<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 其實盧冠廷點解做到歌手ge!!!@@
返回列表 回復 發帖
朋友....你有冇睇過星爺的 西遊記之仙覆奇緣 呀?最後果首感人到飛起的一生所愛就係盧sir作品之一
Originally posted by MingLai at 2008-5-18 08:17 PM:

何止, 簡直係無禮貌!
反而是無知,唔識又唔問,上網找找便可以知,但又懶喎,宜家的小朋友都要長進吓
It's groundless to criticize a singer who's been producing so much music for HK people...

You could dislike him and doubt on his singing skills, but it is beyong doubt that he contributes much to the music of HK, no matter how weird is his personality!

Kid, know what is 'respect'? Nobody is qualified to criticize someone who's doing something in good faith and without any intention to hurt anyone!
Originally posted by at 2008-5-18 20:22:
朋友....你有冇睇過星爺的 西遊記之仙覆奇緣 呀?最後果首感人到飛起的一生所愛就係盧sir作品之一
我都覺得依首歌好好聽
Originally posted by Charcoal_henry at 2008-5-18 08:25 PM:
It's groundless to criticize a sing...
大大,請不要用英文鬧它,它不識的,仲以為你話它好
Originally posted by 大家樂1234 at 2008-5-18 07:54 PM:
這是個迷
佢主要出黎環保架者
我d屋企人話佢傻傻地
無啦啦大叫環保
支持環保叫傻傻地??
我只可以話而家覺得環保唔重要既人係傻傻地
點解佢要大力支持環保?
可以睇睇佢個人經歷……

盧冠廷自救睇書搵解藥(太陽報)
15/09/2006

多肉多油的錯誤飲食易致癌,但近年愈來愈多無良商人見錢開眼,不惜在食物中加入工業原料、違禁農藥、不知名化合物等,引發一場「食物大災難」,令不少港人身受其害。

斥商人為賺錢害人
創作歌手盧冠廷十年前身受化學敏感症之苦,晚晚嚴重失眠,經常心跳、手震、抖唔到氣,他尋遍中外名醫也未見起色,以為自己得了不治之症。「醫生幫唔到我,惟有自己不停睇書搵解藥,好彩畀我睇到一本有關化學敏感症的書,書中描述的敏感症狀同我一模一樣。」

盧冠廷後來接受外國專家發明的敏感測試,才知纏人的怪病原來是中味精毒,對牛奶、致癌化學物—苯等亦有嚴重敏感。「屋企唔可以用有膠質的窗簾,搭的士接觸到膠梳化都抖唔到氣,我覺得商人好離譜,為賺錢食物、衣服及日常用品中,加入成千上萬的有害化合物,毒素於體內累積,唔病就奇。」為求自救,四年前他投身為「綠色生活人」,穿不含染料的棉質衣服、吃有機食品,連家居的油漆都揀不含化學物。「港府監管不力,做唔到,我惟有自救。」盧無奈地說。

http://the-sun.on.cc/channels/ne ... 5015051_0000_3.html
Originally posted by 5570filter-121 at 2008-5-18 20:25:

反而是無知,唔識又唔問,上網找找便可以知,但又懶喎,宜家的小朋友都要長進吓
問都冇所謂 問完知答案  又唔肯接受
支持環保 = 傻傻地?
這是什麼道理

佢本身好有音樂才華
加上音腔特別
有一段時間, 佢係好紅
不過最尾都係紅歌唔紅人

如果你質疑佢點解做到歌手?
我相信你更為應該質疑而家呢個時代90%既所謂香港歌手

講真
如果有人開個post問:
點解裕美/yumiko/sun boyz可以做到歌手
我唔會覺得奇

但呢個post真係幾奇怪
除非樓主好憎佢
一係就非常無知
如果盧冠廷做到歌手都算混吉嘅話?
時下嗰啲走音"歌星"都開到concert,百份百係魚目混珠啦!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 其實盧冠廷點解做到歌手ge!!!@@

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。