 唐正東 呢d係CBA打得好出色既球員
唔能夠在入選一隊 但係又無參加呢次既賽事
那今屆亞錦賽既中國隊能否定義為二隊 請解釋一下
就算你所講既係真(未能查証 記憶中不止4位) 隊內只有4位球員係18歲球員
唔能夠完全稱為青年隊 咁以年輕球員為骨幹
對陣全部其他國家由任何年齡階層的精英組成的國家隊
獲得較差既排名 有咩出奇?正如我所講 近17屆亞錦賽中國贏出14屆
閣下依然稱為垃圾隊 咁你姐係變相話緊其他亞洲隊 垃圾都不如
我唔知你咩國籍 不過唔該你請對其他實力比中國隊弱國家隊尊重一D
Originally posted by bigfish at 2008-2-24 00:23:

如果日本投下原子彈落北京, 或者聯合國制裁中國, 或者嚴禁中國人繁殖下一代, 我會好開心
講番足球,唔好講其他無謂野!
中國隊。。。。
輸波輸品
~夜越暗~ ~星越亮~
日本仔已經讓晒你班垃圾,比你地手腳並用,但一樣要輸波,即係話...你班所謂中國球隊,真係唔適合係球場踢波,直接去打拳啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 中國足球正垃圾

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。