<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 中國足球正垃圾
返回列表 回復 發帖
Originally posted by lizard at 2008-2-24 10:38 PM:

睇下今屆亞籃賽,無了姚明及易建...
咁耐無上 你仲係9嗡緊

無人話你知 因為中國下年係奧運主辨國 自動進身決賽周
所以派青年隊去打亞籃賽吸收大賽經驗咩? 唔好講姚易 連大郅 巴特爾 呢D都無出
只係派出 楊鳴、易立、王勇、王博、張凱 等年輕球員上陣
要係插中國既話 唔好意思 籃球你無位入 你都係搵足球黎插喇
單論亞洲 我可以好大口氣咁講 中國玩哂 韓日 已經慢慢比下去
東南亞 果堆 梗加唔洗講喇
下次抽水小中國人 唔該做足功課囉 以免又再出醜~~

No bad words allow in here
don't do it next time

[ Last edited by brightlee on 2008-2-25 at 11:19 AM ]
Originally posted by lizard at 2008-2-26 12:08 AM:
另外,都係外國人睇中國人既說法:

...
首先 請你再道歉一次 係青年隊唔係二隊
若然你對中國男籃球員唔認識既請你講一聲 我會諒解
如果以青年隊去應戰由成年球員組成既國家隊比賽大敗 我唔覺得有咩咁醜
反觀閣下 認為其他國家隊以成年球員出戰
打低以年輕球員為主既中國隊 覺得好滿足 咁只好怪你要求低
我亦替你這種知足常樂既性格而高興

如閣下認真思考以上既論點 依然覺得中國男籃依然係一隊垃圾
咁你試解釋 近17屆亞錦賽 中國隊係點樣贏出14屆
我睇唔出 我講中國男籃亞洲稱霸 既說法有咩錯誤 呢個亦都係一個事實
維基條目 亞錦賽
Originally posted by bigfish at 2008-2-25 06:00 PM:

haha..
唔通中國足球隊又派年輕球員出場汲取經驗呀??
即使係籃球, 中國都唔夠一眾歐美球隊鬥 la, 人地有冇十三億人口呀?
要講到同歐美球隊打 的確唔能夠話贏就贏
不過作為 亞洲球隊可以係奧運得到前8 已經係亞洲既大突破
好多歐美球隊 就好似英國咁連參賽既資格都無

再講多幾句  好多人覺得人口多既國家 運動一定有好成績
呢個係錯誤既觀念 我好耐以前已經係度講過

現代運動係一門科學 唔係下下鬥人多
如果認為人多就無敵 咁請解釋一下
人口排名第二既印度 同第四既印尼 係奧運成績怎麼未見突出?
如果以樓上果條蜥蜴既講法 係咪可以話該國係垃圾中的垃圾?

[ Last edited by 王晶 on 2008-2-26 at 12:44 AM ]
Originally posted by lizard at 2008-2-26 01:05 AM:

你話係青年隊,就係青年隊呀!笑話!
青年隊定義係吾大過幾多歲呀?19歲呀,中國隊員只有4個18歲呀!
班球員年青,就代表係青年隊呀,你自己睇清楚啦!【節錄羊城晚報,在國家一隊那12人以下,竟然在亞洲賽場上什么都不是號】
係吾係國家青年隊呀,還是國家2隊呀!
你道歉啦!

仲有,易建聯係美國,就已經被質疑報細無齡四年咁多呀!中國所謂青年隊,仲要靠虛報年齡贏獎杯。亞洲男籃錦鏢賽喎,派青年隊.......

中國女人,無論籃足排,三大球賽,全部入過世界前兩名,當中排球就更厲害啦!

中國男人呢,除用垃圾形容,真係......。
咁你講下 何謂二隊? 應該有邊幾位球員在內 先為至2隊
巴特爾 唐正東 呢d係CBA打得好出色既球員
唔能夠在入選一隊 但係又無參加呢次既賽事
那今屆亞錦賽既中國隊能否定義為二隊 請解釋一下
就算你所講既係真(未能查証 記憶中不止4位) 隊內只有4位球員係18歲球員
唔能夠完全稱為青年隊 咁以年輕球員為骨幹
對陣全部其他國家由任何年齡階層的精英組成的國家隊
獲得較差既排名 有咩出奇?正如我所講 近17屆亞錦賽中國贏出14屆
閣下依然稱為垃圾隊 咁你姐係變相話緊其他亞洲隊 垃圾都不如
我唔知你咩國籍 不過唔該你請對其他實力比中國隊弱國家隊尊重一D
Originally posted by lizard at 2008-2-28 03:06 AM:

吾好兜啦,
你拿那些,連你自已都吾識得定義既野,就話係青年隊!
又當正自已係expert,
仲要堅持要人道歉既廢話!

