<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 男人入黎睇下啦 女人都黎評下理 至於人妖..都入黎啦!!!!!!
返回列表 回復 發帖
明年今日

若這一束吊燈傾瀉下來 或者我 已不會存在
即使你不愛 亦不需要分開

若這一刻我竟嚴重痴呆 跟本不需要被愛
永遠在床上發夢 餘生都不會再悲哀

#人總需要勇敢生存 我還是重新許願
例如學會 承受失戀
明年今日 別要再失眠 床褥都改變 如果有幸會面
或在同伴新婚的盛宴 惶惑地等待你出現
明年今日 未見你一年 誰捨得改變 離開你六十年
但願能認得出你的子女 臨別亦聽得到你講再見

Repeat #

在有生的瞬間能遇到你 竟花光所有運氣
到這日才發現 曾呼吸過空氣

Originally posted by coolala2005 at 2008-3-7 22:57:
明年今日[/...
HIHI 騎豬人
Originally posted by e_e at 2008-3-4 10:45 PM:

如果真係唔使老婆做野本來都無乜野 ...
無乜野??? 大佬 , 家庭主婦都會出街拉 ,
如果唔比出街果d , 叫禁固 ; 唔肯出街果d , 叫自閉~~
細路, 重新睇過我講既野啦~~
我係話: 如果真係唔使老婆做野本來都無乜野...
即係話唔使佢返工丫!! 唔係唔俾佢出街丫!!
Originally posted by 極樂 at 2008-3-9 01:12 PM:

為左賠罪 , 送歌你聽
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=176166&fpage=1
Originally posted by 極樂 at 2008-3-9 13:12:

啱~
完全同意~
以我黎講, 我無要求老公做既, 佢做到曬:
1)識煮飯 (我老公唔識煮飯, 特登睇住食譜煮俾我食)
2)顧好屋企(家務佢做曬, 仔仔由我睇, 不過佢會幫手)
3)短裙,短褲,低胸衫同我扔晒佢(如果我有本錢, 佢都希望我咁著, 佢話依家唔著唔通等三十幾歲先黎著咩?!)
4)一定唔可以勾佬(呢樣我都唔會做)
5)係我放工返屋企時,佢都要係屋企(我返到屋企, 佢已經返左黎, 平時都係屋企打機)
6)最好唔好帶朋友上屋企(佢唔鐘意人上黎, 但係有需要佢都無所謂)
7)體重唔可以超過60kg.....(佢唔鍾意肥妹, 但係生完之後我係一個肥婆...但唔會俾自已超過60kg~~哈哈)
8)唔知係咪我奇怪,我覺得食晚飯一定要三餸一湯.....(兩餸一湯, 佢煮俾我)
9)如果無咩特別事,我都唔想佢出街....(只要我鐘意, 去邊都得, 但係我本身都好痴家)
10)唔好將屋企嘅事同人講....(佢都唔鐘意, 如果俾佢見到呢篇野可能會炸下型...不過大家都唔識我, 無所謂啦!!!)
11)我要我老婆十點之前返到屋企..(都係由得我, 只要安全就得 )
12)我唔會比我老婆食煙飯酒... (我本身唔食, 都唔想佢食)

我唔會要老婆返工,我會養佢......(我要返工, 但係所有基本開支由佢出, 我份糧除左俾阿媽家用, 就要黎儲&投資)

你既要求好多女人未必做到, 正如我老公所做既野我相信好多男人都做唔到......但係以上既野係我老公錫我愛我先咁做(曬下命先~~), 唔係我強迫佢做.......

傳統係咪真係可以維持個家呢? 你可唔可以為你老婆做以上既野呢?!
Originally posted by e_e at 2008-3-9 01:21 PM:

為左賠罪 , 送歌你聽
http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=176166&fpage=1
一入黎就聽左啦...."夕陽無限好"...正如你所講, 我都差d喊~~
thx~~
Originally posted by 極樂 at 2008-3-9 01:31 PM:

一入黎就聽左啦...."夕陽無限好"...正如你所講, 我都差d喊~~
thx~~
咁 ... 你唔加分???
Originally posted by d228216 at 2008-3-5 01:03 AM:
絕對 no problem!!!

1)識煮飯
7)...
睇返你篇野......原來我都附合全部要求喎!!
除左呢句:重要可能神志有d問題....(係有少少傻傻地, 不過大至上都無問題~~)
但係.......我唔會俾呢d男人得逞!! 哈哈!!

[ Last edited by 極樂 on 2008-3-9 at 01:53 PM ]
Originally posted by e_e at 2008-3-9 01:32 PM:

咁 ... 你唔加分???
加分? 我可德可能丫?!
我唔俾人扣分已經偷笑啦~~
哈哈!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 男人入黎睇下啦 女人都黎評下理 至於人妖..都入黎啦!!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。