<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 中左毒..入黎幫幫手plz!!!急
返回列表 回復 發帖
Originally posted by kalos at 2008-4-10 11:25 PM:

可唔可以講清楚d, avast有無俾fil...
OH...同是ALEVEL 同路人..加油聽日!!小弟今日已經慘死了

AVAST 俾既資料我已經係第一樓度打左...佢係係我開機既時候彈出話我知
無任何既LINK,FILE NAME...我都唔知點解無啦啦中毒,訓完就有啦==

我用左你介紹俾我個Avg rootkit tool
SCAN 完佢話無發現...=.=

[ Last edited by chong2002 on 2008-4-10 at 11:40 PM ]
你望住我像河看海 我望住你如何按奈
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

Just see if they work for you, you can also try scan online with Trend Micro, it's very good as lots of ppl recommended.

Link: http://housecall.trendmicro.com/au/

Goodluck, Bro
Try 360safe, it can kills the virus n pluggin stuff from chinese/mainland site.

Instruction of 360safe:

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=170557
記住high-light o左 個post先睇到hidden o野o架~
Originally posted by kalos at 2008-4-11 02:28:
Try 360safe, it can kills the virus...
After all, if you can't fix that, dl the attachment and click 按我注冊.reg and run Regopt, it should be alright

Goodluck for your exam~

[ Last edited by kalos on 2008-4-11 at 02:36 AM ]

WinASO Registry Optimizer.rar (4.1 MB)

Originally posted by kalos at 2008-4-11 12:28 AM:
Try 360safe, it can kills the virus...
360safe係防毒嘛?
我諗住轉防毒....有冇好介紹?
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

360safe現在屬於事前防火墻的一種 要開實時監控 樓主已經中了 效果不大 但可試一下
avast! 有時不準確 容易誤報
可嘗試用卡巴斯基 KIS8.0開啟反rootkit功能之後SCAN(8.0已經RC2 非常接近Final 穩定性應該沒問題,找不到中文or漢化可用官方英文版)
Eset NOD32 ESS 3.0套裝也有翻Rootkit功能
360safe還是需要 因為Rootkit之後 可能會有ARP連續攻擊 后台下木馬很麻煩 不可預知性也高
Originally posted by hubingandtvb at 2008-4-11 03:38:
360safe現在屬於事前防火墻的一種 要...
KIS8.0
>>http://rapidshare.com/files/82247229/Kaspersky_Internet_Security_8.0.0.152_Betafilter-031.html<<
Change filter-031 to . exe

解壓密碼:先回覆,後下載!!!
繁體中文化安裝說明:
在中文化前,
請先將"Options"-->"Enable Self-Defense"的選項勾掉,否則無法進行中文化。
後運行 繁體中文化檔. exe
Test Key:
在壓縮包 KIS_8_0_0_152_Beta_Qo0.rar 的 Activation Key.txt 內
Activation Key:
壓縮包 KIS_8_0_0_152_Beta_Qo0.rar 的 Kis8_2008-02-21_0285D6A6.KEY

[ Last edited by kalos on 2008-4-11 at 05:05 AM ]
Originally posted by kalos at 2008-4-11 03:02 AM:

KIS8.0
h...
無限既感激....
依個係internal security
咁我重需要裝基本既防毒嘛?
真係唔該晒咁多位解答我d 低b問題...
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

Originally posted by chong2002 at 2008-4-11 05:05:

無限既感激....
依個係internal security
咁我重需要裝基本既防毒嘛?
真係唔該晒咁多位解答我d 低b問題...
卡巴斯基互聯網安全套裝是一套完整的解決方案,用以保護您的計算機抵禦幾乎所有來自互聯網的主要的威脅,包括病毒、網絡釣魚、黑客攻擊、廣告軟件、垃圾郵件和間諜軟件
。KIS 8.0 的特性如下:

-防火牆的性能增加,采用多重隱身模式,還增加了許多新內容;
-殺毒系統采用了DNA基因式查殺手法,能100%掃描出病毒並且清除;
-主動防禦系統增加了防護和組策略防護系統,更加提高系統的安全性;
-Kaspersky8.0取消了授權文件激活的模式,靠激活碼激活,企業用戶會擁有一個可以激活多台計算機的激活碼;
-家長控制系統將在Kaspersky8.0中全面體現出來,能達到80%的反黃攔截,強大的不良信息庫隨時駐守在計算機後台;
-提高了Kaspersky的監控水平,有15個監控項駐留在任務管理器,對Bxt、txt、exe、td、key、doc、ppt及多種打開方式進行實況監視並且給予反饋;
-間諜防護系統新增了銀行密鑰保護和VISA監視,還能預警尼姆達病毒、Viking病毒以及其他流行的網絡病毒;
-掃描儀新增了Rootkit和木馬掃描器;
-新增了變換皮膚的系統,可以自由變換卡巴斯基殺毒軟件的軟件外觀;
-添加了增大用戶界面,讓高級用戶能變得更自由

So, if you use this, you don't need any other anti virus. But you may need anti-adware lor~

Personally, I have avast! home (same with you) and safe360 plus lavasoft personel anti-ad-ware:

http://www.lavasoftusa.com/products/ad_aware_free.php

[ Last edited by kalos on 2008-4-11 at 05:11 AM ]
我聽上網d人講Kaspersky 都幾食ram...
lavasoft personel anti-ad-ware is freeware?
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 電腦區 » 中左毒..入黎幫幫手plz!!!急

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。