<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 阿仙奴又俾球證玩死!
返回列表 回復 發帖
我覺得有啲人講嘢真好低能!
有啲本末倒置!
乜嘢要怪就怪自己主場唔贏,又自己後防唔做好啲之類......
乜都係自己隊有問題??佢哋冇盡力去入波??!!!冇盡力去贏?
比賽呀大佬!
兩隊實力相若,你話要做好啲就做好啲咩!
你話要做官呀,點解自己唔年年考第一甘呀?!你話考第一就第一呀?!你當其他人死o架?
阿仙奴係絕對輸得唔抵係事實一個,首次回合都係因為球證誤判而出局係事實!
如果照嗰啲廢話甘講,吓吓自己做到"無械可擊"就唔會輸....甘就唔會有球證因素哩個問題!!
比賽,我唔否認運氣, 球証判決係比賽既一環!
阿仙奴輸係輸得可惜!
但唔係可以話自己做好啲就唔駛而家頼球証...
倒返轉睇,球證冇誤判,阿仙奴係唔係出咗線吖?!
我唔可以話一定,但以自己眼睇到既賽事可以話係"好大可能好大把握!"
而家就係"正正因為球證既不知所謂,而直接令阿仙奴出局",我估哩句話係冇可能唔成立!
自己打好啲唔好俾人入波之類既說話,講嗰個都超低能!!
我想問有乜球隊係會唔輸波同失球??!!!
"如果自己做好啲就唔駛輸"既說法,講嗰個都白癡!
"如果自己做好啲輸咗都冇說話講,問心冇愧"既說法都還可以話係安慰說話!

[ Last edited by HansChan on 2008-4-9 at 03:42 PM ]
Originally posted by filter-052fans at 2008-4-9 05:25 PM:

本末倒置咩? 咁你話我知點解阿仙奴要追番和?
咪就係講哩樣嘢!
乜嘢叫點解"被"追返和??
比賽係兩隊响度打,唔係你入人就就人入黎!
有乜理由叫點解?!
入人波或被入係兩隊波比賽既事!! 係兩隊主角既自我因素!哩個因素可以係實力或運氣!
至於球證判錯就唔可以談得上係應唔應該!基本上係一定"唔應該"!!(唔好咬文著字,我意思係沉晚甘既錯!)
一隊波後防犯錯,係與人冇由,但球證判錯就絕對係外在因素!!
所以去問"點解要被追和"同問"點解要輸"或你阿媽問"點解你係都唔考第一"係冇分別!
你讀完書識晒都好,但傻傻哋自己答錯題,同個阿sir改錯你份卷俾錯你分而冇得上訴,你話有乜分別??你唔通又可以話"咁你又話我聽點解你係要俾你個阿sir改錯喇?"甘???
再講,俾人"追返"有乜應唔應該??有乜怪唔怪自己?
打十二場波兩分同沉晚甘樣輸係兩件立既事,如果佢哋既劣況令佢哋沉晚打得唔好,所以輸,就講得通!!
但沉晚佢哋打得唔好??
輸响乜先?!唔係賴球證!!!係事實球既出錯而輸!冇得連返之前嗰場唔贏人所以搞著自己黎講!
簡單啲講係,阿仙奴要出要逹到某個條件就ok 喇,in case冇外在因素!而家就係一外在因素所以出唔到線!係事實!唔係賴人定怪自己!!
所以以你既既講法,好多都係事後孔明,同根本冇得"點解"!
而家係明顯不過係"俾人入波,但係基本上係好大機會贏返(出線),不過因為第三者既錯誤或不公平而導致個結果唔係甘!
如果可以你甘問"點解要被追和".....甘好多都可以點解....."點解佢哋啲射門唔射好啲"...."點解佢哋唔一早贏夠三比零"......"點解輸完球十二碼佢哋唔即刻入返一球"....."點解個球證唔幫返阿仙奴"......"點解個球證要判錯"...."點解.............點解......點解............."

"個問題係因為自己主場得唔到甜頭, 作客果時唔可以輸,
正因為咁影響到個打法, 一定要狂攻求作客入球, 戰術上已經輸晒.."
哩樣嘢係你話既!!
有絕對??(冇甜頭就係事實!)
強攻就係戰略失誤?????
沉晚被入第四球,無錯係冇人係後面所以輸....強攻緊!
但冇球十二碼,佢哋輸緊時,係火上加油,最後點??咪就係領隊既換人,追成二比二!!
甘強攻好,強守好乜都好....根本唔係"戰術上輸晒"...係隊波"有需要甘打"!!
影唔影响個打法,你同我都冇資格講!係個領隊話既!

