<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好煩惱,唔知搵唔搵佢好(入黎先講plz)
返回列表 回復 發帖

[愛情診療室] 好煩惱,唔知搵唔搵佢好(入黎先講plz)

希望各位可以給少許時間看看
救一救我
plz

係咁既,我之前好鍾意一個女仔
咁大家都好開心,會成日sms,msn咁
佢都知我鍾意佢,因為我係msn同佢講
但係佢都無咩,即係又唔會避我,仲好似平時咁sms,msn
點知有一日,佢話有左男朋友,我個時真係好hurt
但係其實我地已經無咩機會見嫁喇
因為大家都將要離開有機會見面既地方
好啦,係佢話有男朋友之後,我有幾日無搵佢(msn)
因為多數都係我係msn度hi佢先
後來忍唔住又搵番佢
不過個陣我話大家仲可以係fd姐
佢都係咁講,所以自此,我又成日搵佢
點知自己又係衰,忍唔住又同佢講d情情愛愛既野
不過佢都無事
到左第二日,我見佢msn,之後又hi佢
不過佢唔理我,我仲見佢msn啲字好似唔開心咁
之後我就sd左個sms比佢
佢都唔睬我
後來佢回左我幾個msg
原來係佢同男朋友發生d唔開心既事
咁我諗住想安慰下佢啦
仲成日sd msg比佢
我都承認有d內容係幾曖昧(一雙情願地)
但我都知自己安慰佢唔到
不過都仲係成日sd msg比佢
可以話係有少少煩
幾日後,有開心既消息喇
佢終於都開心番d喇
應該就同佢男朋友無事啦
咁再過左幾日,我又左做衰野
我又同佢講d咩情愛既野
不過我最後都同佢講
我唔會再咁做,我仲叫佢開心d,唔好再同男朋友嗌咬
個陣都無咩事
再到第二日,我又搵佢,因為慣左,同好鍾意同佢傾計
點知佢無啦啦又唔睬我
我以為佢又唔開心啦
於是我又sd msg比佢
sd左幾個佢都唔理我
過左好耐(仲係同一日)
我個電話終於有訊息喇
咁我就好開心咁睇啦
點知係一個唔知咩人sd既
佢話佢係個女仔既男朋友,叫我以後唔好再煩佢
我個時真係想死咁濟
其實個刻,我原意真係以為個女仔唔開心,所以想安慰佢
但原來我一直以來所做既,都只係一個
後來再想起以前同佢講過既說話,就仲唔開心
我而家真係好想知,究竟我對佢黎講,係咪只係一個無謂人??
係咪可有可無既呢??又或者甚至係無左我呢個人都唔會可惜既呢??
到而家,已經超過一個月無搵過佢
但我成日見佢on個msn
我每次都忍得好辛苦,我真係好想搵佢
但一諗起我對佢黎講係就...
搞到我成日都感性同理性爭扎
好辛苦呀.....
最後多謝各位花時間係我呢個煩人身上,希望各位可以比d意見我
就係究竟我仲搵唔搵佢好,我好辛苦呀

[ Last edited by -仔仔仔- on 2008-5-19 at 12:07 AM ]
Originally posted by -仔仔仔- at 2008-5-18 11:57 PM:
希望各位可以給少許時間看...
其實你應該知道她唔系你既~
唔系屬於你既,就應該放手~
其實系你內心度,你可能還抱住一絲絲既希望,
但系有時有 d野,真系長痛不如短痛,
尤其系感情匿家野~
系,系好難控制,但唔代表你可以唔去控制自己~
既然人地已經開到聲,就算吧喇~

[ Last edited by Maxson85 on 2008-5-19 at 12:17 AM ]
Originally posted by Maxson85 at 2008-5-19 12:16 AM:

其實你應該知道她唔系你既~
唔系屬...
我真係好辛苦
完全唔知可以點做
個心好亂
我已經好耐無搵佢
佢又無再理過我
但我個心好辛苦呀
我諗好多人會試過同你一樣
你除左放手 同佢做番普通朋友之外
都無咩可以做
你可以格多一排 msn再@佢
同佢講 喂 好耐無見喇播
差唔多咁既野啦
有時 做朋友咪幾好
look on the bright sight
可能佢遲d會欣賞你呢
又可能你遲d會見到第2個你仲喜歡呢
加油 仔兄!
咁拉 , 如果真係佢男友既post , 我覺得你其實唔應該信晒 ,
你可以本死無大害咁 , 有閒咪@下佢 ... 可以咁講 ,
e+你覺得你既己經無得再差 , 當然我話有閒@下 , 一星期@一次左右 ,
如果一個月都無反應咪算羅 , 唔係你都唔偈架拉~~
拿 , 我澄一澄清先 , 覺得你搵佢係怕無左朋友 , 係ok
不過如果係仲有咩幻想 , 咁就唔好勒~~

第一 , 唔通你佢散咩 ; 第二 , 你亦無機會 , 係網上談天花亂對 ,
都比唔上真人架拉 ...
Originally posted by mk政 at 2008-5-19 12:22 AM:
我諗好多人會試過同你一樣
你除左放...
係囉
我成日見佢on
但就無搵過佢
我好想搵佢
但又唔知用咩藉口好
又怕真係傾番計後,我又會忍唔住,亂講野
Originally posted by -仔仔仔- at 2008-5-19 00:27:

係囉
我成日見佢on
但就無搵過佢
我好想搵佢
但又唔知用咩藉口好
又怕真係傾番計後,我又會忍唔住,亂講野
you need to control yourself
我成日心入面有個疑問想問D女仔
其實當你已經有男朋友果陣
你仲會唔會同男性朋友傾計/MSN/SMS而傾得幾親密既呢?
E.g.用D好親密既稱呼。無無聊聊又去搵下個男性友人?
Originally posted by 自由神 at 2008-5-19 00:28:
我成日心入面有個疑問想問D女仔
[siz...
女仔係會囉!!
我都有問過我d女性朋友
佢地話 有時比好多男仔中意
感覺好好-  -v
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好煩惱,唔知搵唔搵佢好(入黎先講plz)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。