<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 其實盧冠廷點解做到歌手ge!!!@@
返回列表 回復 發帖
Originally posted by jen01 at 2008-5-19 11:26:
就算是實力派又如何 ??

實力派唱歌...
人地講盧冠廷wo....妳講盧巧音?.....係咪混吉ga
別人笑我太瘋癲,我叫他們0肯蕉先
Originally posted by edmond511 at 2008-5-19 02:05 PM:

人地講盧冠廷wo....妳講盧巧音?.....係咪混吉ga
真係亂晒大籠
唔好意思,打錯名,

但其實想講嘅,都係一樣.....
我是一隻來自南極的北極熊

實力派唱歌就一定好聽嗎 ??
我都曾聽過她的歌,有幾首的確很好,
但不代表所有歌都好聽.....

我對盧巧音沒有什麼意見....
(回主題)

不過我從以上回應中看到,
實力派歌手唱歌=一定好聽,
支持他=吃過魚翅
貶低他=電車男,吃粉絲

是不是這樣的意思呢 ??

p.s.打錯個名姐,改番左點話
我是一隻來自南極的北極熊
Originally posted by jen01 at 2008-5-19 14:53:

實力派唱歌...
我都曾聽過她的歌,有幾首的確很好

支持他=吃過魚翅

貶低他=電車男,吃粉絲

請quote 以上例子,不要講白話

[ Last edited by edmond511 on 2008-5-19 at 03:16 PM ]
別人笑我太瘋癲,我叫他們0肯蕉先
盧冠廷當年用左一日幾就同佢太座創作首"為自由"出黎, 百萬港人一齊上街唱過, 樓主問下你的父母識唔識?
睇下呢段片,盧冠廷在無準備下即場自彈自唱快樂老實人, 但係呢點已比現今的很多歌手優秀
http://hk.youtube.com/watch?v=-0XZ0IFxacA
Originally posted by Nucks at 2008-5-19 04:31 PM:
睇下呢段片,盧冠廷在無準備下即場自彈自唱快樂老實人, 但係呢點已比現今的很多歌手優秀
http://hk.youtube.com/watch?v=-0XZ0IFxacA
佢真係好勁ga,唱+作都得
真係奇怪,明明係「唱歌好聽=實力派」,突然又會變0左「實力派=唱歌一定好聽」!?
一個歌手因為唱歌好聽,有才華,所以我地認為佢係實力派,唔係我地求其搵個光頭阿伯,叫佢做實力派,然後夾硬話佢唱歌好聽。

係咪搞錯0左d乜0野?

[ Last edited by andyho on 2008-5-19 at 06:26 PM ]
逆ナンパ男
強烈要求lolo既黑膠唱片"1989"重出CD

[ Last edited by garyww on 2008-5-19 at 06:54 PM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 其實盧冠廷點解做到歌手ge!!!@@

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。