<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 其實盧冠廷點解做到歌手ge!!!@@
返回列表 回復 發帖
Originally posted by hkowl at 2008-5-18 07:56 PM:
小朋友,
你知唔知佢出過幾多張碟(銷量好過好多偶像歌手)?,
同幾多部電影配過樂?

[ Last edited by hkowl on 2008-5-18 at 07:57 PM ]
但我覺得佢唱歌好難聽@@
维基百科
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%8D%A2%E5%86%A0%E5%BB%B7

盧冠廷(Lowell Lo),昵称LoLo,本名盧國富,香港电影音乐作曲家、演员、歌手,現為著名環保人士 ,他患有讀寫障礙,記歌詞比較困難,但他稱自己是完美自義者,故此需花更多時間記歌詞。

卢出生于香港,幼年移居美国,毕业于西雅图华盛顿州立大学和科尼许音乐学校。1977年之后回香港。

粵語片著名影星白燕是盧冠廷的伯娘,她第二任丈夫盧先生就是盧冠廷的伯父。

卢曾为多部电影配乐,其配乐两次获得香港电影金像奖、一次获得台湾金马奖。包括谭咏麟、张国荣、林子祥、林忆莲在内的多位歌手曾经唱过其作品。l
Originally posted by 也媽嗲 at 2008-5-18 08:05 PM:
盧冠廷 ~ 絕對係受公認嘅一個有料音樂人!

同樣 ~ 出呢個標題嘅樓主絕對係受公認嘅小小朋友
後生係咁ga la....5似大家咁老成@@
Originally posted by anthonydenver at 2008-5-18 08:05 PM:

呢個係你個人品味問題,唔係演唱者問題
Originally posted by anthonydenver at 2008-5-18 08:07 PM:

後生係咁ga la....5似大家咁老成@@
唔關老成事,你出得呢個帖批評佢前不如做d資料搜集先

乜你都唔知就亂出帖,只會顯得你好小朋友咋!

[ Last edited by 也媽嗲 on 2008-5-18 at 08:12 PM ]
Originally posted by anthonydenver at  20:05:

我覺得好好聽,或者你聽得多現時o既流行歌,聽唔慣佢d歌
可能你第時大個聽返會識得欣賞

佢o係電台o既節目訪問,聽完會對佢有少少了解
http://www.rthk.org.hk/asx/rthk/radio2/madeinhk/20080430.asx
Originally posted by 也媽嗲 at 2008-5-18 08:05 PM:
盧冠廷 ~ 絕對係受公認嘅一個有料音樂人!

同樣 ~ 出呢個標題嘅樓主絕對係受公認嘅小小朋友
何止, 簡直係無禮貌!
當年一首「天鳥」唱到街知巷聞, 而家d電車男又點識? 去打機吧啦.........
Originally posted by anthonydenver at 2008-5-18 07:49 PM:
其實盧冠廷點解做到歌手ge!!!@@  

我覺得佢出來係運吉ge!!!!!!!
其實點解你積分得1分

我都覺得你出世係運吉ge!!!!!!!
井底之蛙....
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 其實盧冠廷點解做到歌手ge!!!@@

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。