<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 其實盧冠廷點解做到歌手ge!!!@@
返回列表 回復 發帖
點解要做歌手?我讀書既時候(2x年前),佢已經係一位歌手啦!睇黎你都好細個,唔知道佢以前d事情
雖然我都係十多歲既o靚仔.

不過我都好鍾意佢首 泥路上 同 陪著你走.

呢d歌旋律唔會out.

咩年代既人都岩聽.

樓主你可能唔係好識欣賞音樂.

太易被人遺忘既k歌點都比唔上舊時的歌.

那樣及時宜

[ Last edited by 康bb on 2008-5-18 at 11:27 PM ]
其實盧冠廷點解做到歌手 ?

咁睇你點去定義歌手囉 ~~

如果你話做一個歌手,
唔駛知道咩係音樂,
唔駛識得唱歌技巧,
唔駛有唱功既;
最緊要識得包裝自己,
同埋最緊要靠個樣既,

咁盧冠廷就真係唔係一個歌手囉~~~

(唔怪得香港既音樂差得咁緊要)
細佬仔即係細佬仔
你可以唔鍾意佢...
但你唔可以咁話人...
加上你話得唔o岩...
Originally posted by hizaku at 2008-5-18 10:40 PM:

a typical example of teenage scum
香江糞青
香江糞青
又不至於咁差,不過真戥依家d新一代可憐,好多從來未接觸過香港八、九十年代初期0既音樂(那個年代是香港樂壇最精彩的年代),就係俾依家d垃圾歌同垃圾歌手養大,連點樣分辨一首歌好唔好聽同點解好聽都唔識!

我相信0個個百花齊放0既年代唔會再出現......
逆ナンパ男
Originally posted by andyho at 2008-5-18 11:55 PM:

又不至於咁差,不過真戥依家d新一...
同意...我亦覺得樓主只係未曾見證過百花盛放既樂壇,亦未曾嘗過當時"張國榮v/s譚詠麟"的激戰,加上"盧冠廷"唱歌比被較特別而接受不了,亦可以能聽慣類似"鄧走音"呢類所謂歌手既唱腔而己
好彩我係26fun仲搵到天理
我真係好sick of現今香港所屬ge論壇文化
郁d話人膠個 d
Originally posted by 費事高 at  00:03:

同意...我亦覺得樓主只係未曾見...
樓主認定盧冠廷唱歌等同我地眼中嘅鄧麗欣,我地好難代入
Originally posted by 阿感 at 2008-5-19 12:19 AM:

樓主認定盧冠廷唱歌等同我地眼中嘅鄧麗欣,我地好難代入
或許是吧可能多年以後,樓主會與我一樣,我以前從不聽"鄧麗君"(註:係"鄧麗君",並非"鄧麗欣"但早幾年前,我開始懂得欣賞了
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 其實盧冠廷點解做到歌手ge!!!@@

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。