<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 中國足球正垃圾
返回列表 回復 發帖
Originally posted by PoohRyan at 2008-2-22 11:07 PM:
一向都咁垃圾!!

2002日韓世界盃都...
中國隊就係有檢討,所以先咁踢!

試想一下,代表得國家既,其實已經係國寶級質素;
但中國既國寶級質素,原來全部都係垃圾,唯有用消耗戰術囉!
將中國件垃圾,打爛日本件國寶,咁日本邊有咁多國寶呀!

當日本再無國寶時,就變成垃圾對垃圾,中國垃圾才有機會出頭嗎
Originally posted by Kian76 at 2008-2-23 05:40 AM:

其實呢.......日本分分鐘是但一件垃圾都勁過你地中國既國寶.........除左鄭智..........
睇下今屆亞籃賽,無了姚明及易建聯,結果前五名都不入,係亞洲都撐不住!
13億人口,竟然只有兩個人可以撐場,優秀中國人不及億份之一既百分比。

何況中國從來都吾自強o架啦!國足建立o左咁多年!
但從13億人裡,任你點選最好既球員出o黎,都仲只係件垃圾!

既然只有一班垃圾,當然要配合垃圾既茅招啦!
中國有13億人喎!用三億件中國垃圾,去砍爛晒日本三億人口,到時日本還有球員嗎?咁就必勝啦!
Originally posted by 王晶 at 2008-2-25 02:58 AM:

咁耐無上 你仲係9嗡緊

無人...
先道歉。
道歉原因,原來爭第5名既球隊,叫做中華台北呀?
咁中國國家二隊呢?排第10喎
同香港一樣只能係遺材賽爭名次。乜野叫失禮死人!

駁你之前,摘自---- 羊城晚報
【實質上,這些人雖說不是國字號一線球員,但哪一位不是CBA各自球隊中的頂梁柱?而以這三場球的內容看,組織之混亂、防守之稚嫩、心理之脆弱,實在難以想象他們就是在CBA賽場上動輒狂斬三四十分的悍將。男籃職業化12年了,整体上似乎并沒什么進步。在國家一隊那12人以下,竟然在亞洲賽場上什么都不是號稱“世界男子籃球第二大職業聯賽”的CBA,真是盛名之下,其實難副。】

哈哈,成果賽果,中國隊就係第10名,係不爭事實。
又話中國有13億人,點解個名次仲衰過吾夠3000萬人口既台北。
×比例上說,有一億人口,都有三隊實力高過台北啦!
只係亞洲,都排第10喎!
【中共國家二隊,笑死鬼佬啦!】
不如黎香港,參加樂富區個社區比賽,就有機會冠軍既!

我只以真實賽績論,中國男籃不要說在世界上,在亞洲也真的很垃圾!
中國男籃CBA既中硫底柱喎.......

[ Last edited by lizard on 2008-2-25 at 11:58 PM ]
另外,都係外國人睇中國人既說法:

世界田徑錦鏢賽,在劉翔之前,從無一個中國的男人,能夠在世國田徑賽上,拿過金牌。
這個民族,在此之前,拿金牌的只有女性運動員,
去撐起整個國家的田徑事業也是中國女性而已!
中國在田徑界,以前叫沒有男種的民族!

係爭氣既中國男人,就自已挺身而出,為國爭光啦!有13億人口,仲要靠劉翔一個人去撐! 
Originally posted by 王晶 at 2008-2-26 12:33 AM:

首先 請你再道歉一次 係青年隊唔...
你話係青年隊,就係青年隊呀!笑話!
青年隊定義係吾大過幾多歲呀?19歲呀,中國隊員只有4個18歲呀!
班球員年青,就代表係青年隊呀,你自己睇清楚啦!【節錄羊城晚報,在國家一隊那12人以下,竟然在亞洲賽場上什么都不是號】
係吾係國家青年隊呀,還是國家2隊呀!
你道歉啦!

仲有,易建聯係美國,就已經被質疑報細無齡四年咁多呀!中國所謂青年隊,仲要靠虛報年齡贏獎杯。亞洲男籃錦鏢賽喎,派青年隊.......

中國女人,無論籃足排,三大球賽,全部入過世界前兩名,當中排球就更厲害啦!

中國男人呢,除用垃圾形容,真係......。

[ Last edited by lizard on 2008-2-26 at 01:14 AM ]
Originally posted by 王晶 at 2008-2-26 01:43 AM:

咁你講下 何謂二隊? 應該有邊幾位...
吾好兜啦,
你拿那些,連你自已都吾識得定義既野,就話係青年隊!
又當正自已係expert,
仲要堅持要人道歉既廢話!