你既然錯,就先道歉,才再講其他啦!
而家邊個兜? 我問你點定義
你居然可以理解成 我唔識定義 你理解能力係咪有d問題
仲有我邊一忽當正自己係expert 講清講楚
定係你對國內籃球一d認識都無 人地講得深入少少
你就以為人地大你呀?

講野9唔搭8 離哂題 由足球講到籃球
你既目的係想話中國人廢你去第到喇
大可以去 吹水版 政治版開題 問中國人係咪好廢
無需要黎sport 宣揚你對中國人睇法既偉論
Originally posted by lizard at 2008-2-29 03:33 AM:

從你
#38,line8
〔下次抽水中國人 唔該做足功課囉 以免又再出醜
#44  line2
〔若然你對中國男籃球員唔認識既請你講一聲 我會諒解!〕

你自己既寫得出,自己反而吾敢認同自己o架!

原來你講緊個人係你自己呀!
你無賴,吾道歉,
我咪算囉!

我自問,無本事叫一個無賴道歉既!
不過你下次,你真係做足功課先好上o黎啦
做咩?技窮喇?開始玩9唔答8
而家又唔講籃球要將視線轉移咩,
唔該你入人地標題討論 就對題小小喇
見你由足球講到籃球 又要毫無認識 諗住糾正下你既錯誤
家下又係度廢嗡 仲要唔知嗡乜q

你唔夠料吹 咪潛水算囉 洗乜死撐得咁辛苦
你係吹水版 "投訴無線 損害觀眾尊嚴" 個標題
一樣比人圍插都無聲出潛水喇  樣衰咪閃囉 無乜問題格~
好似迫魚哥咁厚臉皮 依家依然好多人樂意回應佢既post
唔愁無水吹怕無聊喎
Originally posted by lizard at 2008-3-3 01:47 AM:

打從你一開始答嘴,原來最基未青年軍定義都未識啦!
學人吹水。正廢柴!

仲大大聲叫人道歉,給我踢爆,就亂兜。做無賴!
我無上黎就叫潛水呀!

你以後每寫一段,我就永永遠遠引回你#44,給人知,你無賴既行為

【首先 請你再道歉一次 係青年隊唔係二隊
如果以青年隊去應戰由成年球員組成既國家隊比賽大敗 我唔覺得有咩咁醜
我亦替你這種知足常樂既性格而高興】
首先一點 我係度討論緊 唔似得你係吹出黎既
印象中正選球員上陣者多為年青球員
作用以陪訓年青球員為主 我上面已經講過  上屆亞錦賽
以一d年青球員出戰 如 楊鳴、易立、王勇、王博、張凱 等
而且我無講過係正規全u19球員 唔好老屈我

如果你條蜥蜴仲係死唔斷氣要死撐既話
唔該你講下何謂二隊先黎拗 你要話人廢柴先証明自己唔係
又唔識野又無料 仲係度拗   
仲有唔該你帶番副眼鏡喇阿伯 標題講足球呀
你對國內籃球無興趣只係有興趣話中國籃球點廢法 ok無問題
但係唔該你開個新標題囉 只要你打d字正路少少
唔好好似依家咁9唔答8  要人睇得咁辛苦先明你想嗡乜
Originally posted by lizard at 2008-3-5 03:52 AM:

首先一點 我係度討論緊 唔似得你係吹出黎既
印象中正選球員上陣者多為年青球員

食屎啦,仲兜!

你敢膽叫人道歉,就先要資料正傕先啦。
用流料,想屈人道歉,天下間未見過有如此賤格網友!野蠻無理
打正旗號,叫人道歉,現就改口【做與討論】,你又係食屎啦!

你好道歉啦,無賴王晶!

再引你#44,你自己睇清楚,你個無賴,憑甚麼用流料,反而叫人道歉!
【首先 請你再道歉一次 係青年隊唔係二隊
我亦替你這種知足常樂既性格而高興】
資料正確 你連資料都未有憑咩話我錯?學人講資料
楊鳴  易立  打亞錦賽既時候都係17,18歲 話係青年隊有咩錯呀
隊中只有3,4名球員年齡過二十 但係又唔超過23歲
但係呢幾個唔係正選隊員!打主力既全部係年青球員
我又唔係講佢地係u19國家隊 咁我姐係錯咩?道咩歉?
好似港足咁 d老闆話組青春班都有幾個高齡球員喇
反觀你條友 連出咩人都唔知就話二隊 就真係大錯特錯喇
算把喇你~~你愈講落去只會愈覺得你無料!

PS.版主  有人話我賤格同叫我食屎   ~~ 我感到被侮辱~~
希望你處理一下~~
Originally posted by filter-052fans at 2008-3-5 02:02 PM:

唔係唔比你兩條友口水...
我由第二頁已經叫佢唔好離題架~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 中國足球正垃圾

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。