[ Last edited by HansChan on 2008-4-9 at 08:17 PM ]
Originally posted by filter-052fans at 2008-4-12 09:52 AM:

首先你一開始就睇錯我寫既野, 所...
比賽可以俾你甘樣搬弄法......仲可以話係客觀的事實.....
ok啦!
總括黎講,你既立論係:
"強隊,主場, 唔贏=導致強攻=戰略錯誤=自己攞黎=唔駛理會外在因素=抵死!"
"你既主觀=全民客觀=好有意義!"

講真!以你甘既講法....唔係講緊比賽,係似啲講波佬做賽前分析,但又唔夠人pro喎,只係好似啲o靚仔甘 "嘩!C朗呀!贏梗喇!!"........

anyway啦!
阿仙奴我係覺得可惜!嗰晚我都睇得好肉緊,追成二比二時,我真係好佩服雲加同阿記各球員!但到球証吹十二碼,我係小晒咀....賽事完咗,係有啲失望添!因我覺得一場可以話今季最classic既比賽係有一個不知所謂既決定變得就算有機會我都唔會再睇既一場賽事!(我唔係因為利記贏,所以甘講!不過我唔介意你借題發揮)...
只不過路過此處見到啲廢話,話"要怪主場自己贏唔到導至身憾險境,所以與人冇尤!",然後話"好心你班友啦, 輸就輸啦!!"

但事實係"雖身憾險境,但將士及軍師用命,可惜最終球証弄人!"
我覺得真正去睇比賽係應該睇到後者.....而"嘩,c朗呀,勁呀!"然後去計數甘計場球賽既人會睇到前者!

最後!以本人之前既言論,即使有人話我睇錯佢既說話而發言冇意思......可以甘講既....但我亦知老兄你為人自我中心,所以之前一大段亦不失相對你冇理言詞既說話,可能我唔夠班令你睇唔出,以致"被追和"同"主場贏唔到"之間出現意思一點都唔相關(??!),
"阿仙奴除左怪欠運之外, 點解唔問下自己, 主場果場點解係1比1? 如果上星期主場贏既話, 相信而家出局既係利物浦!!"(大大隻字寫住"如果主場贏的話".....同"被追和,贏唔到"....甘冇關??"
所以你會覺得自己講既嘢同人match唔到....唔係唔係.....係我講既嘢同你match唔到先岩!

[ Last edited by HansChan on 2008-4-12 at 11:39 AM ]
Originally posted by filter-052fans at 2008-4-12 12:46 PM:

試諗下如果上週係主場贏緊2比1或者1比0, 尋晚輸緊3比2, 洗唔洗出局?
仲洗唔洗成隊谷晒上去輸多球?

個問題係因為自己主場得唔到甜頭, 作客果時唔可以輸,
正因為咁影響到個打法, 一定要狂攻求作客入球, 戰術上已經輸晒..
以你第一句講既嘢,佢哋主場贏唔到就要出局(你反問人洗唔洗出局...)...成隊谷晒上去輸多球係因為十二碼令佢哋輸三比二,最後仲比人入多波!所以你既意思係阿記主場贏的話,就算佢哋被誤判輸球十二碼,三比二落後,佢都唔駛谷晒上去輸多球!我估我冇會錯你意啦!(唉.....你又認為你冇講過嘛!得!明的了!)

