<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好煩惱,唔知搵唔搵佢好(入黎先講plz)
返回列表 回復 發帖
我覺得佢唔會當你閒人既
你忍一段時間先啦,個女仔話唔定會主動sms或者msn hi番你呢
如果佢都係唔理你,咁你先搵番佢啦
時間耐左,佢都應該冇再嬲你
可能仲因為冇左你成日同佢傾計,有d唔習慣添

係呢,仔兄,你係咪今屆會考生呀?
如果係既話,黎緊果排都應該冇乜野做
咁不如搵番暑期工做下啦
咁樣你既生活應該會充實d,唔使對住部電腦咁多啦
咁咪可以避免成日掛住佢囉
just do what u prefer to do
Originally posted by eqhigh at 2008-5-19 06:02 PM:
我覺得佢唔會當你閒人既
你忍一段時...
我已經有一個月無搵過佢喇
平時佢都極少搵我既
我成日又on又off個msn引佢注意
又係個msn打d字,講唔開心個類
但佢都唔會搵我既
以前9成都係我搵佢先嫁
我知佢一定,一定,係一定唔會主動搵我
而且大家已經無機會見到面
一定無其他埸合可以一齊
所以其實我覺得佢仲有冇我呢個所謂<朋友>,係一d所謂都無既

係呀,我遲d會搵工,多謝你
Originally posted by saron714 at 2008-5-19 09:57 PM:
just do what u prefer to do
我都唔係好知呀
打機,,,打波
Originally posted by -仔仔仔- at 2008-5-19 10:25 PM:

我已經有一個月無搵過佢喇
平時佢...
咁而家都有一個月啦,我覺得已經係時候可以去搵一搵佢
唔使一定講情情塔塔既野既
問下佢近況呀,講下依個月黎d搞笑野呀,又或者講下你遲d搵工果d野啦
一個月冇傾計都應該幾多話題既
過左一個月,佢都唔會仲覺得得你煩啦
如果你仲想同佢做番朋友,去搵下佢啦

唔使喎,大家係度緊係要互相幫助咖啦
Originally posted by eqhigh at 2008-5-19 10:50 PM:

咁而家都有一個月啦,我覺得已經...
我想搵佢,但又好驚
我自己都唔知驚咩
好似有d尷尬咁
我唔知佢係唔係憎我呀
我又驚會煩到佢喎
Originally posted by -仔仔仔- at 2008-5-20 12:03 AM:

我想搵佢,但又好驚
我自己都唔知驚咩
好似有d尷尬咁
我唔知佢係唔係憎我呀
我又驚會煩到佢喎
都一個月啦,我覺得就算之前點憎你,覺得你幾煩都好
你又唔係犯左d乜野大錯
一個月可以沖淡好多野咖啦
搵下佢啦
Originally posted by eqhigh at 2008-5-20 12:12 AM:

都一個月啦,我覺得就算之前點憎你,覺得你幾煩都好
你又唔係犯左d乜野大錯
一個月可以沖淡好多野咖啦
搵下佢啦
我都唔知點好
好似自己無咁既勇氣
因為一諗起上次收到佢男朋友個msg我就.....
但真係要搵佢只可以係msn
佢msn唔on就無嫁喇
提外話...做乜個個都用埋同一樣既"相"...
攪到讀讀下, 以為你地"自言自語"........

講返正提, 第一日睇完仔仔既說話, 我本來打左一大篇野...
但係最後都無send出....(如果send出, 應該係第一個發言)
跟住諗住睇埋你地講乜野....如我所料既野~~
(講到自已好似占卜師咁~~哈哈!!)

不過我都係講返果d廢話...
1) 你msn訊息果行, 佢一定有睇, 仲好鬼留意添~~但請停止你呢種行為, 因為我覺得佢有種"沾沾自喜"既感覺 (有人鐘意喎!! 一定飄飄然)

2) 停止以上動作一排(半個月啦), 你可以搵返佢, 當朋友咁傾計, 我唔覺得佢覺得你煩...但係我覺得你呢個moment係無機會追到佢....(就算單身都未必有機會) <--呢個係我既個人感覺唧, 唔好怪我咁坦白

3) 其實我覺得你send sms果下表現得唔成熟....所以先俾佢男朋友話你煩....(因為你搵唔岩時候去send sms, 你諗下, 你係耐唔耐send sms, 個女仔同男友溫馨中 / 鬧交中, d短訊係咁響....個男友一定問: 佢係邊個....你身份曝光, 個女仔一定會避忌你....費事男友諗多左....)

開始都係講返果句: 唔好強求..."退一步海闊天空"....未戀先失, 大把人試過啦....依家timing 唔岩, 唔代表將來無機會....但係你同佢將來傾返計, 我希望你可以表現得成熟d....果d情情愛愛既野收埋先.....
Originally posted by 極樂 at 2008-5-20 11:36 PM:
提外話...做乜個個都用埋同一樣既&quo...
提外話,你都可以用,係針對四川一事的,為期三日

正題,聽極樂姐一席話,勝過睇百本書
我想問:http://www.26fun.com/bbs/viewthr ... p;page=1#pid2684260
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 戀愛起義 » 好煩惱,唔知搵唔搵佢好(入黎先講plz)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。