你既然錯,就先道歉,才再講其他啦!
Originally posted by 王晶 at 2008-2-28 02:47 PM:

而家邊個兜? 我問你點定義
你居...
從你
#38,line8
下次抽水中國人 唔該做足功課囉 以免又再出醜
#44  line2
〔若然你對中國男籃球員唔認識既請你講一聲 我會諒解!〕

你自己既寫得出,自己反而吾敢認同自己o架!

原來你講緊個人係你自己呀!
你無賴,吾道歉,
我咪算囉!

我自問,無本事叫一個無賴道歉既!
不過你下次,你真係做足功課先好上o黎啦,

[ Last edited by lizard on 2008-2-29 at 03:38 AM ]
Originally posted by 王晶 at 2008-2-29 04:57 AM:

做咩?技窮喇?開始玩9唔答8
而家...
打從你一開始答嘴,原來最基未青年軍定義都未識啦!
學人吹水。正廢柴!

仲大大聲叫人道歉,給我踢爆,就亂兜。做無賴!
我無上黎就叫潛水呀!

你以後每寫一段,我就永永遠遠引回你#44,給人知,你無賴既行為

【首先 請你再道歉一次 係青年隊唔係二隊
若然你對中國男籃球員唔認識既請你講一聲 我會諒解
如果以青年隊去應戰由成年球員組成既國家隊比賽大敗 我唔覺得有咩咁醜
反觀閣下 認為其他國家隊以成年球員出戰
打低以年輕球員為主既中國隊 覺得好滿足 咁只好怪你要求低
我亦替你這種知足常樂既性格而高興】
Originally posted by 王晶 at 2008-3-4 09:06 PM:

首先一點 我係度討論緊 唔似得你...
首先一點 我係度討論緊 唔似得你係吹出黎既
印象中正選球員上陣者多為年青球員

你食屎啦,仲兜!

你敢膽叫人道歉,就先要資料正傕先啦。
用流料,想屈人道歉,天下間未見過有如此賤格網友!野蠻無理
打正旗號,叫人道歉,現就改口【做與討論】,你又係食屎啦!

你好道歉啦,無賴王晶!

再引你#44,你自己睇清楚,你個無賴,憑甚麼用流料,反而叫人道歉!
如果以青年隊去應戰由成年球員組成既國家隊比賽大敗 我唔覺得有咩咁醜

[ Last edited by lizard on 2008-3-5 at 03:58 AM ]
Originally posted by 王晶 at 2008-3-5 01:31 PM:

資料正確 你連資料都未有憑咩話我...
以下係中國中新社北京報導:
【2007-07-20 18:14:06   
  中新社北京七月二十日電(記者 王祖敏)
第二十四屆亞洲男籃錦標賽暨奧運男籃選拔賽將于本月二十八日至八月五日在日本長崎舉行。作為東道主,中國男籃已經自動獲得北京奧運會的參賽資格,為了能讓一線隊伍集中精力備戰奧運會中國男籃二隊承擔起了本次亞錦賽的重任。

將于本月二十一日至二十三日在張家港舉行的三國國際籃球邀請賽,堪稱是“精華版”的亞洲錦標賽。近幾年,西亞籃球的迅速崛起,打破了亞洲籃壇的中、韓、日三足鼎立的格局,而參加本次三國賽的卡塔爾隊和約旦隊恰恰是西亞“新貴”的代表。在去年底的多哈亞運會上,卡塔爾隊力壓韓國、黎巴嫩等強隊獲得亞軍,約旦隊更是以第四名的身份成為亞洲籃壇的最大黑馬】

中國男籃二隊----定義由〔中國籃協國家隊管理部部長、本屆亞洲錦標賽中國男籃領隊張雄〕=====吾係我亂作既。

吾過23歲都叫青年隊呀?青年隊,係你自己去定義咩?

自己去亂落定義,亂去叫人道歉既============就正一廢柴。
亂去定義,而屈人道歉既人,即係你---王晶。=====野蠻人。

只有就係食屎大既野蠻人,先會亂作料,
明知自己錯,仲要兜!
正廢柴無賴!

再引你#44,你自己睇清楚,你個無賴,憑甚麼用流料,反而叫人道歉!

[ Last edited by lizard on 2008-3-6 at 02:31 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 中國足球正垃圾

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。