ok!
(1)做乜要分主客?!就係相方都有侵略同守住自己城池既場次...我唔同你講阿記主場應唔應該有球十二碼,總之就係主場和咗啦!甘有個甘既原因或情況,就要有相對既策略,如果唔係要個領隊做乜?甘因為要入球,所以要攻,哩樣嘢就係客觀事實,而唔係戰術上輸晒,邊個可以講?如果當晚阿記出線你還可以話佢戰術上輸晒??如果阿記當晚唔攻主守最後出唔到線,哩個叫戰術失當!唔係輸唔輸晒!戰術何來贏晒輸晒??係需要定唔需要!
(2)比賽! 比賽冇話應該贏定輸,阿記第一場冇甜頭,佢哋有兩樣嘢可以做...一係放棄...二係贏返反黎!佢哋當然選二啦,甘去攻囉!輸緊二比一,雲加調動...拍案叫絕,二比二!去到哩度,戰術客觀地講直頭可以叫成功!!之後失敗原因為乜?球証! 以你既講法係因為阿記首場自己贏唔到,所以球証一犯錯以致贏唔到,如果佢哋自己首場贏咗,就話之個球証既哩一個犯錯啦!之後你就推出你既"客觀學說戰術輸晒!"甘樣講唔係本末倒置係乜??一班波只可以跟據面前事實去做相對既嘢(第一場冇甜頭,第二場攻!)......一個甘既外在因素(球証),可以仲有咩嘢策略??所以我就講出之前講既"冇得乜嘢都問點解,有得問點解自己第一場唔贏"我話因為係比賽,唔可能甘樣去問點解,只可以以面前既情況做相對合適既嘢,甘先叫比賽!
所以我話阿仙奴可惜,但唔可以話認為球証既犯錯以致佢哋出局係"賴"...以你既說法佢哋主場贏可以"接受"球証犯錯既哩種講法,係你既"主觀"!我用"可惜"一詞,因為運氣我亦都講話係比賽之一!
(以閣下既為人定必會話自己冇講過可以接受球証犯錯之類既說話......唉.....大家都明你意思的了!!)
可能你唔明我講乜啦!
不打緊!
只係以你既說法,我去作出一個結論:
"主場,唔贏=作客狂攻=戰術上輸晒(哈!同戰術失誤係唔同o架!!學到嘢了!)=抵死"
唔係老作你,係你自己說話既意思!(我又會錯意了!唉!!)
"抵死"一詞,你話唔係就唔係囉!
你就講到"理所當然"甘喇!

你唔明人既說話,可以先諗諗自己係咪唔夠班...自己消化唔到!

"嘩,c朗呀!勁呀!!贏梗喇!!!!!!!!!!!!!!!!!"

[ Last edited by HansChan on 2008-4-12 at 01:41 PM ]
Originally posted by filter-052fans at 2008-4-12 03:25 PM:

我唔明點解我句野會被曲解成, &qu...
哈!!
我明白!
以閣下既為人,我都知你係乜都冇講過!
我對空氣講嘢!!
"不知道!!甚麼不知道!!"
哈!
明o架喇!
曲解??!!!
係啩!
"商業因素".....哩句先好笑!!事實黎o架喎!!乜都要錢啦!
球隊有商業因素,球員有商業因素,所以球証又有商業因素.......
咪又玩法一個!!!

"簡單講, 我既意思係話, 如果第一回合贏到, 次回作輸緊3比2都唔洗谷上去輸埋第4球!!"
講講吓又話自己講乜嘢輸第四球.......輸3:2同4:2...都係有分別既如果第一回合贏到....所以你話佢哋第一回合贏唔到就要問吓佢哋做乜第一回合要贏唔到喇!!
"阿仙奴除左怪欠運之外, 點解唔問下自己, 主場果場點解係1比1?
如果上星期主場贏既話, 相信而家出局既係利物浦!!"
嘩......點解要1比1喎......有得解o架喎.....哩啲嘢有得解o架喎......
話時話.....點解阿仙奴輸完第三球唔即刻入返一球呢??甘佢哋咪可以出線囉!
班球員真on居!!
係喎.....應該係冇講過喎.....鬼遮眼添......唔係唔係.....會錯意...又會錯意!
根本都冇講過.....句嘢自己飛出黎之嘛!
哈!
"嘩,c朗呀!勁呀!!贏梗喇!!!!!!!!!!!!!!!!!"

[ Last edited by HansChan on 2008-4-12 at 05:09 PM ]
Originally posted by hkusu at 2008-4-13 09:46 PM:
周圍都有人討論 big 4 邊個領隊揾藉口...
老兄!
你冇學到嘢咩?
主場俾人追番要有得解......
但球証錯判要問自己之前做乜唔贏.......
仲有!
要本末倒置去睇比賽......
中文程度要夠高,如果唔就唔可以將自己打過既嘢既意思搬弄.......
"嘩.....又係C朗..勁呀!!贏梗喇!"
Originally posted by brightlee at 2008-4-15 10:39 AM:

kaing
Actually I don't want to r...
旁証好緊要..............
球証睇唔清楚要依賴旁証..........
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » 阿仙奴又俾球證玩死!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。