<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 男人入黎睇下啦 女人都黎評下理 至於人妖..都入黎啦!!!!!!
返回列表 回復 發帖

男人入黎睇下啦 女人都黎評下理 至於人妖..都入黎啦!!!!!!

各位,以下係一個男人對老婆嘅要求,未知算唔算過份呢???

以我黎做標準(我係男,我希望我老婆做到)....
1)識煮飯
2)顧好屋企(家務,照顧好仔女)
3)短裙,短褲,低胸衫同我扔晒佢(我唔想老婆比人係咁望,唔知有無男人同我一樣咁諗呢??)
4)一定唔可以勾佬(比我知道一定離婚)
5)係我放工返屋企時,佢都要係屋企(如果有事,可以打電話同我講)
6)最好唔好帶朋友上屋企(無咩事都唔好叫人上黎,如果比我知有男人上黎屋企,一定嘈!!!!!!)
7)體重唔可以超過60kg.....(我唔鍾意肥妹)
8)唔知係咪我奇怪,我覺得食晚飯一定要三餸一湯.....(如果唔係嘅話,我會嬲!!!!)
9)如果無咩特別事,我都唔想佢出街....(shopping我會陪佢去,但我唔想佢自己去!!)
10)唔好將屋企嘅事同人講....(好朋友都唔得,好事就唔緊要,但衰野就唔講得)
11)我要我老婆十點之前返到屋企..(如果有事嘅...例如外母病左,呢d梗係可以啦....但如果佢係  出左去唔知邊度玩,又唔知同埋咩人玩....咁我會叫佢自己搬出去住啦!!!!).
12)我唔會比我老婆食煙飯酒...

我唔會要老婆返工,我會養佢......(包括屋企所有支出)

各位男人,你地覺得會唔會過份呢...你地會唔會都係咁諗?我唔鍾意我老婆成日出街...好人好姐成日出街做咩???我星期六日放假,我會陪佢shopping,食野,但我唔想佢同一d我唔識嘅人出街,尢其係男人!!!!我咁諗有問題咩????

至於女人方面,我岩岩同我女朋友講左,佢話我好專制,要控制佢,真係咩????我開d條件真係咁苛刻咩????我都係想為屋企好姐.....我地係中國人,家庭傳統d有咩唔好????我都係想保護家庭姐....
Originally posted by shanlinlla at 2008-3-4 12:06 AM:
各位,以下係一個男人對老婆嘅要求,未...
3 5 6 9 10 11 ... 咁你同禁固佢有咩分別???
你估仲係六七十年代咩??!!!
唔好結婚啦你, 去養狗啦
如果你好有米都冇問題O既
唔係o既,就要自己揾個咁o既人
不過,香港新一代冇乜呢d女仔,有d話自己唔水都唔識煲都有
如果要揾o既外地比較易揾,尤其是東南亞
好多家庭傭工都可以合乎你o既要求

唉,係人都想個老婆係咁,但係冇o既你都冇得強求
Originally posted by e_e at 2008-3-4 12:12 AM:

3 5 6 9 10 11 ... 咁你同禁固佢有咩分別???
3 5 9 10 11我都無麥所謂....

但我都係唔鍾意外人上黎屋企,我自己都唔會帶人上黎.....

仲有一點,唔係六,七十年代嘅問題.....

我唔係話要佢一定做到,亦唔係強逼佢去做.....但我好希望佢做到....

基本上,只要做到1 2 4 ,我都覺得佢有一百分!!!!!!

cency2005 ...結婚邊同養狗呀????我就係重視自己婚姻先希望佢做到!!!!!!!

咁你地覺得點最好????
Originally posted by 禾確特 at 2008-3-4 12:15 AM:
你估仲係六七十年代咩??!!!
咁你覺得我應該點呀????

你又認為點最好呀????

你認為點先符合現代婚姻????
Originally posted by shanlinlla at 2008-3-4 12:35 AM:

咁你覺得我應該點呀????

你又認為點最好呀????

你認為點先符合現代婚姻????
好老實講句,你既全部條件夾埋,我覺得你一d私人空間都冇俾佢囉
Originally posted by shanlinlla at 2008-3-4 00:06:
各位,以下係一個男人對老婆嘅要求,未...
...........
你林到依d例子出黎已經好叻
how old are you??? so naive?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 男人入黎睇下啦 女人都黎評下理 至於人妖..都入黎啦!!!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。